Robotlab Avd. IT - Remmen. Robotlabben Dedikert rom i IT-bygget på Remmen Brukes mest i fagene: - Bildebehandling - Intelligente Systemer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Redskapsintegrering i teknisk fagskole Lærerkonferansen på Gjøvik 2010.
Advertisements

Tilfredshetsundersøkelsen 2009 Campus RENA. Tilfredshetsundersøkelsen 2009-Campus RENA Undersøkelsen 2007 I 2007 valgte avdelingen følgende fokusområder.
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
Status og planer landet rundt om forkurs/realfagskurs, tresemesterordning og Y-vei: 1.Hva har vi gjort, og hva planlegger vi for å tilpasse alternative.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Minoritetsspråklige og tilpasset språkopplæring i APS
Bluetooth sone Identifisere og kommunisere med Bluetooth enheter i en sone.
Etter forarbeidet og dagen i dag er målet at dere skal kunne:
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Humaniora og næringsutvikling Dekan Kathrine Skretting Det humanistiske fakultet NTNU.
Hva gjør en Bachelor i ingeniørfag Elektro / Kommunikasjonssystemer?
FIRST LEGO LEAGUE 2014.
TECH INVENTIONS er et firma som utvikler
Introduksjon til MATLAB
Masterstudiet i anvendt informatikk som tilbud til IR-studenter?
Høgskolen i Østfold. 5 avdelinger Informatikk og automatisering - IA
Høgskolen i Østfold Avdeling for informasjonsteknologi: Status, søkertall… og litt til Dekan Jan Høiberg Advisory Board for IT-studiene
Tiltaksplan for studiekvalitet: Status og videre utvikling Avdeling for IT Høgskolen i Østfold.
1 Fagdag HiST : Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap tilbyr: 2-årig master i datateknikk 2-årig master i informatikk.
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
MATEMATIKK - Kunnskapsløftet innvirkning på matematikkfaget.
Biologiske og sosiale modeller for AI. Forskere begynte å studere verden rundt seg for å finne nye modeller for AI Bakgrunn: GODAI -Good Old Fachioned.
Erfaringer fra dataingeniørstudiet. Arbeidskrav - læringsutbytte 1.
Etter forarbeidet og dagen i dag er målet at dere skal kunne:
NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre.
Smilende roboter... Japan satser stort på at roboter skal avlaste behov for selskap og hjelp i huset for en aldrende befolkning.
Flash og ActionScript - eksempler og oppgaver
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
Bruk av studentassistenter Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Bruk av studenter i øvingsveiledning Monica Johannesen og Leikny Øgrim
FOU prosjekt ved Sjøkrigsskolen
Mestringsmodell Breidablikk
Valg av matematikk og realfag
I-TEMA: Identitet og tilhørighet i et mobilt arbeidsliv Per Morten Schiefloe, Studio Apertura/NTNU Tom Erik Julsrud, Telenor FoU
9. Product information Produktinformasjon. Online kjøp Som vi har sett har vi ikke noe produkt å se på, holde i, prøve ut, … Da må vi ta igjen på andre.
UiO Realfag Morten Dæhlen, dekan. InformatikkMatematikk Astro- fysikk Fysikk Biofag GeofagKjemiFarmasi Livsvitenskap Jord og rom Materialer og energi.
Gjennomgang av grunnskolenes bruk av IT, både teknisk og organisatorisk.
Kunstig intelligens (MNFIT-272) - høst Forelesning 11 Emner: Forskningsmetodikk innen Kunstig intelligens - Revidert definisjon - AI som empirisk.
Hovedprosjekt ved Høgskolekandidatstudiet for Drift- og vedlikehold av EDB-systemer ved IDB, HiST -- Våren 2001 – Datanetwork for Q-Free.com Utført av:
Hva er en robot? Roboter er mer enn maskiner som ligner mennesker.
Emner: Kunstig intelligens (IT-2702) Forelesning 11 •
MENA programkomite Faglige visjoner sett fra MENA.
ELI TEELITE © ELektronikk, Informatikk og TEknologi – ELITE © © A. Austeng.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Noen erfaringer fra NTNU ?
Nettbasert Matematikk 2 for Fagseminar i regi av UDIR 13. april 2015 Marianne Maugesten, Vegard Meland og Johan Lie Marianne Maugesten1.
Ad hoc mobile networking Presentasjon av artikkel Re-Place-ing Space: The Roles of Place and Space in Collaborative Systems Steve Harrison, Xerox Palo.
VELKOMMEN TIL STRØMMEN VIDEREGÅENDE SKOLE BILAVDELINGEN Vi er et bilteam som består av 9 lærere som deler områder innen: 2 2 på bilskade - Bjørn og Arild.
Roboter og matematikk!. beregne omkretsen på forskjellige hjul lage en testbane etter oppgitte mål beskrive en sammenheng med hjulenes omkrets, og kjørt.
Professor Guttorm Sindre Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap Programmering i Python.
Kodu Lærings og spillprogrammeringsverktøy
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 25. januar 2017
Universellforum 2016.
Roboter og matematikk.
Ulike undervisningsformer - digitalisering av undervisning
VELKOMMEN TIL STRØMMEN VIDEREGÅENDE SKOLE
Roboter – EV3.
Fysikkstudier ved Universitetet i Bergen
Den vanskelige samtalen
Smilende roboter... Japan satser stort på at roboter skal avlaste behov for selskap og hjelp i huset for en aldrende befolkning.
Koble opp nearpod.com Kode: xuikn
Universellforum 2016.
Miljø for Masteroppgaven?
Som ble fylt med programmering
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
- . ' ' INFORMATIKK KUNSTIG INTELLIGENS (AI) STUDIE AV INTELLIGENTE
Hovedprosjekt E49 Student: Terje Valla Oppdragsgiver: Straumen skole
Kom i gang med programmering!
IN3030 – Effektiv parallellprogrammering Uke 1 2. del, våren 2019
Utskrift av presentasjonen:

Robotlab Avd. IT - Remmen

Robotlabben Dedikert rom i IT-bygget på Remmen Brukes mest i fagene: - Bildebehandling - Intelligente Systemer

Bildebehandling Faget går på høsten for 3. klasse dataingeniør Kan også velges av 3. klasse Informatikk Faglærer er Steffen Log og kurset har en “uviss fremtid” Faget har en teoridel… Bildebehandlingsteknikker som Sobel, LaPlace, Morphologi, terskling og filtrering (også i frekvensplanet)

Bildebehandling …og kurset har en praktisk del på labben Den praktiske delen utfyller og kompletterer den teoretiske delen. Eksempler på labøvinger: - maskinell lesing av lottokupong - finne objekter i et bilde Kurset er stort sett basert på bruk av Matlab

Bildebehandling Avslutningsvis er det et større prosjekt på labben: Roboter navigerer gjennom en bane på labben Vi bruker kamera i taket for å posisjonere robotene på arenaen Bildet prosesseres i Matlab, og robotene styres fra Matlab via en trådløs Bluetooth seriell link.

Intelligente systemer Også delt i en praktisk del og en teoretisk del, hvor det undervises i emner som: Kunstig intelligens intelligente agenter søkestrategier, utsagns- og predikatlogikk ekspertsystemer fuzzy logic nevrale nettverk logisk programmering (Prolog) Bayesiske nettverk Læringsteknikker aspekter ved en robot mobile kjøretøy

Intelligente systemer Labdelen består av å programmere et mobilt kjøretøy Kjøretøyet har et mikrokontrollerkort som programmeres i C Avslutningsvis kan studentene velge å delta i en robotkonkuranse på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) utenfor København

Intelligente systemer Det er langt fra alt i kurset som kan prøves i praksis Kurset gir et tøft møte med “den fysiske verden” i forhold til programmering av robuste løsninger De fleste opplever kurset som arbeidssomt men allikevel får det relativt gode tilbakemeldinger Kurset passer ikke for alle…

Robotlabben Videre planer og utfordringer Bygge ny robotplattform med nytt mikrokontrollerkort Når Steffen gir seg må kursene tilpasses ny faglærers kompetanse og perspektiver Kurset er et valgfag og har et ktitisk lavt antall studenter

Robotlabben Muligheter for FoU og studiesamarbeid? Tydelig overlapp med IR i fysikk, elektroteknikk, digitalteknikk og mikroprosessor. Vår rammeplanstyrte fysikk og kjemi er tilpasset IT-studiene Vårt fokus er nok mer mot programmeringen enn mot elektronikken. Vi har p.t. ikke noe pågående FoU-prosjekt direkte knyttet mot Robotlabben

Robotlabben Muligheter for FoU og studiesamarbeid? Studiesamarbeid: Det er kanskje mulig å samkjøre fag som fysikk og kjemi, dersom det er formålstjenlig. Hva med et hovedprosjekt sammen? Forslag mottas med takk!