Kjære forskere! Dere er invitert til øya Engia i forbindelse med prosjektet IEA – Energi for framtida. Som dere kanskje skjønner har dere en viktig jobb.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
God Jul ? Du behøver ikke å vente til Jul….
Advertisements

I.
Skjønnlitterær fortelling
Teknologi i klasserommet
EN LITEN JULE HILSEN FRA LAR-NETT NORGE
utnytte ledg rom/medløpspasning
Fra ord til liv August 2012.
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Dine sterke sider – slik andre ser dem
Engia.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Vårt Lokalsamfunn En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker,
Side Av Karina Schjølberg
Vurdering i utforskende arbeidsmåter
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Å overleve oppgaveskriving: Litteraturgjennomgang
Lesing av fagtekster Nordre Modum ungdomsskole
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Individuell bevisstgjøring Dine styrker – slik andre ser dem
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Kulebane Energi er stikkordet når kula skal følge en 4,5 m bane uten å falle ut. Energiloven sier at energi ikke kan oppstå eller forsvinne, men kun overføres.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at dere skal kunne:
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
Sponsor og Annonser.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
dekke opp innenfor egen 16-meter
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING Per-Arne Davidson.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Matt 28:18 Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet.
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
«Lese og løse oppgaver»
Og.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Arbeidsformer til bruk i dialogen med medlemmene
CAKE En sterkere HMS-kultur
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Drop-In metoden i skolen
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Stjernemennesker på Jorden
Engia.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
1 Utforskningsverksted i snøen LUB, Elise Klaveness Høgskolen i Vestfold.
Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…
Livsstilsending - uke 5 -
Utarbeidet av Sissel Vestre
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
| Lær lettere Studieteknikk for mer effektiv læring.
Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) Arbeider for å fremme økonomisk vekst i og handel mellom medlemslandene. Om OECD:
Dialogverksted [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
På med tenkehattene: Parallelltenkning som kreativ metode.
til Newton energi- og havbruksrom i Midt-Troms
Kjære forskere!   Dere er invitert til øya Engia i forbindelse med prosjektet IEA – Energi for framtida. Som dere kanskje skjønner har dere en viktig.
Produksjon av elektrisk energi
Frem.
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Spørsmål og svar fra Enova-heftet Energi for framtiden
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Modul 1 – Representasjoner
Utskrift av presentasjonen:

Kjære forskere! Dere er invitert til øya Engia i forbindelse med prosjektet IEA – Energi for framtida. Som dere kanskje skjønner har dere en viktig jobb å gjøre, og dere må stille best mulig forberedt! Dere kommer til Engia som et forskerteam som er sammensatt av representanter fra fem land; Frankrike, Polen, Danmark, Norge og Iran. De fire førstnevnte er medlem av OECD, mens Iran ikke er det. IEA ønsket et ikke-OECD land med i prosjektgruppen for å få en enda større bredde i gruppen. Hvert land skal gå gjennom og besvare noen viktige spørsmål i oppgavene som kommer. Husk: Det vil være en fordel for dere alle at landene deler sine tanker og ideer med hverandre. Selv om jeg har nevnt det tidligere kan det sikkert sies på nytt. Dere er ikke de eneste forskerteamene som skal til Engia, så konkurransen er stor. Lykke til! Med vennlig hilsen Kim Raft Prosjektleder, IEA – Energi for framtida

Hva forbinder dere med begrepet energi? Del 1 - Energi Skriv ned det dere kommer på i løpet av 5 minutter. Skriv punktvis.

Hvilke energikilder har vi og hva bruker vi dem til? Del 1 - Energi Skriv ned det dere kommer på i løpet av 5 minutter. Skriv punktvis.

Hvilke fordeler og ulemper har de ulike energi- kildene? Del 1 - Energi Skriv ned det dere kommer på i løpet av 5 minutter. Skriv punktvis.

Deres eget land Del 2 – Eget land Dere må gjøre dere kjent med eget land. Innhent informasjon, lag en PowerPoint presentasjon (eller lignende) og presenter landet deres for de andre. Momenter som skal med er kort om kultur, energiforbruk og energikilder til energiproduksjonen. a) Hvor mange innbyggere er det i landet deres? b) Hvilke energikilder bruker dere til strømproduksjon? Nyttige linker: - engelskspråklig side. Gå inn på ”Statistics” i margen til venstre. Velg aktuelt land. Her finner dere bl.a. statistikk på hvilke energikilder landet bruker. Under står direktelinker til statistiske data fra hvert land. Frankrike: Elektrisitetsproduksjonen etter energikilder: Diverse info: Norge: Elektrisitetsproduksjonen etter energikilder: Diverse info: Polen Elektrisitetsproduksjonen etter energikilder: Diverse info: Iran Elektrisitetsproduksjonen etter energikilder: Diverse info: Danmark Elektrisitetsproduksjonen etter energikilder: Diverse info: Interaktivt verdensatlas hvor bl.a. FNs statistikker er presentert. - engelskspråklig side. Velg aktuelt land. - Store norske leksikon

Kjære forskere! Da har dere vært to dager på Engia og er kommet tilbake til klasserommet. Jeg håper dere har hatt to effektive og lærerike dager på øya. Dere har jobbet med oppdrag knyttet til energikilder, både fornybare og ikke-fornybare. Det er andre kilder dere ikke har forsket nærmere på, og det finnes også kilder verden ikke har oppdaget, eller har teknologi til å utnytte skikkelig. Dere har nå bare ett oppdrag igjen og jeg håper dere løser dette tilfredsstillende. Takk for hjelpen, så langt… Med vennlig hilsen Kim Raft Prosjektleder, IEA – Energi for framtida

Avsluttende oppgave Siste oppdrag Hva synes dere var mest spennende av det dere lærte under arbeidet på Engia? Har dere endret tanke om aktuelle energikilder før arbeidet som forskere startet og nå? Løs siste oppdrag, en avsluttende oppgave for forskerne på Engia. Dette skal hver enkelt av deltakerne løse.