Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Seminarundervisning EXFAC03

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Seminarundervisning EXFAC03"— Utskrift av presentasjonen:

1 Seminarundervisning EXFAC03
FORVENTNINGER MÅL OPPLEGG SEMINARLEDERE: EINAR SØBERG OG RAGNHILD FJELLRO Om seminarlederne: Einar Søberg var ferdig med sin mastergrad i medievitenskap før jul. Jeg er i sluttfasen med min masteroppgave i journalistikk. Jeg har bakgrunn som journalist, men har konvertert til akademia. Jeg har mye undervisningserfaring, og vet at de beste seminarene er de hvor studentene er engasjert og forberedt. Seminarene er stedet for de dumme spørsmålene, og et verksted der dere kan bli kjent med stoffet, snakke om det og oppleve at dere kan eie det.

2 FORVENTNINGER Dere må komme forberedt, og gjøre de oppgavene dere får
Dere må levere innen oppsatte frister Dere må møte opp Dere må følge med på informasjonen som legges ut på emnesiden Gi beskjed på mail til både Einar og Ragnhild hvis dere må melde frafall - Vi er to seminarledere; Einar Søberg, og meg. Vi vil ha dere alle sammen i litt ulike timer. Vi er ikke forelesere, eller spesialister på pensum. Vår jobb er å veilede dere både i forhold til hvordan dere skriver en god, akademisk besvarelse, og å være tilstede under diskusjonene dere skal ha om pensum. Det er viktig at dere møter opp forberedt på seminarene, og at dere gir beskjed til oss hvis dere ikke kan komme. Dette er deres seminarer, det er dere som bestemmer hvor mye dere vil lære.

3 MÅL Få større kjennskap til pensum
Diskutere konkrete saker opp mot pensum Lære å skrive disposisjon Lære å skrive akademisk Få konkret hjelp til kvalifiseringsoppgaven

4 OPPLEGG De første fire seminarene vil konsentreres om pensum. Her vil vi forsøke å nærme oss det teoretiske ved å ha felles utgangspunkt i to caser/konkrete eksempler. Märthas engleskole Harald Eia/NRK Til det første seminaret må du ha satt seg inn i disse sakskompleksene. Du skal ha en oversikt over relevante sider ved sakene/bakgrunnen, kunne beskrive den, og i grove trekke kunne fortelle hva som har skjedd. Dere skal ha tenkt ut mulige sider ved eksemplene som dere ønsker å diskutere på seminaret i forhold til pensum. De tre siste seminarene vil konsentreres om kvalifiseringsoppgaven Google Se intervjuet med Märtha på NRKs nettsider Hør radiodebatten med Carl Erik Grimstad. Linken til dette finner dere på: (Märtha) (Rubenmann)

5 Seminar 1, 2, 3 og 4 1: Inndeling i fire grupper. Hver gruppe velger sin sak og sin vinkling. Akademisk skriving og råd til disposisjon. Hvordan gi fruktbar tilbakemelding? 2: Alle gruppene har disposisjon for sin oppgave klar. Evaluering og diskusjon av disposisjonene i forhold til problemstilling og pensum. 3 + 4: Hver av gruppene får én time til å presentere sine besvarelser. Hver av gruppene må lage et opplegg for diskusjon. Alle deltar med tilbakemeldinger og diskusjon Første møte diskuterer vi oss gjennom de to eksemplene. Jeg vil be noen av dere om å lese opp de stikkordene dere har notert dere om sakene. Vær forberedt. Siden deler vi i fire grupper etter hvilke saker og vinklinger dere ønsker å ha. Dere skal altså velge både hvilken sak dere vil konsentrere dere om, og hva i saken og pensum dere vil diskutere, Time to vil gi råd om disposisjon, hvordan komme i gang med skrivingen, hvordan lage gode overganger mellom avsnitt. Her vil vi også snakke om hvordan vi kan få mest mulig ut av tilbakemeldinger og evalueringer. 2. seminar har alle gruppene disposisjoner klart som vi evaluerer, 3. og 4. seminar får hver gruppe én time hver til å presentere og diskutere sin besvarelse.

6 Seminar 5, 6, 7 Kvalifiseringsoppgaven
5: Felles skriveseminar med Einar. 6: Alle har klar en disposisjon til kvalifiseringsoppgaven. Evaluering og diskusjon. 7: Alle har et førsteutkast klart. Evaluering og diskusjon. 5. gang tar Einar et felles skriveseminar om akademisk skriving, 6. gang har alle klar en disposisjon til kvalifiseringsoppgaven som Einar og studentene evaluerer, og siste gang har de klart et 1. utakst som jeg diskuterer med dem. Innleveringstidspunkt, og hvordan vi skal løse det praktiske rundt evalueringen tar vi opp på seminarene. Det blir for omfattende at alle leser alles besvarelser, men vi finner en ordning der alle får i oppgave å lese andres besvarelser og bidra i evalueringen.


Laste ned ppt "Seminarundervisning EXFAC03"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google