Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Funksjonalisme i ytre Hobøl
«Strykebrettcover og stativ»
Påfuglen og duene Historien er fortalt av Tilly, Frances og Joe i første klasse ved Yorkshire og Humberside barneskole 2012 Illustrert av Vanessa Matthews.
Inspirasjon til eget arbeid.
IKKE NO’ KRØLL BRETT, RETT OG SLETT.
Fra geometriske former til abstrakt design.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
MySaemienSijte- en lek med arkitekturformer i SketchUp
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
Prosessarbeid med collage, tekstur og formlikhet
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Grafisk design Visuell kommunikasjon
Mønsterbygging i GIMP.
Arbeidskrav 4 I min skisseprosess har jeg lånt dette bilde fra internett
PARALLELL MOTIVASJON VIA INSPIRASJON. ERFARINGER Merchandising er en total presentasjon av butikken og varene ut mot kunden. Dette omfatter markedsføring,
Teknologi i skolen-prosjekt
Fra geometriske former til abstrakt design
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
Spøken som gir deg lykke!
«STRYKEBRETTCOVER OG STATIV»
Dokumentasjon av en prosess
estetiske virkemidler
DAK Design og innovasjon
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Prosess – arbeidskrav 3.. •Siden vi skal lage et undervisningsopplegg basert på de erfaringene vi gjør oss, velger jeg å ha en prosess og et produkt som.
Arbeidskrav 5. A.C. Fuglesang
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk.
HEKK, Workshop HiAk Velkommen til en ny dag.
«LYSE IDEER» Maske med refleks og lysdioder
Det var en gang et slott, hvor det bodde en konge
Overnatting i Slottsparken De bostedsløse Av Birthe D.N.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
DRILL GRUPPE 106.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
”Sykkeljakke”.  Om tekonikk  Problemstilling  Valg av oppgave  Vår løsning  Problemer med jakka  Konklusjon  Forbedring av prosjektet  Vårt produkt.
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
Mandag 8. November Powerpoint..
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Arbeidskrav 2 Design og innovasjon
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Arbeidskrav 3 - Del 2: Litt barn – litt voksen? Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk.
Sortimentutvidelse Arbeidskrav 3 HIOA Av Anne-Sophie, Kristine og Birthe ØKO.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Studiespesialisering med formgivingsfag
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
Og.
En heuristisk evaluering avRelaxation Gjort av: ● Espen Solberg ● Geir Normann ● Leif Morten Kofoed ● Tommy Jansson.
Oppgaven: Lage 3D modell av temasted.
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Matematikk i samisk kultur
Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret PRODUKT DESIGN.
Kunst og Håndverk Gautesete Skole Skoleåret Trinn.
Økt 2 Analyser ei lampe.
SMART kapp iQ er den eneste Ultra HD-skjermen på markedet som også fungerer som et digitalt og interaktivt whiteboard. Med kapp iQ kan man samarbeide,
Eine og Andri på viktig oppdrag
Foto-oppgave 8 tr
Utskrift av presentasjonen:

Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay «LYSE IDEER» Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay

INNHOLD Inspirasjon og bakgrunn for valg Skisser Materiell og utstyr Prosess med 1. brosje Prosess med 2. brosje Ferdige brosjer Andre refleksprodukter

INSPIRASJON OG IDEER TIL PRODUKT Jeg hadde i utgangspunktet flere ideer til løsning på dette arbeidskravet. Jeg tenkte mye på funksjon, men fikk også flere ideer til hvilken type tekstil som kunne re-designes. Tanke på både strikk og vev gav meg bilder i hodet på brukergruppe, bruksmåte, størrelse og form. Ved gjenbruk av strikk ,tenkte jeg å bruke armer på gensere til leggvarmere og pulsvanter. Vevde tekstiler av forskjellige slag tenkte jeg til belter eller små vesker. Jeg ville orientere meg i pensumlitteraturen, og i en bok under samme tema (Catherine McDermott: «Det 20. århundrets design») fant jeg en tekstil som inspirerte meg veldig: fra 1943, designet av Josef Frank for «Svenskt Tenn». Både former og farger gav meg assosiasjoner til tekstilrester fra 80-årene som jeg hadde i mine gjemmer . Jeg så for meg å «gjenbruke» formene i tekstildesignet til eget design; LYS-BROSJER

SKISSER Tekstilen inspirerte til organiske former hvor jeg gjentok en del av den opprinnelige mønstringen med noe justering. Inndelingen av flatene gir meg ideer til fordeling i forhold til gjenbruks-stoffet, refleks og fluoriserende tekstilmateriale.

FARGE- OG MATERIALSKISSER Jeg ser for meg flatene delt inn i forhold til funksjon (refleks) og dekorativt uttrykk (kontrast, punkt, linje, flate, rytme)

ELEKTRONIKKSKISSER Her har jeg tenkt meg hvordan elektronikken må plasseres for å fungere

MATERIELL OG UTSTYR 80-talls tekstil-rester, platevatt, innleggsplast, applikasjonsvliselin, refleks, fluoriserende stoff og rester fra refleksvest, elektronikkutstyr, klyper

PROSESS MED UTARBEIDELSE AV 1. BROSJE Arbeidet trinn for trinn i bilder

BESKRIVELSE AV ARBEIDSPROSESSEN Arbeidet startet med å klippe ut delene etter formene jeg valgte; Gjenbruks-tekstilet som bakgrunn, refleks-stoff som dekor-elementer og det fluoriserende tekstilet som bakgrunn eller forgrunn i forhold til refleksen. For å få frem terazzo-virkningen brukte jeg hulltang til perforering. Jeg vurderte å skjære ut små, firkantede former, men fant ut at formgevinsten var mindre enn tiden det ville ta å gjøre det. Tearazzo-virkningen har jeg derfor forsøkt å skape med å feste applikasjonene eller kantebåndet med tungesting. Festet så vatt bak topplaget, en vrangsydd strømtekstil til trykk-knappfunksjonen og dekorelement, og lagde elektrofunksjonene. Bakstoffet ble strøket på et plastmateriale . Så sydde jeg på skråbånd av refleksvest-stoffet eller refleks rundt hele formen som samtidig festet alle lagene sammen. Batteriet ble sydd inn en egen liten, sirkelformet «beholder» av innleggsplast med tekstiltrekk. En klype ble sydd fast på baksiden.

PROSESS MED UTARBEIDELSE AV 2. BROSJE

DE FERDIGE BROSJENE Brosjenes fremside med diodene «slått på». De mørke «pølsene» er av strømførende stoff og kneppes på og av med trykk-knapp-funksjon. Baksiden av brosjene hvor vi ser batteri-hylsteret under klypen. Klypene er sydd fast ved batteriet og foran på tuppen. Magnetfunksjon på klypen for å henge brosjen et sted i bilen, på kjøleskapet eller et annet egnet sted for lettvint tilgang.

DE FERDIGE BROSJENE MED FORSKJELLIG LYS-SETTING

2 UTPRØVINGER TIL REFLEKSPRODUKTER Ringen er satt sammen av blonde, refleks, diode/elektronikk og sykkelslange-gummi Hunde-lufte-beltet er gjenbruk av stropper, hemper, fluoriserende stoff, refleks og refleksvest-stoff + elektronikkmateriell og hundepose-holder