Av ”De riv ruskende studentpilotene” IKT førskole (F2B) Tommy Liverød, 2001.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Advertisements

Min måte å få ut agresjonen på...
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
I.
Teknologi i klasserommet
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Fra ord til liv Mars 2011.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund.
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Margrethe Jernes ITU-konferansen 2002: 2GO. Pedagogisk mobilitet. Oslo 17. og 18. oktober Morgensesjon - Kl Studenter fra ITU-hovedfagsforum.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Prosjektoppgave Grafikk og digital foto.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Dokumentasjon av en prosess
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
WRITE AN OPERA.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Xped-prosjektorientert undervisning Terje Samuelsen, Børre Stenseth, Håkon Tolsby Avdeling for Informasjonsteknologi Konferanse for IR og IT 2012 Innledning.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Prosjektarbeid Prosjektarbeid er et deltakerstyrt teamarbeid som skal gjennomføres innenfor en avgrenset tidsperiode - en pedagogisk arbeidsform hvor studenter.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Thomas Johan Eggum & Sindre Williksen
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
Slik har vi gjort det…Anne Anne Fængsrud, Høgskolen i Vestfold Prosjektet startet mai 2000  1 klasse førskolen og 1 klasse allmenn.
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Mobiltelefon er kult Sjekk nå!
Avdeling for sosionomutdanning
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Prosjektklassen IKT og nye læreprosesser
Vi besøkte Tjøme ungdomsskole i vår praksisperiode.
En multimedia presentasjon
OPERAPROSJEKTET.
Presentasjon av operaprosjektet
OPERA ORKESTER 2001 KOMPONERE musikk Tidkrevende Vi fikk oppgave tidlig i fasen 30 ord. fra ferdig laget produkt 5 toner, forhåndsbestemt Refleksjon over.
OPERAPROSJEKTET -en presentasjon. OPPRINNELSEN Begynnelsen av 80 – tallet, New York Utviklet seg videre til The Royal Opera House i London Kurs for lærere.
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE
Drama og teater ved Høgskolen I Vestfold
Valgfag på Kastellet skole
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Navn på FIRMa eller produkt HER SNAKKER DERE LITT OM DERE SELV. PKT 1 I LISTEN.
Bokollektivet Målgruppe:
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
FoU i Praksis 2004 Trondheim Berit Bratholm og Kristin R. Tholin.
Dramafaglig prosjektarbeid
Om å forstå ungdom i teoretisk og empirisk Undervisningsopplegg for LUT Høgskolen i Vestfold.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Hvordan kommuniserer vi egentlig?.  Om morgenen – med familien – på jobb  I kassa på super’n  Taxisjåføren  Telefonselgeren  I møtesammenheng – i.
Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006.
Evaluering fra samarbeidsgruppemøte
Utskrift av presentasjonen:

Av ”De riv ruskende studentpilotene” IKT førskole (F2B) Tommy Liverød, 2001

I ukene , startet 21 førskolelærerstudenter ved Høgskolen i Vestfold opp med et operaprosjekt. Opera er en prosjektmetode som er blitt populær å bruke i ulike utdanningsinstitusjoner og stammer fra New York, 1980 tallet. Den har navnet ”how to write an opera” Studentene får i oppgave å sette opp en forestilling hvor de selv, for det meste, har ansvaret for hele produksjonen; manus, skuespillere, musikk, scenografi, PR, lokaler og diverse utstyr. How to write an Opera

Faser Redskapsfasen Studentene deler seg inn i grupper Mange korte drama og musikkøvelser samt scenisk grunntrening Trening av improvisasjonsteknikker Tema, konflikter, scenario og noe design blir skapt. Prosjektet deles inn i tre ulike faser:

Skape fasen Deles inn i ansvarsområder; sjefer og undersåtter, skrivegruppe, håndverkere, orkester, PR-crew, skuespillere. Dette blir valgt enten ved audition eller lærerbestemt. Studentene tar over ”roret” og får veiledning av lærere ved behov

Produkt fasen Her blir alt satt sammen; timing og iscenesetting. Innspurtperiode med scene og orkesterprøver, teknisk prøving, hovedprøve, generalprøve og tilslutt forestillinger.

Utradisjonell arbeidsmetode I IKT og nye læreprosesser blir det vektlagt ulike typer for prosjektarbeid I dette prosjektet får studentene et ”eie forhold” fra begynnelse til slutt Studentene henter den faglige kunnskapen selv, med veiledning fra lærere Vi ønsker å utdanne oss til førskolelærere som tør å sette i gang prosjekter som er utradisjonelle og ikke så ”resultatorienterte”

Hvorfor et operaprosjekt? Det var ønskelig med et prosjekt hvor de estetiske fagene drama, forming og musikk var sterkt representerte. Samtidig virket arbeidsmetoden både spennende og utfordrende Da var operaprosjekt løsningen Opera er den største teaterformen som finnes, hvor musikken er like viktig som teksten og det visuelle. Musikk ble derfor også ”regifaget”. Opera er, for å understreke, ikke nødvendigvis en bestemt syngemåte, som mange tror…

Hvordan påvirket prosjektet min kommende lederrolle? I dette prosjektet var selve grunnmuren bygget opp med tillit og innsats fra en selv og sine medstudenter. Jeg fikk god erfaring med å samarbeide med ulike grupper og å stole på at alle gjorde jobben sin Jeg lærte at pressituasjoner forandrer personligheter, og at man av og til fort kan bli nærtagende og irritert Jeg fikk erfaring med fremføring foran et ”stort” publikum, og at ting skjer ikke alltid som planlagt… Da var det greit å ha lært noen dramametodiske triks, herunder improvisasjon som også er en stor del av barnehagehverdagen Jeg fikk erfaring hvor viktig det er å gi og motta tilbakemeldinger Noen punkter:

Operaprosjektet, 2001 Operaprosjektet varte i seks uker, og i disse ukene gjennomgikk vi en prosess som jeg har dratt mange positive erfaringer fra. Det var mye slit, men det var det absolutt verdt. Å være i rolle foran kjente og ukjente var veldig gøy, og litt skummelt… Det er bedre å drite seg ut enn å dø av forstoppelse