Brukerforum Agenda 8.5.06 Status for SSP 2006, Vigdis Heimly, KITH Nasjonal IKTs strategiplan og forholdet til standardiseringsarbeidet, Tore Totland,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Pleie- og omsorgsmeldinger i Helse Sør-Øst i 2011 Evalueringskonferanse ELIN-k Gardermoen 15. februar 2011 Kjell Arne Grøtting.
Advertisements

Samhandlingsarkitektur for helsesektoren
Terminologi og kodeverk
1 Status på meldinger og innholdsstandarder Veien videre 28. Mai 2013.
Forslag til sikkerhetsaktiviteter i SSP for 2005 Sjefrådgiver/avd.sjef Bjarte Aksnes, KITH.
OSS 13. september 2012 • NHN koordinators rolle og aktiviteter • Nytt mandat IKT-forum.
Elektronisk samhandling
Gardermoen, 5. desember Ståle Tunang-Nybakk Leverandørhåndtering «nytt konsept for godkjenning av meldinger»
SSP SSP 2008 Bjarte Aksnes. SSP Grov oversikt – SSP •SSP-tilskuddet dekker: •Driftstiltak •Prosjekter/Utviklingstiltak.
SSP – status 2009 og planer 2010 Brukerforum Programleder Bjarte Aksnes.
Elektronisk henvisning og epikrise
Norske fyrtårnskommuner
Meldingsutbredelse Status 2012, planer 2013 Samordnet utbredelse desember, 2012.
Brukerforum SSP, 28. mai Status Test & godkjenningsordningen 2008 Av Magnus Alsaker.
Hovedpunkter Hva er HL7 Oversikt over HL7 Behovet for nasjonale tilpasninger KITH’s rolle.
test- og godkjenningsordningen
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Erfaringskonferanse Veien Videre: Erfaringsutveksling, utfordringer og muligheter knyttet til utbredelse av PLO-meldingene.
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
FUNNKe Regionalt kompetanseløft innen elektronisk samhandling ALF – drift og rutiner ved Lars-Andreas Wikbo Line Nordgård.
Er sertifisering viktig?
Erfaringskonferanse Veien Videre: Erfaringsutveksling, utfordringer og muligheter knyttet til utbredelse av PLO-meldingene.
Samordning av IKT-utviklingen i kommunesektoren
Meldingsutbredelse Kommunal utbredelse Sør-Trøndelag 20. mars, 2013 Sverre Fossen.
Brukerforum 21. april 2005  Annebeth Askevold HelsIT, Metodikk for utvikling av nye standarder Av Annebeth Askevold Brukerforum Oslo 21. April.
Rammeverket i et overordnet perspektiv  Annebeth Askevold HelsIT, Rammeverket i et overordnet perspektiv Av Annebeth Askevold Brukerforum KITH.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
SSP og EPJ Vigdis Heimly, EPJ-aktiviteter i SSP Vigdis Heimly.
Målsetninger Formål er å etablere et naturlig startsted for søk etter informasjon om IT i helse- og sosialsektoren. Den skal være en dynamisk og ”levende”
Arbeidsmøte patologisvar Annebeth Askevold, Arbeidsmøte 6 Patologisvar Annebeth Askevold Ullevål hotell 7. september 2006.
Brukerforum vår 2006 Annebeth Askevold Orienteringssaker Av Annebeth Askevold, KITH Brukerforum, 8. mai 2006.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, Informasjonsarbeid og utadrettet virksomhet Av Vigdis Heimly.
Annebeth Askevold, sjefrådgiver
Brukerforum SSP Status, Metodikk, Nasjonal godkjenningsordnng Av Bjarte Aksnes, KITH.
Adressering og standardisering SSP Brukerforum Innlegg ved Egil Rasmussen.
ELIN-k-prosjektet Elektronisk informasjonsutveksling med utgangspunkt i pleie- og omsorgstjenesten i kommunene Om forholdet til standardiseringsarbeidet.
Saksliste Brukerforum Status for SSP 2006, Vigdis Heimly, KITH (15 min) IHE og forholdet til Standardiseringsarbeidet, Aslak Aslaksen, Helse.
SSP møte 10. oktober 2006 Ståle Leitvoll.
Standardisering i KS Line Richardsen, KS. KS Folkestyre og regional utvikling eKommune 2009 Standardiseringsaktiviteter i regi av KS Standardiseringsinitiativ.
Budsjett SSP Vigdis Heimly, Budsjett 2005, standardiserings- og samordningsprogrammet Av Vigdis Heimly.
SSP Ny målstruktur Ny målstruktur i SSP SSP-aktiviteterSSP-leveranser Anvendelser/ut bredelse i sektoren Effekt Andre tiltak.
FAQ Epikrise og Henvisning Thomas T Rosenlund,
~samhandling for helse og velferd Standardiseringsbehov - Kjernejournal Bjarte Aksnes.
Nasjonal IKT Fagforum Arkitektur Virksomhetsarkitekt Torill Kristiansen 10. desember 2009 Innspill til SSP.
Strategi og samhandlingsarkitektur
Standardisering og arkitektur. SSP 2008 Av programleder Standardiserings- og samordningsprogrammet Avdelingssjef Bjarte Aksnes, KITH.
Synliggjøring og deling av kunnskap om elektronisk samhandling Rådgiver Kjersti Engeseth, avdeling IT-strategi.
Standardisering – hvorfor det?
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
28. Oktober 2008Øvre og Nedre Eiker kommuner 1 Jeg elsker Elin. Hvorfor har hun ikke flere elskere??
Strategi for elektronisk samhandling i kommunene
Regionale seminar august/september 2007 Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene. Sissel Skarsgaard Prosjektleder Samspill 2007.
Elektronisk meldingsutveksling Rana kommune
Nasjonalt meldingsløft – status pr november -08
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet Erfaringer fra Samspillkommuneprosjektet Gjøvik kommune, Heidi Vifladt : »Hvordan starte med "blanke.
Overvåking Feilhåndtering
Regionale E-helseseminar 2008 Synliggjøring og deling av kunnskap om elektronisk samhandling Rådgiver Kjersti Engeseth, avdeling IT-strategi.
Om KITH Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren
Nasjonalt meldingsløft Seniorrådgiver Ellen Strålberg.
Meldingsløftet i Helse Nord Strategiske grep for å tilrettelegge meldingsutveksling med pleie- og omsorgssektoren.
Leverandørmøter - EPJ Én til én-møte - april 2016.
Politikk for åpne standarder og fri programvare Linuxdagen - Oslo, 1. juni 2006 Jørund Leknes, politisk rådgiver.
Synliggjøring og deling av kunnskap om elektronisk samhandling
Minstekrav til elektronisk meldingsutveksling
Standardisering – hvorfor det?
Standardisering – hvorfor det?
Standardisering – hvorfor det?
Hva er elektronisk samhandling?
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

Brukerforum Agenda Status for SSP 2006, Vigdis Heimly, KITH Nasjonal IKTs strategiplan og forholdet til standardiseringsarbeidet, Tore Totland, Programkontoret for Nasjonal IKT Samhandlingsarkitektur, standardiseringsaktiviteter i en større sammenheng, Bjarte Aksnes, KITH samt brukerinnspill. Internasjonalt standardiseringsarbeid, Torbjørn Nystadnes, KITH I hvilke fora deltar Norge og hvilke fora bør prioriteres videre fremover? Hvilke sentrale dokumenter er under utarbeidelse? Høringsprosesser Orienteringssaker ved Annebeth Askevold, KITH Standardiseringsarbeidet på web, nytt grensesnitt, Annebeth Askevold Status for revisjon av metodikk for utvikling av nye standarder Eventuelt

SSP hvor er vi nå?

Hovedformålet med SSP Legge til rette for sikker elektronisk samhandling i helse- og sosialsektoren i stor skala Dette skal oppnås ved: Utvikle og vedlikeholde metodegrunnlag for standardiseringsarbeidet. Utvikling og løpende vedlikehold av standarder, anbefalinger og spesifikasjoner på grunnlag av helse- og sosialsektorens behov. Være en aktiv pådriver for en samordnet innføring av standardene og utbredelse i stor skala.

Bagrunnen for prioring av satsingsområder i SSP Standardiseringsarbeidet er forankret i nasjonale planer Strategiplanen for SSP er basis for gjennomføringen av tiltakene i SSP SSP utararbeider årlige Tiltaksplaner Tiltaksplanen for 2006 og strategidokumentet er tilgjengelig på KITHs web Innspill fra Brukerforum er også førende for hvilke tiltak som prioriteres i Tiltaksplanen

Hovedsatsing for 2006 Samhandlingsarkitektur Økt satsing på utadrettet virksomhet Samarbeid med de regionale helseforetakene og Nasjonal IKT Samarbeid med ELIN og ELIN-k Fortsatt fokus på kommunesektoren Fortsatt stort trykk på test- og godkjenningsordningen Revisjon av metodegrunnlaget Ferdigstille revisjon av journalstandarden Utvikle nye meldinger på grunnlag av behov i sektoren Vedlikeholde eksisterende standarder

Effekter av standardiseringsarbeidet Stor forståelse for nødvendigheten av å standardisere blant myndigheter, leverandører og brukere, men lite går av seg selv! Test og godkjenningsordningen er avgjørende for utbredelsen av standarder Målet er at man i løpet av de neste årene skal få hovedtyngden av informasjonsutveksling over på standardiserte løsninger Utbredelse av standardiserte løsninger for meldinger vil være en suksessfaktor for Norsk Helsenett Alt dette krever et fortsatt stort trykk på standardiseringsarbeidet, men med enda større fokus på utbredelse, informasjon og veiledning.

Delområder i SSP Basisaktiviteter Utvikling av nye standarder Utbredelse av eksisterende standarder Vedlikehold av standarder

Basis, Samhandlingsarkitektur Skal sikre koordinering av standardiserings- tilknyttede aktiviteter og gjenbruk av eksisterende resultater Utkast utarbeidet i samarbeid med sentrale aktører. Spres og diskuteres i mange fora

Basis, Metodikk Skal sikre at nye standarder utarbeides på grunnlag av felles metodikk Arbeidet med revisjon påbegynt Skal inkludere test- og godkjenning Informasjon spres løpende

Basis, Internasjonale aktiviteter Skal sikre koordinering med internasjonalt standardiseringsarbeid Utarbeider løpende høringssvar Deltar aktivt i forhold til CEN og ISO Er i ferd med å reetablere referansekomitéen

Basis, Bidrag til nasjonal koordinering Skal bidra til å sikre nasjonal tverrsektoriell koordinering Bidratt med høringinnspill og deltar i mange samarbeidsmøter og fora. Eks på samarbeidsaktører er FAD, KS, NAV, Riksrevisjonen, Brønnøysundregistrene.

Utvikling, Utarbeide standarder og veiledninger på grunnlag av krav fra brukermiljøene Skal dekke sektorens behov for nye standarder Nye standarder utarbeides primært i samarbeid med fyrtårnkommunene. Har startet arbeid med Fyrtårn Trondheim.

Utbredelse, Informasjonsarbeid og rådgivning Skal bidra til samordnet utbredelse av standarder i stor skala Kontinuerlig arbeid med å besvare henvendelser på telefon, e-post og Meldingshjelp Deltatt på seminarer og møter med innlegg Gjennomført møteserie hos RHFene i samarbeid med ELIN Gjennomfører roadshow hos kommunene i samarbeid med KS, Høyvis og NST Utarbeidet nyhetsbrev som er tilgjengelig på web og spres på møter og seminarer Oppdatert informasjonsbrsjyre om Standardiseirng og kommuner. Tilgjengelig ppå web og spres på møter og seminarer

Utbredelse, Bidra til økt bruk av epikrise og henvisning Gjennomført spørreundersøkelse hos RHFene for å få bedre oversikt over “hvor skoen trykker”. Resultatene presentert for samarbeidsrådet og brukes som innspill til ELIN-arbeidet med NIKTs tiltak 5.7. Blir fulgt opp med møter med RHFene. Samarbeider med NST, HEMIT, Shdir og HIT Nord-Norge om henvisningsseminar 15. mai.

Utbredelse, test- og godkjenningsordningen Skal sikre god og sikker overføring av helsefaglig informasjon Er i ferd med å tilpasse testserver til mottak av ebXML Gjennomfører løpende arbeidsmøter, utarbeidelse av akseptansetest og valideringsfiler Publiserer jevnlig oppdater informasjon på web

Utbredelse, Andre tiltak Tiltakene gjennomføres primært for å sikre økt bruk av standarder IHE Gjennomfører tiltak for koordinering med øvrig standardiseringarbeid og sekretariatbistand generalforsamling, arbeidsmøter.. Fyrtårnkommunene Deltar med innspill etter ønske fra kommunene, deltar på prosjektledersamlingene PKI Bistår i nasjonale aktiviteter i regi av SHdir og Brønnøysund emXML rammeverk rådgivningsarbeid, oppdatering av implementeringsdokumentasjon EPJ-standard Informasjonmøter med bla Helse Bergen og Tieto Enator gjennomført

Vedlikehold, revisjon av meldings- standarder Gjennomføres for å sikre at sektorens behov er dekket Har oppdatert dialogdelen av “Generell EPJ-melding”. Sendes for kommentar i uke 17

Vedlikehold, Revisjon av EPJ- standarden Høringsuttalelsene til del 2 (Tilgangsstyring, redigering, retting og sletting) er i hovedsak innarbeidet Høringskommentarene til dek 6 (Fuksjonelle krav) er innarbeidet og standarden publisert

Vedlikehold, Kvalitetssikring av meldinger fra andre aktøter Gjøres for å sikre samordning med andre meldinger og gjenbruk av metodegrunnlag Kvalitessikring av bivirkningsmelding gjennomført Kvalitetssikring av notat fra Well vedr. meldinger med vedlegg gjennomført