Tre håndfuller vann for livet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Undersøkelser viser at 19 av 20 mennesker som tar en avgjørelse om å følge Jesus, gjør det før de fyller 25. Etter fylte 25 år blir 1 av
Sprell levende 4.mai 08.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Barnet som gave og oppgave
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Jødiske røtter… Kongenes konge.
Hvem er Jesus?.
Sokoni Noen tanker til møtetorg i Strindheim kirke 22 februar 2006 Ved Erik Dahl Hvordan leve som en disippel i dag? Hva kan vi lære av afrikanerne?
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Velkommen til stabbegudstjeneste. Velkommen til stabbegudstjeneste.
Johannes 16, Om sorg og glede
Skattejakt-samling på torsdag
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Lys til verden 2009/2010  6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus.
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Velkommen til dåpskurs!
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Åndenes og Åndens makt.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Nåde.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Om Luthersk dåpsteologi og dåpens betydning for trosopplæring

De 10 bud 10 måter å elske på.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
Et møte med Gud og andre troende
Visjon og verdier for NaMu Norge.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Matt 28:18 Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
1.samling: Jesus Kristus
“Disippel-høring”.
Naturlig menighetsutvikling?
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Misjonstime Velkommen til dd.mm åååå
Dette dokumentet er hentet fra ressursbanken.no (Den norske kirke) og kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Velkommen til semesteråpninggudstjeneste 21. august Sang og musikk – M-team Preken – Eivind Bergem Dåp Presentasjon av konfirmanter Kollekt til Internasjonal.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Å dele Jesus.
De nye slaverutene.
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
“Disippel-høring”.
Utskrift av presentasjonen:

Tre håndfuller vann for livet. Dåpens mysterium Tre håndfuller vann for livet.

Dåpen Glede over et nytt barn i familien Navnefest Tradisjon – alltid gjort det slik? Sterkt ønske fra bestemor? Noe som blir forventet av oss? Hva sier vi i kirken? Hva forteller Bibelen om dåp?

Hva får vi? Menigheten skal i dag ta imot dette barnet i Guds hus. Ved dåpen vil Gud gi ham del i sin frelse og ta ham inn i sin kristne kirke.

Den lille Bibel For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. (Joh 3, 16)

Jesus sier: "La de små barn komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike hører slike til. Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike likesom et lite barn, skal ikke komme inn i det.” Mark 10,13-16

Misjonsbefalingen «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Matt . 28,18-20

To utfordringer Døpe dem Et nytt fellesskap i kirken – med Jesus Kristus Lære dem å holde alt jeg har befalt dere Holde – holde seg til? Holde – gjøre slik Jesus sier vi skal? Alt – er det veldig mye?

Opplæring til tro Barn lytter Barn ser Barn kjenner kontakt Barn kopierer oss voksne Noe lærer vi først og forstår siden

Hva kan vi gjøre hjemme? Bordbønn Kveldsbønn Lese fra barnebibel Synge sanger som formidler tro og trygghet Vår egen tro – trenger den utvikling og vekst?

DÅPSBARNET I FOKUS: Dåpskurs Dåpsgudstjeneste Brev til 1 års dåpsdag Hjemmebesøk 3 års dåpsdag en gave fra Askim menighet

Fellesskap i kirken BYGGER RELASJONER Babysang i kirken Vårsemester Høstsemester ca. 10 ganger Enkel lunsj sammen Avslutning på Barnas gudstjeneste Småbarnssang Annen hver uke Mandag eller torsdag kl. 17 – 18.30 Grøtvedt menighetssenter Enkel middag sammen

BARNAS GUDSTJENESTE 5 OM VÅREN 4 PÅ HØSTEN I september er barnas gudstjeneste spesielt for utdeling av 4- årsbok BARNEHAGENE: PÅSKEVANDRING PINSEFEST JULEGUDSTJENESTE

DÅPSSKOLE FOR 6-ÅRINGER Samling en kveld kl. 17.30 – 19 over 3 eller 4 uker på våren med avslutning på Barnas gudstjeneste. Søndagsskole På Normisjonshuset Dr. Randers gt. 10