Bibliotekutvikling og Aleph i Norge Bibliotekfaglige og -politiske saker København, 2003.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen Til ALEPH brukermøte Hotell og 11. mars 2011.
Advertisements

"Gi rom for lesing!" ”Regjeringens tiltaksplan for leselyst og leseferdighet”
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Mitt innlegg vil dreie seg om at bibliotekene tar nye roller, men mest vil jeg nok vektlegge nye måter å tenke organisering av nye tjenester på. Organisering.
Samarbeid folke- og skolebibliotek v/ biblioteksjef Guri Sivertsen Haugan, Levanger bibliotek Skal si litt om hva vi har gjort i Levanger, og hva vi.
Velkommen til Biblioteksentralen AL og Bibliotekenes Hus Besøk fra bibliotekarutdanningen ved Høgskolen i Oslo, fredag 1.april 2005.
Velkommen ALEPH brukermøte 2. og 3. desember. Hvem er vi alle sammen? 25 representanter fra bibliotekene  19 bibliotek 8 representanter fra Bibits 
Biblioteket som støtte for forskning og utdanning Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
Bibliotekreform 2014 Utfordringer for kommunene
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
Kompetansekartlegging
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Strategier for gjenbruk av kulturinformasjon fra arkiv, bibliotek og museer Tone.
Skoleeier – was nun? Hva tenker fylkeskommunen som forvalter og eier om fagskolen nå?
Nytt fra Nasjonalbiblioteket
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Statsråden Framtidens lokaldemokrati Hvilken rolle og mulighet skal kommunesektoren ha? Regjeringens tanker for framtidens lokaldemokrati.
Bredbånd og modernisering av offentlig sektor Karasjok 02. november 2004 statssekretær Eirik Lae Solberg 2005.
Budsjett konsekvenser KULTUR: Kulturell skolesekk – positivt Noe økt aktivitet på kultur- og musikkskolen Noe reduksjon på øvrig aktivitet, for.
Nord-Trøndelag Administrasjon for flere virksomheter Norsk kulturråd 512 mill kr Kulturfondet, 224 mill kr Post 74, 25 mill kr Museum og arkiv.
Høgskolen i Oslo Fragmentering eller fellesløsning? Unni Knutsen 17. mars 2010.
BIBSYS emneportal Kort oversikt og utvikling fremover v/Lisbeth Eriksen, NLH.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Folkebibliotekene vil: - være omstillingsdyktige - gi bedre tjenester til alle innbyggerne - demokrati -sosial utjevning.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Kombinasjonsbibliotek i Berg To like bibliotek i to ulike bygder Tunnelen fra Senjahopen til Ersfjorden gjorde forbindelsen mellom bygdene.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Val324 Lokalsamlinger og lokalhistorisk materiale Tor Sveum Forelesning fredag 5. november 2004: ABM-U Statens senter for arkiv, bibliotek og museum.
Side 1 Betydningen av et aktivt regionrådssamarbeid Salten som eksempel.
16-Jul-14 Sølvberget 2004 Side 1 Digitalt bibliotek i Stavanger.
”Open Source” som strategisk virkemiddel i kommunen
Elektronisk saksbehandling og arkiv
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum En digital ABM-sektor Jan Seland rådgiver, ABM-utvikling.
Kulturstrategi for Oppland
Regjeringens stasing på barnevern – hva foreventes av kommunene Kjell Erik Øie Statssekretær.
Det nye Kulturrådet. Administrasjon for flere virksomheter NORSK KULTURRÅD 512 mill kr Kulturfondet, 224 mill kr Post 74, 25 mill kr Museum og arkiv STATENS.
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
Statsbudsjettet - FFK som aktiv regional utviklingsaktør - Ann Solveig Sørensen KS - Høstkonferansen 2009.
Høgskolen i Oslo Biblioteksvar.no Høgskolen i Oslo 23. januar 2008 Marie Solum Hansen Jørn Helge B. Dahl
Barnevernet sett fra Regjeringens side Innlegg på kommunekonferansen til Nordland Fylke Kjell Erik Øie Statssekretær
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum ABM-utvikling og aktuelle bibliotekpolitiske tema Leikny Haga Indergaard 15.mars.
Revidert biblioteklov - nye muligheter!
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
HelseOmsorg21 Et kunnskapssystem for bedre folkehelse Arnfinn Sundsfjord NFE-HS Oslo mars 2015.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Lojal iverksetting eller målrettet medvirkning? Om kommunesektoren og EØS-avtalen NIBR-rapport 2008:12, forfattet av Marthe Indset og Sissel Hovik Rapport.
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Digitale tjenester Improvisert. Digidel Digital agenda for Norge — IKT for en enklere hverdag og økt produktivitet Digital agenda for Norge, Meld. St.
Kulturkonferanse april 2016 Den kulturelle skulesekken Nasjonal satsing for profesjonell kunst og kultur til alle skuleborn Samarbeid.
Oppstartsseminar 14. juni 2006 Saksliste: 1.Velkommen og presentasjonsrunde 2.Status for prosjektet 3.Lunsj 4.Faggrupper og oppgavefordeling 5.Eventuelt.
Prosjekt og utviklingsarbeid i bibliotek Siri Tidemann-Andersen, Det flerspråklige bibliotek.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Lånesamarbeid = ressursdeling Nina Karlstrøm Seniorrådgiver ABM-utvikling Bodø.
En region med livskraft, bærekraft og konkurransekraft Hvorfor Trøndelag? En region med livskraft, bærekraft og konkurransekraft Etablere et nytt.
Bevaring og kassasjon i digitalt skapt arkiv
Sammen om digitalisering - kort om KS’ satsing
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
-som verktøy i BK-arbeid
Regjeringens digitaliseringsprogram Hvorfor, hva og hvordan
Verdensarvsenter på Bryggen - Status for vårt arbeid
Samarbeidsgruppemøte 5.november 2015 SAK: 5 Status veikartarbeidet
Bibliotekmøte i Nordland, september 2017 Helén Sakrihei
«Utviklingsmidlene og
utfordringer i en ny region
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Kulturrådet og digitaliserings- arbeidet i museene
Bibliotekloven i Norge
Utskrift av presentasjonen:

Bibliotekutvikling og Aleph i Norge Bibliotekfaglige og -politiske saker København, 2003

2003København Hva skjer i Norge? 4 ABM-utvikling 4 Bibliotekloven 4 Den kulturelle skolesekken 4 Norsk digitalt bibliotek 4 Konsekvenser for Aleph

2003København ABM-utvikling 4 Statens senter for arkiv, bibliotek og museum 4 Opprettet 1.januar 2003 (Statens bibliotektilsyn og Riksbibliotektjenesten nedlagt). 4 Faglig rådgiver for staten. 4 Skal drive aktivt, strategisk utviklingsarbeid for å samordne, effektivisere og styrke ABM-området. 4 Forvalte prosjektmidler 4

2003København Bibliotekloven for folkebibliotek 4 Proposisjon vedtatt 30.april Opprinnelig forslag: Bl.a.fjerne fagkrav til biblioteksjef, ikke lenger pålagt med ett bibliotek i hver kommune, endring i fylkesbibliotekenes rolle m.m. 4 Vedtak: Fagkrav består, bibliotek i hver kommune (dispensasjon for samarbeid), fylkeskommunen friere. 4 Utredning for hele bibliotekområdet bebudet.

2003København Den kulturelle skolesekken 4 Midler til kulturelle tiltak i grunnskolen, kulturbygg og frie midler 4 Tippemidler - 60 mill i år, 180 i ABM sekretariat - 24 mill., fylkene 36 mill. 4 Uviss organisering

2003København Norsk digitalt bibliotek 4 5-årig nasjonalt innsatsprogram 4 Visjon: Et biblioteksystem som sprenger det enkelte biblioteks rammer og som stiller deltakernes samlede digitale info.ressurser og tjenester til rådighet for alle på en enkel måte. 4 Viktige elementer: Lisenser for e-journaler og databaser, digitalisering, standardisering, samsøk, seleksjon, brukergrensesnitt, teknologiske valg. 4 Ressursavklaring/formalisering gjenstår.

2003København Konsekvenser for Aleph 4 Behov for samarbeid med andre leverandører (et samarbeidsforum startet i Norge) 4 Utvikling eller integrasjon av løsninger mot arkiv- /museumssektor 4 Bedre tilpasning til folke- og skolebibliotek, samt kombinasjonsbibliotek 4 Bedre tilpasning til regionale samarbeidsløsninger 4 Sterkere integrasjon mot e-post, sms, web m.m.