Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

- . ' ' INFORMATIKK KUNSTIG INTELLIGENS (AI) STUDIE AV INTELLIGENTE

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "- . ' ' INFORMATIKK KUNSTIG INTELLIGENS (AI) STUDIE AV INTELLIGENTE"— Utskrift av presentasjonen:

1 - . ' ' INFORMATIKK KUNSTIG INTELLIGENS (AI) STUDIE AV INTELLIGENTE
SYSTEMER RELATERT TIL KOMPUTASJONELLE PROSESSER REALISERE DATASYSTEMER SOM KAN SIES Å OPPVISE INTELLIGENT ADFERD - DVS . ' SMARTERE ' SYSTEMER er delfelt av er koblet via empirisk vitenskapelig metode har teknologisk perspektiv har vitenskapelig perspektiv KUNSTIG INTELLIGENS (AI) KOGNITIV PSYKOLOGI FILOSOFI bygger bl.a. på MATEMATIKK BIOLOGI KUNNSKAPSBASERTE METODER ADFERDSORIENTERTE SUBSYMBOLSKE har metoder

2

3

4 N EVRALE NETT Et nettverk av noder delvis koblet i sammen via lenker. Lenkene som går inn til en node kan medføre at noden aktiveres, som igjen medfører at lenken ut fra noden gis en verdi. En node i nettet: i1 i2 i4 i3 v1 v2 v3 v4 o f Aktiveringsverdien for en node (o) bestemmes av en aktiveringsfunksjon (f) der styrken på inn-lenkene (i) samt av vektingen av dem (v) er input-parametre. Nevrale nett trenes opp ved at inndata gis inn, utdata registreres og resultatet tilbakeføres til nettet. Egnede anvendelser: - Problemer der det er vanskelig å identifisere og beskrive kunnskap på eksplisitt form. - F.eks.: tolking av bilder, tolking og syntese av tale.

5 Adferdsbaserte metoder
Fra kognitive til biologiske - og etologiske - modeller av intelligent adferd. Intelligent adferd forårsakes ikke av modeller som er representert i maskinen, den oppstår i vekselvirkning med omgivelsene. Basis for det nye fagfeltet 'Artificial Life'.


Laste ned ppt "- . ' ' INFORMATIKK KUNSTIG INTELLIGENS (AI) STUDIE AV INTELLIGENTE"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google