Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bruk av nettstøtte i kreftsykepleierutdanningen
Advertisements

Muligheter for forskning og utvikling i elæring? Haugesund, 9. mars 2004 NVUs fagforum v/Hugo Nordseth.
Nettprosjekt Kundeservice på nett •Bakgrunn –SiT hadde gamle nettsider med mye og utdatert innhold og funksjonalitet •Formål –Bidra til at.
Pilotprosjektet så langt
Teknisk brukerstøtte system For Noroff Instituttet Avdeling Bergen Oppgave 49E av Gisle Johannessen, HiST V2007.
Det digitale læringsmiljø – for alle?
Resultat spørreundersøkelse, april 2009 IKT-utvikling i kommunene i Sør-Trøndelag.
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
NVU-seminar 2002: Workshop A: Nybegynner Hvordan komme i gang med e-læring? Line Kolås, HiNT
NRØA møte Oslo november 2008 Mona Majgaard / Theo Schewe Kandidatundersøkelser NRØA.
Tanker rundt opplæring i nytt biblioteksystem Maria Sindre Bjelke, BIBSYS Brukermøte 22. mars 2012.
Drift av Vmware ESX Server for HiST
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Profesjonsetiske verdier i møte med virkeligheten
EN SKAPENDE PROSESS Fra idé til ferdig produkt
Høgskolen i Oslo IKT – kommende utfordringer Hvilke utfordringer står vi overfor i neste studieår for å styrke integreringen av pedagogisk bruk av IKT.
IT-seksjonen, avdeling for lærerutdanning
Fagskolen Rogaland: offentlig, med 3 avdelinger
Ungdomstrinn i utvikling
Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren av.
AITeL erfaringer fra et alternativt LMS-system Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL) Høgskolen i Sør-Trøndelag Blogg:
Høgskolen i Sør-Trøndelag Avdeling for informatikk og e-læring IKT og undervisning Geir Ove Rosvold Avdeling for informatikk og e-læring Høgskolen i Sør-Trøndelag.
1 Bruk og egnethet av fire LMS-systemer Presentasjon på NFF-konferansen 17. november 2006 Olav Skundberg, Høgskolen i Sør-Trøndelag.
Nyttige triks og erfaringer med Svend Andreas Horgen Høgskolelektor Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL) Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST)
Nyttige triks og erfaringer med
Den digitale skole av Anna, Solveig, Hege, Carina og Regine fra Olsvikåsen vgs.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Høgskolen i Sør-Trøndelag Institutt for databehandling1 EuroCompetence og KIOS - et EU-prosjekt innenfor Socrates-programmet og et prosjekt støttet av.
Presentasjon av ”Overhallaprosjektet” Bredbåndskrevende læringsmetoder i Namdalen NVU konferansen 2005 Håvard Sørli
Kokebok for nettbasert undervisning NVU-konferansenGrimstad mars 2006.
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 2 Vår kontekst 1 Funksjon Hvilken funksjon har foreningene? Hva er hensikten med å drive en studentforening?
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Faglig og administrativ bruk av Classfronter Vibeke Bjarnø Seminar for personalseksjonen
Masterstudium IKT og læring Leikny Øgrim og Monica Johannesen Avd. for lærerutdanning Høgskolen i Oslo.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på NKUL Monica Johannesen & Leikny Øgrim Høgskolen i.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Kollegaopplæring ved LU Tiltak for bred implementering av IKT ved Lærerutdanningen,LU Presentasjon for KUF på julemøte
1 Kvalitetssikring av Tres og Y-vei - Momenter fra arbeidsgruppe i NRT.
Høgskolen i Bergen Avdeling for ingeniørutdanning Dekan, Halvor Austenå.
Fornyelse mot høyere kvalitet vil kreve mer samarbeid Dekan Ole-Gunnar Søgnen Konferanse om norsk ingeniørutdanning.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Spillbasert læring Hugo Nordseth.
Brukerinformasjon på Internett Hovedoppgave for Erlend Grut Hilstad, 2HKI.
Østlandet. Hvem er CONNECT? Hvorfor oppsto CONNECT? Hva er spesielt med CONNECT? Hva kan dere bruke CONNECT til?
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Eli.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Oppbygning, faglig og administrativ bruk av ClassFronter Vibeke Bjarnø Seminar for avdeling ØKS
Utvikling av rettslige beslutningssystemer, oversikt over emnet og presentasjon av ”Fra lovtekst til programkode” Utvikling av rettslige beslutningssystemer,
Presentasjon av prosjektet 5E Utarbeidet av Selvananthy Sureshkumar (ViD student)
Februar FS - Felles Studentsystem Et utviklingsprosjekt for de norske universitet og høgskoler fra 1993 til 1998.
Høgskolen i Oslo Ny funksjonsbeskrivelse for LMS ved avd. LUI Personalmøte LUI Mikhail og Vibeke.
Innpassing av videreutdanning i mastergrad Rapport fra arbeidsgruppe nedsatt av Universitets og høgskolerådet Gyrd Thrane, UiT Norges Arktiske Universitet.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
Kort presentasjon av HIL-prosjektet Kort presentasjon av HIL-prosjektet Heilskapleg Innovasjon i Læring HSH 10.mai 2005 kl Lars Bakka.
Innspill ● Webmøter bør også kunne være utvidelse av videokonferanse (fra auditorium) ● God lyd innebærer ekkokansellering, vi må bruke tid og penger og.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Inntakskvalitetsundersøkelsen Høsten 2008 Presentasjon SKU
NETTBASERT UNDERVISNING Tenk gjennom noen utviklingstrekk som er mulig/ønskelig.
Videogruppe Fremme bruken av video i læringsaktiviteter Metoder, formater, teknologi etc Lage egne videoer Håndbok for videoproduksjon Lage et miljø for.
Implementering av Blackboard på HF
7 erfaringer Hvordan går vi videre i forsøket med Coursekeeper med utgangspunkt i erfaringene?
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
Prosjekt digitalt læringsmiljø
Hvordan nærme seg de store spørsmålene?
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Utskrift av presentasjonen:

Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas Horgen, Høgskolen i Sør Trøndelag Anne Wally Ryan, Høgskolen i Nord Trøndelag Karsten Tillerli, Universitetet i Stavanger

Bakgrunn for Arbeidsgruppa Mandatet Kartlegge omfang i bruk av SSS ved de ulike medlemsinstitusjonene Kartlegge organisering av opplæring og brukerstøtte Gi eksempler på kreativ bruk av SSS i fag som tilbys på studiestedet og ved nettbaserte fag Fremme krav til utvidet funksjonalitet for disse systemene ut fra reelle behov ved nettundervisning Undersøke pedagogisk bruk av SSS og gi eksempler på dette

Presentasjon av de ulike SSS Det finnes mange ulike SSS. Vi kan nevne WebCT og BlackBoard som to internasjonalt kjente systemer som finnes på markedet. Ved de seks institusjonene som er knyttet til NVU er det kun it’s learning og Classfronter som brukes. Det er bakgrunnen til at vi kun presenterer disse to SSS i denne rapporten.

Ulike måter å generere fag/rom Eksempler på strukturer brukt i Fronter  HiA **  HSH  HiNT

Ulike måter å generere fag/rom Eksempler på strukturer brukt i it’s learning  HiB**  HiST  UiS

Kompetansetiltak og brukerstøtte Ved innføring av SSS har man organisert det slik at det finnes superbrukere eller annen brukerstøtt ved de ulike avdelingene. Disse server avdelingens studenter og faglig tilsatte mht. kursing og support. Man ser ogsåså at det ved institusjonene U og H også har en er en overordnet IKT ansvarlig som har ansvar for implementering og videreutvikling av SSS. Alle nytilsatte faglærere og nye studenter får tilbud om noe opplæring ved studiestart. Dette varierer noe i omfang og organisering. Opplæringen går ut på å kunne beherske SSS på en ”teknisk” måte. Man har i liten grad vektlagt den pedagogiske gevinsten ved innføring av et SSS i studiene.

Support, ressurser og ansvarsfordeling Eget ressurssenter med fast tilsatt Servicedesk til å avhjelpe stud. og faglig tilsatte Superbruker i deltidsstilling

Eksempler på kreativ/pedagogisk bruk av SSS Idrettspsykologi ** Samskrivingsverktøy Oppdaterte eksempler – i forum** Telesimulering Bruke av Scorm**

Videreutvikling av SSS Navigasjonssystemet Gjenbruk i SSS generelt og it’s learning spesielt Statistikk

Utfordringer videre kan være Å fremvise gode pedagogiske eksempler på bruken av SSS gjennom video, interaktivt, bilder, og med utdypende tekster til. Hensikten med dette er å vise ”virkelige” situasjoner som kan være av en eksemplarisk art. Å få en oversikt over den reelle bruken av SSS. Hensikten med dette er å se på om den faktiske bruker står i samsvar med intensjoner og bruk av ressurser.

Takk for meg Kristin Hinna

Hovedprinsipp for opprettelse av emnerom **

*

*

*

*