Kvalifiseringsprogrammet Hva er det som virker?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fokusgruppeintervju med pasienter DPS
Advertisements

Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
”Når livet setter seg i kroppen…” Livsstyrketrening som en del av Arbeidsrettet rehabilitering Liv Haugli ASVL 5 feb.08.
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. ”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut” Galaterne 6.
FUNKSJONSVURDERINGER SOM VERKTØY FOR GODE RAPPORTER
ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
Hva er Smart™.
Etter jobb på fredag var jeg ganske trøtt…
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
- Hovedrolle eller birolle
Livsstilsendring Telemark Rehabiliteringssenter
MI – Motiverende intervju som hjelpemiddel ved livsstilsendring
Hvordan arbeide med min treningsjournal?
”Det koster å være kul!” ”Knapphetens tyrrani!
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Dokumentasjon som grunnlag for refleksjon og læring
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Ansvar i teori og praksis Fagdag, Grimstad 24. mai 2010 Dag G. Aasland.
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
Det er nå det gjelder! -Arild Sæle-. Erfaringer, utfordringer og fremover  Illustrert tilbakeblikk, det hele startet i 2006…  Hvilke utfordringer har.
KVALIFISERINGSPROGRAMMET Syretesten på samarbeid i NAV Ola Heen Strømmen, NAV Buskerud Samarbeidskonferanse Norefjell, 21 april 2009.
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Målrettet motivasjon av ansatte for fagutvikling
Kompetansebygging 2.0, / Bibliotekmøtet på Hamar 2010 Karen J. Buset, UBiT Kompetansebygging 2.0.
Godt innhold i avklaring
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Nå har vi solgt skinnet. Hvordan dreper vi bjørnen?

Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
LØFT ER TØFT særlig i SFO
Arbeidsevnekartlegging
Kapittel 5 oppgave d Bruk riktig ord på riktig plass i riktig form.
Sett inn synes eller tro.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Fra ord til liv Februar 2010.
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
Hva er TIP for meg og hvorfor har jeg noe å bidra med.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Etikk i pedagogisk arbeid
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Lyst på livet - kjennetegn Empowerment Fokus på ressurser for helse, og egne muligheter og kompetanse til å ivareta og bedre helsa - livshjulet En nedenfra.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Elsa Fagervik Kommedahl
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Og.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Lek og Læring i barnehagen
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
God morgen! Tanker etter i går?
Barne- og familiesamtaler i psykisk helsevern for voksne Erfaringer fra Tiller DPS Intro Barne- og familiesamtaler i psykisk helsevern. Erfaringer fra.
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Problemløsning.
Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Å STREKKE SEG MOT TINDER
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Emilios jobb som assistent
Utskrift av presentasjonen:

Kvalifiseringsprogrammet Hva er det som virker? Anne Kristine Karlsen Aud Kristin Gjessing ASVL Vinterkonferansen 2. februar 2010 Fortelle litt om Scala. Håkonsgt. Utfordringer. Fremmedspråklige. Rus. Flere vet ikke annet enn å overleve.

Nærvær Engasjement Omsorg Utholdenhet Humor Relasjonsbygging Nærvær Engasjement Omsorg Utholdenhet Humor Egne erfaringer. Flere undersøkelser viser at uavhengig av alle andre ressurser er det de relasjonelle forhold som er den viktigste faktor for om vi som hjelpere lykkes eller ikke. Lærer-elev, terapeut-pasient, deltager-veileder. Det hjelper lite å være en dyktig fagperson hvis man ikke får til en god og trygg relasjon til de vi ønsker å hjelpe. Gode muligheter fordi vi er sammen hver dag over tid.

Linda: - Du er så snill at jeg nesten ikke veit om jeg hæler! Selvbildebygging. Sosial trening. Ekte nærhet. Omsorg, i balanse.

Frokost Struktur Normal døgnrytme Bedre livsstil Sosial trening Samtaler Hva skjer rundt frokostbordet? Ro. God tid. Bordskikk. Folkeskikk. Gjøre noe mens vi snakker. Cola og skolebrød er borte. Mindre og mindre kule, annet fokus i samtalene.

Fortell meg mer…………. Hva liker du å gjøre? Hva er du interessert i? Hva tenkte du, hva følte du, hva GJORDE du da? Å være anerkjennende: Se, høre og prøve å forstå. Få følelsene med….. Få fram personens gode sider, eller friskhetsfaktorer. Da skjer det noe, da er det mulighet for endring.

Mestringsopplevelser Mestringens metode er å styrke den enkeltes gode sider Få fram friskhetsfaktorene En del av mestringspedagogikken er tett og individuell oppfølging Drøssevis med nederlag. Trenger å bli lyttet til, tatt på alvor. De må få mulighet til å oppleve å mestre. ”Dette er bra for meg”. ”Ta den vanskelige telefonsamtalen selv”.

Individuelle og fleksible løsninger Som tar tid…… Med velsignelse fra NAV Avklaring som kan ta år! Vi vekker, henter, følger til incestsenteret, til psykolog, gjeldsrådgiving……….

Ina og Kristoffer: - Dette er det første stedet vi har vært hvor vi møter ansvarlige voksne som holder ord! Ida Iren og Christian.

Regelmessige møter med NAV og flyktningkontoret Hvordan og hvor ofte. Hvem er med. Helt avgjørende for å få satt i gang tiltak.

Fast lønn som gir feriepenger og pensjonspoeng Gir status Stabilitet Forutsigbarhet Ikke stønad eller ytelser. ”Almisser” Betale skatt. Uten NAV hadde du ikke hatt denne muligheten. Hvem gir deg denne rettigheten?

Gard: - Nå får jeg endelig tid og mulighet til å få ordna opp i ting! Gjøre avtaler med kreditorer. Ordne opp i diverse. Hjelp til å finne bolig. Tur til Ikea. Tilgang til gratis telefon. PC. Frankering. Hjelp til å formulere formelle brev. PRAKTISK HJELP.

Gode samarbeidspartnere: NAV Rusomsorgen Fastlegen Kriminalomsorgen Flyktningkontoret DPS

”JOBB, sa du?” Hva er nødvendig fokus for å få varige løsninger? Sjelden raske løsninger. Nødvendig å rydde støy, og det tar TID. Er det for mye dulling?? Hva om fokus i større grad blir rette mot jobb? Hva skjer da? Blir vi manipulert?

Gard: - For meg er Scala en slags forjobb, men nå synes jeg det er dritkjedelig her! Jeg har lyst til å jobbe! Bra tegn at han kjeder seg, da vil han videre! Det har tatt en stund!

Hva skal til for å komme videre?

Dette sier deltakerne selv: Større tro på egne evner Får mulighet til å ta ansvar for seg selv Ta egne valg Vanlige arbeidslivsregler Praktisk hjelp Muligheter for arbeidsutprøving Sjanser til å prøve igjen Du må opp om morran før jobb er aktuelt. Arbeidsutprøving er en utfordring!

”Det er de vi aldri må gi opp”

Og det blir like fint å jobbe som å danse……..