Regionale seminar august/september 2007 Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene. Sissel Skarsgaard Prosjektleder Samspill 2007.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Anbudskonkurranse asfalt
Advertisements

Forutsetninger: Alle deltagere skal ha kompetanse tilsvarende modul 1
Teknisk løsning for kvalitetsregistre Regional kvalitetsregisterkonferanse 18. juni 2010 Knut Hellwege Spesialrådgiver IKT Helse Sør-Øst RHF
Norm for informasjonssikkerhet Modul 1 – Normen – en oversikt
Forslag til sikkerhetsaktiviteter i SSP for 2005 Sjefrådgiver/avd.sjef Bjarte Aksnes, KITH.
Elektronisk samhandling
SSP SSP 2008 Bjarte Aksnes. SSP Grov oversikt – SSP •SSP-tilskuddet dekker: •Driftstiltak •Prosjekter/Utviklingstiltak.
1 Prosjektorganisering i NSF Visjon: Mål: Prosjektarbeidet skal bidra til å utvikle prosjektpatruljen til større selvstendighet og ansvarsbevissthet gjennom.
Optimaliseringsprosjektet Samhandlingsmøtet.
Prosjekt KomUt Kommunal utbredelse av meldinger
Instruktørkurs for kommuner Gjennomføring av lokale kurs (30 min)
Elektronisk henvisning og epikrise
Anders Stubban Prosjektleder, NHN
NVHs kvalitetssystem Oslo: 2. mai NVHs sentrale prinsipper for kvalitetssystemet •Kvalitetssystemet skal inngå som integrert del av NVHs ledelses-,
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Utkast til Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
Rådgiver Torbjørn Henrik Torblå, KS Agder
Hapros vei mot eQuass godkjenning? eQuass. OVERORDNET ORGANISASJON Oppdatert: Godkjent: EL 1) Medlem i ledergruppa 2) Stedfortreder for adm.
Beredskapsplan for massevaksinasjon Folkehelseinstituttet Avdeling for vaksine Prosjektleder Anne Wenche Lindboe.
Elektronisk samhandling
Mål og forventninger for Ehandel i Universitets- og høgskolesektoren Leverandørsamling – Pulje Mars 2008.
Regionalt kompetansesenter odontologi M-N Presentasjon Fylkesutvalget
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Normen i SiO - forpliktelser og lederforankring
Meldingsutveksling og kommunal utbredelse
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
Brukerforum vår 2006 Annebeth Askevold Orienteringssaker Av Annebeth Askevold, KITH Brukerforum, 8. mai 2006.
ELIN-k-prosjektet Elektronisk informasjonsutveksling med utgangspunkt i pleie- og omsorgstjenesten i kommunene Om forholdet til standardiseringsarbeidet.
Kommunesatsningen - Programsekretariatet. Kommuneprogrammet Treårig program under den nasjonale strategien 2007” 6 fyrtårnskommuner skal bidra.
Synliggjøring og deling av kunnskap om elektronisk samhandling Rådgiver Kjersti Engeseth, avdeling IT-strategi.
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
28. Oktober 2008Øvre og Nedre Eiker kommuner 1 Jeg elsker Elin. Hvorfor har hun ikke flere elskere??
E-samhandling 1-2 linje i Vestfold - en ny start Kommuneoverlege Ole Henrik Augestad Sandefjord kommune ehelseseminar, Sandefjord,
Helsenett Kvam, Voss og Granvin. Føremål Klargjering til Helsenett kommunikasjon mellom Legekontor, Pleie og omsorg mv.
Strategi for elektronisk samhandling i kommunene
Hovedsamarbeidskommune Line Nordgård, rådgiver IKT helse og omsorg Meldingsløftet i kommunen Prosjektleder ELIN-k Tromsø kommune Prosjektleder Meldingsløftet.
ELIN-k-prosjektet Utvikling av helsefaglige krav til elektronisk informasjonsutveksling med utgangspunkt i pleie- og omsorgstjenesten i kommunene HIT-konferanse.
Nettverksmøte FUNNKe 18.juni 2012 Elektronisk meldingsutveksling Forberedelser.
Enkel og trygg tilgjengelighet til pasientopplysninger i EPJ ved ytelse av helsehjelp – vurdering av lovendringer Seniorrådgiver Hilde Jordal.
Prosjekt FUNNKe Nord-Troms Regionråd 10 januar 2011 Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder, NST Gerd Ersdal, Medisinsk rådgiver, NST.
Samhandlingsreformen – erfaringer Christine Furuholmen 13. september
Nasjonalt meldingsløft – status pr november -08
Nøtterøy kommune ”Veien til elektronisk samhandling i pleie og omsorg, -fase 1” Erfaringer etter avsluttet forprosjekt Mål for videre fremdrift av prosjektet.
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet Erfaringer fra Samspillkommuneprosjektet Gjøvik kommune, Heidi Vifladt : »Hvordan starte med "blanke.
Overvåking Feilhåndtering
| 1 Instruktørkurs for kommuner Veiledere; tilknytning til helsenett og fjernaksess (30 minutter)
| 1 Instruktørkurs for kommuner Gjennomføring av lokale kurs (40 min)
Ehandel i Oslo kommune Symposiet eLandet Norge oktober 2006 Kari Hove Prosjektleder Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Regionale E-helseseminar 2008 Synliggjøring og deling av kunnskap om elektronisk samhandling Rådgiver Kjersti Engeseth, avdeling IT-strategi.
Om KITH Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren
Nasjonalt meldingsløft Seniorrådgiver Ellen Strålberg.
Styremøte IHR – Forslag til vedtak. Roller og ansvar Forslag til vedtak Med bakgrunn i saksutredningen anbefaler universitetsdirektøren følgende.
Samhandling Ambulerende team - Åpen omsorg Holmen
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder,
Prosjektfaser m.m. Nylen 2-3..
Rv. 23 Oslofjordforbindelsen – Byggetrinn 2 Tilbudskonferanse 25. september 2012.
IT-strategi , ”Metode for samordning av IT-systemer ” v/ Arild Sandnes (versjon 0.4)
Utfordringer i Samhandlingsreformen Erfaringer fra prosjektet “Digitale Fosen” Samfunnsdagen august 2011 Hans Donali Tilset - Studio Apertura.
Fusjon HiG, HiÅ, HiST, NTNU Gjennomføring: de første månedene.
Instruktørkurs for kommuner Normen (30min)
Elektronisk kommunikasjon i tannhelsesektoren - Hvordan og hvorfor?
Vi vil – og vi får det faktisk til!
Minstekrav til elektronisk meldingsutveksling
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Hva er elektronisk samhandling?
Utskrift av presentasjonen:

Regionale seminar august/september 2007 Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene. Sissel Skarsgaard Prosjektleder Samspill 2007 Kommuneprogrammet

Fase 1: ”Fyrtårn” og ELIN-k-prosjektet Fase 2: ”Forsiktig spredning” Fase 3: 2008/9-, ”Bredding”

Kommuneprogrammets fase 2 består av 4 tiltak 1.Sluttføre evalueringer fra fyrtårnsprosjektene 2.Utarbeidelse av veileder og faktaark på bakgrunn av erfaringer gjort i fyrtårnsprosjektene og ELIN-k-prosjektet 3.Regionale seminarer 4.Inkludere flere kommuner i kommunesatsningen knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene

Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene NSF/ELIN-k har fått prosjektlederansvar i oppdrag av SHdir Prosjektperiode – Prosjektorganisering: Styrings- og prosjektgruppen til ELIN-k. I tillegg oppnevnes ny rådgivningsgruppe bestående av pilotkommunene i ELIN-k-prosjektet Kommuneprogrammets fase 2

Overordnet mål: Bidra til at flere kommuner tar i bruk elektroniske samhandlingsløsninger Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene Inntil 20 kommuner skal i løpet av prosjektperioden gjennomføre de nødvendige forberedelser som må til for å komme i gang med elektronisk samhandling.

Kriterier for deltakerkommunene: prosjektet forankres på høyeste nivå de har tatt i bruk EPJ i sykepleietjenesten de inngår/reviderer samhandlingsavtale med aktuelle aktører de tar koordineringsansvar i forhold til samhandlingsaktør de inngår avtale om tilknytning til Norsk Helsenett i løpet av prosjektperioden

Kriterier for deltakerkommunene: det finnes nødvendig og hensiktsmessig tilgang til datautstyr det settes av ressurser både av IT-personell og helsepersonell til gjennomføring av prosjektet de bidrar med egeninnsats i prosjektet de stiller krav til sine leverandører om å levere ELIN-k løsningene

Tilgang til et allerede etablert nettverk med erfaring på området Mulighet til å være tidlig ute med gode løsninger for kommunikasjon mellom ulike tjenester Stimuleringsmidler til prosjektering Hva får deltakerkommunene?