Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Deltagelse sosialt og i samfunnet er målet - hvorfor er samarbeidet viktig? Avd.dir. Lisbeth Myhre | Dialogkonferanse - ReHab uka 2011.
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Spesialisert rehabilitering
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser NKSD
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Habilitering og rehabilitering – til alle som treng det
Henning Mørland bydelsoverlege Bydel Sagene
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
12. september 2012 Samlingssjef Britt Rakvåg Roald
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Vegen videre…. Tore W. Topp MBO 2012.
Haugalandsløftet Møte i styringsgruppen Kari Ugland, samhandlingssjef.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Helse Sør RHF.
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Samhandling i Indre Østfold
NFF-møte Dagsorden • Samhandlingsreformen intensjoner • Områder i Samhandlingsreformen i 2012 • Virkemidler i 2012 • Avtaler med sykehuset – samarbeid.
- Samhandlingsreformen –
Arbeidet med rusmestringsenhetene: - status pr. januar 2013
i overgangen barn/voksen, sett fra habiliteringstjenesten for voksne.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
NAMDALSKONFERANSEN OKTOBER 2011 HVORDAN VELGER KOMMUNENE I MIDTRE NAMDAL Å MØTE UTFORDRINGENE I SAMHANDLINGSREFORMEN Eva Fiskum prosjektleder samhandlingsreformen.
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Departementet sin definisjon på sentrale omgrep:
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
Som bakteppe i arbeidet ved Voksenhabiliteringstjenesten
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Visjoner for samhandling Geiranger Christian Bjelke.
Forventninger til samhandlingsreformens betydning for funksjonshemmede Hva er, hvem har behov for koordinerte tjenester?
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Hans Seierstad, Leder i KS i Oppland og ordfører i Østre Toten Begrensninger og muligheter Dialogkonferansen 2011.
ÅRVOLL DAGSENTER Tilsynsutvalg
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
Samhandlingsreformen Av Vigdis Giltun. Riktig diagnose: Må samle et helhetlig ansvar for helsetjenesten Behov for mer spesialiserte helsetjenester i kommunene.
Samhandlingsreformen Av Kari Kjønaas Kjos. Riktig diagnose: Et mer helhetlig ansvar for helsetjenesten Flest mulig helsetjenester i kommunene Tiltak for.
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Samhandlingsreformen – pårørendes stilling, muligheter og begrensninger 21. April 2012, Helsfyr, Oslo av Alice Kjellevold.
Pasientforløp alkohol
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
Samhandlingsreformen
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
Samhandlingsreformen Bodø 19. oktober 2010 Sigrid J. Askum KS Helse.
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Prosjekt Hverdagsrehabilitering. Dagens sitat Hvis vi vil forbedre framtiden, må vi forstyrre nåtiden. Cathrine Booth.
Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
| 1 Samhandlingsreform og statistikkbehov Arbeidet fremover | Samordningsrådet KOSTRA.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
2016: Mer enn 25 prosent over 67 år 21 – 24 prosent 18 – 20 prosent
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum

Seksjon for habilitering En seksjon under Barne - og ungdomsavdelinga med 2 team: - Barneteam ( 20 fagstillinger + 1 merkantil) - Voksenteam ( 12 fagstillinger + 60% merkantil)

Forskrift om habilitering og rehabilitering Formålet med forskriften: Formålet med forskriften er å sikre at personer som har behov for habilitering og rehabilitering, tilbys tjenester som kan bidra til stimulering av læring, motivasjon, økt funksjons- og mestringsevne, likeverdighet og deltakelse.

Definisjon av habilitering og rehabilitering: Det er planlagte prosesser med klare mål og virkemidler, hvor flere aktører samarbeider om å gi nødvendig bistand til brukerens eigen innsats for å oppnå best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltakelse sosialt og i samfunnet

Virkeområde Habiliterings og rehab.tjenester skal ytes etter kommunehelsetjenesteloven og spesialisthelestjenesteloven. Skal omfatte alle personer som har behov for habilitering og rehabilitering på grunn av medfødt eller erverva funksjonshemning eller kronisk sykdom. Personer som kan utvikle funksjonshemning eller kronisk sykdom

Oppgaver som krever spesialisert tilrettelegging Regionale helseforetaket skal sørge for nødvendig undersøkelse og utredning av brukere med behov for habilitering og rehabilitering.

Regionale helseforetaket skal sørge for: råd,veiledning og samarbeid Gi råd og veiledning til kommunen om opplegg for enkeltbrukere Samarbeid med kommunen om opplegg og utarbeiding av individuelle planer Gi råd og veiledning til ansatte i kommunen Samarbeid med andre etater når det er nødvendig for utredning, tilrettelegging og gjennomføring av tilbudet til den enkelte

Ambulerende tjeneste Habiliterings – og rehabiliteringstjenester i spesialisthelsetjenesten skal gis ambulant dersom det ikke er hensiktsmessig å gi slike tjenester i institusjon ( ved sykehuset)

Forskriften sier videre: Regulering av ansvar mellom tjenestenivåene endrer ikke de generelle prinsippene om fordeling av ansvar mellom tjenestenivå. Spesialisert habilitering, skal gis der det ikke er hensiktsmessig å legge dem under det kommunale ansvaret, som tilfeller der bistanden må knyttes opp til speaialisert medisinsk behandling eller der kravet til kompetanse overstiger nivået som kan forventes fra kommunen.

Ambulerende tjeneste vil si: Oppfølging av behandlingstiltak direkte med pasient og pårørende Tilbakemelding/oppfølging til personal i barnehage,skole,bolig,helsesøster osv. Deltar på ansvarsgruppemøte ved behov Møter på systemnivå ved behov

Andre sentrale føringer for habilitering: Veileder for voksne – 2009 Veileder for barn og unge – Ny veileder for barn, unge og unge voksne ( sendes ut på høring før ferien og skal være ferdig i høst- 2011) Samhandlingsreformen –

Ny framtidig endret kommunerolle Ambisjoner om forebygging og innsats i sykdomsforløpenes tidlige faser Bygge opp kompetanse for å svare på kravene fra pasient med kronisk sykdom Skal søge for helhetlig tnekning med forebygging, tidlig intervensjon, tidlig diagnostikk,behandling og oppfølging. Nødvendig kompetanse er nøkkelord

Spesialisthelsetjenesten sin rolle: Skal gi spesialiserte helsetjenester til befolkningen. Konserntrere seg om oppgaver der de har sitt fortrinn, de spesialiserte helsetjenestene. Spesialisthelsetjenesten skal ikke svekkes, men rollene og oppgavene endres.

Tyngdepunktforskyvning Likeverdige beslutningstakere Spes.h.tjenesten skal utvikles i en enda tydeligere spesialisert retning i kombinasjon med pas.forløp Levere spesialiserte helsetjenester av høg inernasjonal kvalitet Rendyrking av oppgaver av spesialisert karakter

Spesialisthelsetjenesten skal bidra til kompetanseutveksling og kompetanseoppbygging i en forsterka kommunehelsetjeneste

Utfordringer for spesialisthelsetjenesten Samhandlingsreformen vil kreve bedre samhandling innad. Ny Barne- og undomsavd. ( ) ”En dør inn” Bedre behandlings og omsorgskjeder, som pasientforløp i samarbeid med kommunen. Kvalitetsforbedring- flere og bedre kvalitetsindikatorer ( kun IP pr. i dag)

Forventinger til kommuneh.tje Bedre forebygging barn og unge med behov for habiliteringstilbud, som avlastingtilbud¨, tidlig intervensjon osv. Bedre koordinering mellom kommune og spesialith.tj og mellom tjenestenivå innad i kommunen Kompetanse og stabilitet i personalgruppe Kvalitetssikring- spes. ved overføring og opprettholdelse av kunnskap og råd/ anbefalinger gitt av spes.h.tj

Forventing forts. Besluttingsmyndighet nær bruker/pasient Bedre samarbeidstid

Felles mål: Bedre samhandling og mer koordinerte tjenester til personer som har behov for habiliterings og rehabilitering.