Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

I.
Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Rettighetsdokumentasjon med fokus på eldre arkiv
Rett på sak.
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Den store mystiske kampanjen Dokumentasjon av effekt ved annonsering i avis alene Et samarbeidsprosjekt mellom Norges største lokal- og regionaviser –
Tips til profilbilder Bruk et unikt bilde til å representere bedriften. Eksperimenter med forskjellige bilder for å se på responsen Endre toppbildet/bannerbildet.
Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.
Etikk og nettvett i barnehagen
Kjøpe bolig – noen kjøpsråd fra en selger. Generelle erfaringer med transaksjoner i eiendomsmarkedet •Transaksjonskostnadene er høye •Eiendomsmeglere.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Godt verktøy er halve jobben
Vest-Agder fylkeskommune Seminar Bokvalitet – etterlyses! Kommunens syn Er planene gode nok? Blir resultatet kvalitetsmessig bra? Foredrag 15. november.
Hvem er Jesus?.
Powerpoint presentasjon i nettbruk & Etikk
Intelle Service Kontrakt
Dokument med bilde, formatere i Word
Nysgjerrigpers lynkurs NKUL 2005
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no
Kvalitativ metode i markedsforskning
Oppgave 2. Oppgave 2 a) De sentrale paragrafene her er §§ 2 og 31 i personopplysningsloven (herretter forkortet til p.o. loven) og § 7-16 i forskriften.
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info.
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
Vannressurser i Norge og verden!
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
DU ER VERDIFULL FOR GUD, var motto for denne barneleiren i Ungarn sommeren Det var ADRA – adventistenes hjelpeorganisasjon – som arrangerte leir.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Sortimentutvidelse Arbeidskrav 3 HIOA Av Anne-Sophie, Kristine og Birthe ØKO.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk
Oppgaver til kodegenerering etc. INF-5110, 2013 Oppgave 1: Vi skal se på koden generert av TA-instruksjonene til høyre i figur 9.10 i det utdelte notatet,
100 lure ord å lære.
Og.
Undersøkelsen 2009 Kommunikasjon. Innledning Kvantitativ undersøkelse av kommunikasjon Hensikt: ikke nødvendigvis å finne noe nytt, men å danne et bilde.
Hva bør en lærer være seg bevisst når det gjelder personvern?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk Styrerens rolle i barnehagen (Hvis vi får tid). Hvorfor IKT i barnehagen Farene ved barn & nettbruk Nettvett.
Grunnleggende begreper i personopplysningsloven (legaldefinisjoner)
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Statistikk 2 M1 årskurs HVE 31. august 2009.
Digital dømmekraft -Nå også for voksne!. Digital hverdag Hver og en av oss har mer datakraft i lomma, enn Apollo 14 hadde da den landet på månen i 1971!
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Tittel på prosjektet Evt. undertittel/problemstilling
Tittel på prosjektet Evt. undertittel/problemstilling
Gang.
Oppgave om gruppedynamikk
Studentenes IKT-hverdag
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Nett og kommunikasjon Flere studenter på utveksling
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger

Våre kriterier for vurdering av hjemmesidene: Bakgrunn - farget / bruk av bilde / animasjon? Bildebruk - mer enn ett bilde? Layout - ulike skrifttyper og skriftstørrelser? Bruken av lenker Antall target Url adresse Underside For mange personlige opplysninger? (fullt navn, adresse, telefonnummer, mail og mer)

Undersøkende Metode Vi søkte oss frem til nettsidene, undersøkte og vurderte dem. Fikk utdelt lister m/ studentnumre, fikk ikke vite noe om studentenes navn eller fag. Vi måtte love at vi skulle behandle listene, samt alle innsamlede data på en forsvarlig måte. Taushetsplikt.

Metodiske tilnærminger

Hensyn til feilkilder: Vi har undersøkt 1/3 av alle hjemmesidene og alle klasser er representert. Dette utvalget bør kunne gi oss en pekepinn på de kriteriene vi har undersøkt.

Noen svakheter ved undersøkelsen: Den største svakheten ved denne undersøkelsen er at vi ikke har tatt med alle hjemmesidene. –Dersom vi hadde gjort det kunne vi kanskje kommet frem til et helt annet resultat. Studenter kan ha reservert seg mot å være søkbare på nettet. - Det er derfor mulig at vi ikke har fått tilgang til enkelte sider. Studenter kan ha sluttet uten at dette er meldt fra så listene kunne rettes opp.

Datamatrialet Excel

Personlige hjemmesider? Hva er for personlig? Hva bør man unngå å vise på hjemmesiden?

Dette regner vi som personlig: Fullt navn adresse, telefonnummer, mail osv. navn på slekt og venner Hvorfor? - Slik informasjon kan lett misbrukes av andre. - Den bør derfor brukes med forsiktighet.

Et eksempel fra slektsgransking: En etisk regel her er at man bør unngå å publisere navn og datoer som kan knyttes direkte opp mot folk som lever i dag eller til deres nære slekt. På de fleste seriøse sider må man gå langt tilbake i tid, gjerne et par århundrer, for å finne nyttig informasjon om slektsforhold.

Dette fant vi: Bilder fra fester o.l. Fullt navn, adresse og slektsforhold. Interesser. Venners navn og mail-adresser.

Konklusjon Som forventet! Nytt medium Feilkilder Personlighet Normer