Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Side Av Karina Schjølberg

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Side Av Karina Schjølberg"— Utskrift av presentasjonen:

1 Side 40-45 Av Karina Schjølberg
PowerPoint nr 3 Men hva er egentlig energi? Og Energi – bare noen varer evig Side 40-45 Av Karina Schjølberg

2 Men hva er egentlig energi?
Det finnes ikke noen kortfattet definisjon på hva energi er, men energi er det som får noe til å skje. Energiloven: Energien kan verken skapes eller forsvinne, bare overføres fra en form til en annen. (En av de viktigste lovene i hele naturvitenskapen)

3 Men hvor blir det av energien da?
Svaret er at energien blir fordelt rundt til omgivelsene – lufta, bakken, og alle gjenstander og bygninger. Der fører energien til en liten oppvarming som ikke kan brukes til noe. Denne energien kalles lavverdig energi. Elektriske energi er derimot lett å utnytte og kalles derfor høyverdig energi. For hver gang vi utnytter energien, blir energien vanskeligere å utnytte neste gang.

4 Ikke- fornybare energikilder
Er basert på lagerressurser som vil ta slutt. Olje, gass og kull ( fossile energikilder) Kjerne energi (kommer fra spalting av uranatomet, og kalles fisjon.)

5 Fornybare energikilder
Fornybare energikilder fornyes hele tiden. De fleste av disse energikildene får energi fra sola. Vindenergi Bølgeenergi Solenergi Bioenergi Jordvarme Mer?

6 De største energikildene
Vannkraft utgjør halvparten av energiforbruket i Norge, og den andre halvparten fra olje og gass. I verdensmålestokk er kull en av de viktigste energikildene. Kjerneenergi er også en viktig kilde i verden, men Norge har ikke kjernekraftverk. Verden har som mål å øke mengden av fornybare energikilder.

7


Laste ned ppt "Side Av Karina Schjølberg"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google