Losby Golfklubb & Losby Golfpark

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Til veilederen Gratulerer du har muligheten til å utvikle en svømmeklubb  Planarbeid er sentralt – skill mellom klubbhåndbok, sportslig plan og virksomhetsplan.
Alkohol | SVØMMING.
Ski IL Innebandy Virksomhetsplan Ski IL Innebandy n3sport.no/bandy/ski facebook.com/SkiIlInnebandy Arbeidsdokument.
ALKOHOL|IDRETT. IDRETTEN – EN ALKOHOLFRI SONE ALKOHOL | IDRETT.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Prosesstyring som styringsverktøy
Hvorfor virksomhetsplan?
Bergen Golfklubb Juniortrening Utfordringer • Lav rekruttering av juniorer som ønsker å spille mye golf, spille turneringer, trene golf hele året.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Veiledning av elever / lærlinger
Golf- en idrett for alle Mandal Golfklubb Handlingsplan 2007 Des
Rekrutteringskampanjen
Alkohol | fotball.
Mål! Gi forståelse for hvordan norsk svømming er bygd opp
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
1 Klubbens lederplan Anbefalt administrativ struktur for rotaryklubber i D2260. Implementeres senest 1. juli 2007.
Golf i skolen/SFO Oppstartmøte for Pilotprosjekt Arendal, Asker, Aurskog & Finstadbru, Bærum, Eiker, Gjerdrum, Losby, Molde, Mørk og Norsjø.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
1. divisjonsseminar kvinner – januar 09 Hva kan fotballkretsen bidra med?
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Stein Erik Halck Veileder
E i g e r s u n d k o m m u n e – motiv: Utsikt mot havet fra Varberg Egersund.
Stjørdal Rotary-klubb
3 års rullerende verveplan Skøyen Rotaryklubb 2009/ /2012.
VIRKSOMHETSPLANLEGGING
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
STRATEGIPLAN 2012– 2015 Skreia IL - aktivitet i sentrum
Kvalitetsklubbprosjektet
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Markedsføring og pressearbeid
Pets 2300 Lars Jørgen Kielland Haug
1Næringslivsringen strategiplan 2002 STRATEGIDOKUMENT OKTOBER 2002 Innhold Næringslivsringens ( NLR ) formål Næringslivsringens langsiktige hovedmål Næringslivsringens.
Definere og velge hovedmål og delmål
Hva tenker du på ?.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Mål og handlingsplan Presentasjon «Bedre korps» 15. februar 2014.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
PRESIDENT ROLLEN Innledning til gruppearbeid PETS 2009.
Sterke fagforeninger Negotia Bergen 30. – 31.oktober 2009.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Veiledernes oppgave og rolle
Standardisering av IT-virksomheten. Bakgrunn Lokal – sentral, arbeidsgruppe under IHR IT Kartlegging høsten 2011 Diskusjonsnotat februar 2012 Høringsnotat.
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
VEDLEGG 1 til Virksomhetsplan for Hobøl IL - Handlingsplan årsmøteperioden 2015 Organisasjon og ledelse. Delmål: Gjøre organisasjon og aktivitetene synlig.
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
1 Stavanger Tennisklubb Et av Rogalands største og sterkest voksende idrettslag Sportslig utvikling 2008.
Visuell profil for fremtiden. Arbeidsplanen 2012 Hageselskapet mot 2019 Revitalisering, modernisering og effektivisering av organisasjonen Øke synligheten.
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Aktivitetsmål for NBBF, regioner og klubber
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Virksomhetsplan Voksenåsen Badeballklubb Arbeidsrapport for planen. Virksomhetsplanen vedtas på årsmøtet før den er et formelt gjeldene dokument.
FLØY IL Fløy IL Struktur og Ansvarsforhold. FLØY IL Fløy trenger retningslinjer som beskriver ansvarsforholdene til de enkelte styrer  Mange mennesker,
Virksomhetsplan Mål, virkemidler og handlingsplan.
Klubbens styrearbeid i praksis
Handlingsplan Dette henter vi fra virksomhetsplanen
MULTIFUNKSJONELLE ANLEGG
Rekruttering/ Medlemsutvikling i D2250
Trenerløypa Trener 1 Alpint
Utskrift av presentasjonen:

Losby Golfklubb & Losby Golfpark Virksomhetsplan Losby Golfklubb & Losby Golfpark

Virksomhetsplan Program: Hvem er vi? Losby Golfklubb Losby Golfpark AS Felles begrepsapparat Hvordan har prosessene vært Prosessen med å utvikle 2010 - idag Prosessen med å revidere Virksomhetsplan i det daglige Tanker videre  

Virksomhetsplan Hvem er vi? Losby Golfklubb Losby Golfpark AS Idrettsklubb med 1500 medlemmer – hovedparten av medlemsmassen er over 40 år. Ble tidlig en toneangivende idrettsklubb i Golf-norge. Mange NM titler - har i dag Norges beste mannlige golfspiller (Espen Kofstad) Losby Golfpark AS Driftsselskap eid av 1650 aksjonærer – hovedsakelig medlemmer 18 hulls golfbane 9 hulls golfbane Treningsanlegg På grensen til Østmarka – mange turmuligheter, rikt dyreliv Tett samarbeid med Lørenskog kommune Skiløyper Turveier Tett samarbeid med ”Fotballgolf” Tilrettelegger i 2013 for fotballgolf på våt 9 hulls golfbane.

Virksomhetsplan Felles virksomhetsplan for Losby Golfklubb og Losby Golfpark AS Visjon: Solheim Cup til Losby. Verdigrunnlag: På Losby skal vi være banebrytende, gjestfrie og inkluderende. Hovedmål for planperioden: Losby etablert som golfdestinasjon med tydelig internasjonal anerkjennelse. Suksesskriterier: Klubbmiljø – et klubbmiljø med et konstant fokus på rekruttering, trivsel og utvikling. Kvalitet - forutsigbar og høy standard på golfanlegget og servicetilbudet. Mål, delmål og virkemidler beskrives i forhold til disse suksesskriterier. Handlingsplaner utarbeides årlig.

Virksomhetsplan Felles begrepsapparat (gjerne med særforbundet) Visjon En visjon er et barrierebrytende mentalt bilde av en ønsket framtid. Den skal beskrive vår virksomhet i framtiden, som om vi er der. Verdigrunnlag Verdi kommer av det greske ordet valér, som oversatt til norsk blir ”å ha betydning for”. Verdiene skal virke som organisasjonens rettesnor, de skal hjelpe oss å bli tydelige, få frem det som skiller oss fra andre og klargjøre vår identitet. De skal ikke bare beskrive hvordan vi er, men også hvordan vi i fremtiden vil fremstå i handling. Hovedmål Hovedmål er det vi ønsker at virksomheten skal oppnå og bli til i forhold til omgivelsene. Det er et overordnet mål som strekker seg inn i fremtiden, og noe dristig og krevende som kan være synlig som en ledestjerne for alle

Virksomhetsplan Felles begrepsapparat Suksesskriterier/fokusområder Suksesskriterier er de avgjørende dimensjoner som må påvirkes for å oppnå suksess. Definerte områder som må settes i fokus for å nå Hovedmålet. Mål Mål er en beskrivelse av en ønsket fremtidig tilstand eller resultat. Et mål er et fremtidig resultat som planlegges i dag. Det er noe vi skal oppnå, enten en tilstand eller et konkret resultat. Målet er ikke kommet til oss ennå, så vi må tenke oss målet i dag. Delmål Delmål er som navnet tilsier steg på veien til å nå hovedmålet. Delmålene endrer seg i takt med organisasjonen og i takt med organisasjonens utvikling. Delmål bør så langt det er mulig være SMARTE mål. Det vil si spesifikke, målbare, ambisiøse, realistiske, tidsbestemte og evaluerbare. Virkemiddel Med virkemidler menes de midler – det være seg praktiske verktøy, organisering, rutiner, menneskers innsats eller materialer – som brukes for å oppnå mål.

Virksomhetsplan Felles begrepsapparat Klubbmiljø (Losby Golfklubb) og kvalitet (Losby Golfpark AS) er de viktigste suksesskriterier på Losby! med rekruttering (enter) menes rekruttering av nye medlemmer. Dette omfatter hele fasen fra første kontakt med Losby Golfklubb til en er innrullert som medlem i golfklubben. Verdiene gjestfrie og inkluderende er særs viktige i denne fasen. med trivsel (enjoy) menes trivsel (miljø, mestringsutvikling, identitet, stolthet) for hele medlemsmassen der overgangsfasen fra rekruttering til ”varig” klubbmedlem er spesielt viktig. Verdiene gjestfrie og inkluderende er særs viktige i denne fasen. med utvikling (excel) menes en videreutvikling av klubben og medlemsmassen (mestringutvikling). Sammen med verdiene gjestfri og inkluderende kommer verdien banebrytende inn for fullt her.

Virksomhetsplan Hvordan har prosessene vært Prosessen med å utvikle 2010 – 2013 Utgangspunkt i tidligere strategiprosesser Sammenfallende tidsperiode med NGF Utarbeidet av egen arbeidsgruppe På høring i komiteer / styret Godkjent av styret Godkjent av Årsmøtet  

Virksomhetsplan Hvordan har prosessene vært Prosessen med å revidere Spørreundersøkelse høst Hva er gjennomført Hva er status Mål – revideres? Virkemidler – revideres? Utarbeides av egen arbeidsgruppe På høring i komiteer / styret Godkjennnes av styret  

Virksomhetsplan Hvordan har prosessene vært Virksomhetsplan i det daglige Godkjennes i styret Sak på alle 6 styremøter gjennom året i Losby Golfklubb og Losby Golfpark AS Forankres i komiteer Sak på komitemøter Målinger ukentlig i administrasjonen – tavlemøter Spørreundersøkelser årlig  

Losby Golfklubb REKRUTTERING ”ENTER”

Virksomhetsplan Gjennomført og status Rekruttering 2012 Gjennomført Rekruttering 2012 Veien til Golf kurs Golf i skolen (ca.1500 barn, lærere og ansatte i SFO). ”Therapy for Golf” 5 grupper. Golfcamp for barn. Stand på Metro og Triaden Golfens dag Brosjyre for (nye) medlemmer og nybegynnere. Vervekampanje. Avtale med Lillestrøm GK.

Virksomhetsplan Gjennomført og utvikling Rekruttering 2012 Status Rekruttering 2012 Stabil medlemsmasse voksne. Økning i antall Ungdomsmedlemskap = +13stk. 12stk. Prøvemedlemskap 2012. God respons på Golf i skolen -> langsiktig Nedgang i antall juniormedlemmer –> bare pga alder. Nedgang i antall deltakere på golfcamp. Økende interesse fra Lillestrøm GK.

Virksomhetsplan Delmål og virkemidler Rekruttering 2013 Delmål Rekruttering 2013 Flere medlemmer (junior, ungdom, uten aksje) Utvikle Golf i Skolen (Gjensidigestiftelsen) Oppfølging etter VTG (Trening + turnering) Videreføre Pay & Play på Vestmork Introdusere Footgolf på Vestmork

Virksomhetsplan Delmål og virkemidler Rekruttering 2013 Kommunikasjon (web, facebook, instagram, nyhetsbrev) Synliggjøre at vi ønsker nye medlemmer Oppfølging etter Veien til Golf kurs forbedres. Samarbeid med andre idrettslag (fotball, hockey, håndball, etc) Golf i skolen. Mer sosial profil på junior aktivitetene i klubben Informasjonstavle rettet mot turgåere ved hull 1

Virksomhetsplan Tanker videre Administrasjonen må være sentral i prosessene Ha ikke for store ambisjoner i oppstarten Bruk et kjent begrepsapparat – definer det før oppstart Bestem raskt hvordan virksomhetsplanen skal benyttes Vær tydelig Involvering komiteer/styre etc – se skjema  

(verdier: banebrytende, gjestfrie og inkluderende) Virksomhetsplan Klubbmiljø 2013 (verdier: banebrytende, gjestfrie og inkluderende) Komité: ___________________ Delmål (spesifikke, målbare, ambisiøse, realistiske, tidsbestemte og evaluerbare) Virkemidler (praktiske verktøy, organisering, rutiner, menneskers innsats eller materialer) Rekruttering (Enter) Trivsel (Enjoy) Utvikling (Excel)