Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Advertisements

Fagforeningens arbeid for mangfold
Normer, verdier og holdninger
Kurs i flerkulturell kompetanse
Veiledning av elever / lærlinger
Arbeid mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i Drammen kommune.
Historien om Lebara • Etablert 2001 • Ledende på mobilsamtaler til utlandet, selger mobiltelefoni og telekort • Sterk vekst – betydelig kundebase • Bred.
1 Østfold fylkeskommune likestilling og mangfold.
Lansering av SSB-rapport 2009/36 Integrerings- og mangfoldsdirektoret
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
En leges erfaringer med flerkulturelle pasienter
FLERKULTURELL OG NYRETRANSPLANTERT - sykepleierens kulturelle kompetanse Riitta Hakola sykepleier.
Flerkulturelle arbeidsplasser - hvordan hanskes med kulturforskjeller?
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Kapittel 19: Imperiene rakner
Religioner og livssyn i dag
Samhandling – palliativt team, Helse- Sunnmøre
Lørenskog kommune, arbeidsgiverseksjonen
Likestilling som strategi ”en mangfoldig bydel i endring”
IKEA for de mange mennesker
Morgenaktiviteter Gul avdeling Barna har blitt kjent med ulike rytmeinstrumeneter på noen av morgenaktiviteter. Målsettingene ved dette er at barna skal:
Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub
ROLLEN SOM TILRETTELEGGER
Sykehjemmet som flerkulturell arbeidsplass
Inkludering og mangfold i praksis Seminar Line Ida K. Hagen Daglig leder Hovseterhjemmet.
Bo Sammen Jamil Syed & Gro O. Berge.
Mangfold og inkludering
Kreftavdelingen skal ved hjelp av egne ressurser være en OASE for kreftpasienter, pårørende og helsepersonell. Avdelingen skal være en BASE for kreftomsorgen.
Omsorgstjenester for eldre med innvandrerbakgrunn – erfaringer og spørsmål. Enhet for mangfold og integrering IKM 5. Desember 2007 Reidun Ingebretsen
Flerkulturelle møteplasser
Det norske utvandrersenteret
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
ETIKKKAFFE Høstkonferansen Bodø 7 og 8 Oktober 2014 Elin Johansen, Dønna sykehjem.
Det flerkulturelle samfunnet
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
KOMMUNIKASJON.
Personalsamarbeid Psykososialt arbeidsmiljø
Stockholm 24. august 2009 Florentino Bulnes© Bergen kommune 1 MORSMÅLSOPPLÆRING FOR SPRÅKLIGE MINORITETER I BERGEN KOMMUNE.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Skolens oppgave og funksjon i samfunnet
BARNEHAGEN I ET FLERKULTURELT SAMFUNN
Bedre sykehjem og hjemmetjenester i et mangfoldsperspektiv
MAURITANIA 1-EG NIGER 2-EG MALI 2-GS SUDAN 5-EG CHAD 5-EG ETHIOPIA 3-EG ERITREA 0 DJIBOUTI 1-GS SOMALIA 5-EG KENYA 2-EG TANZANIA 1-GS MADAGASCAR 1-GS MOZAMBIQUE.
MAURITANIA 1-EG NIGER 2-EG MALI 2-GS SUDAN 5-EG CHAD 5-EG ETHIOPIA 3-EG ERITREA 0 DJIBOUTI 1-GS SOMALIA 5-EG KENYA 2-EG TANZANIA 1-GS MADAGASCAR 1-GS.
MAURITANIA 1-EG NIGER 2-EG MALI 2-GS SUDAN 5-EG CHAD 5-EG ETHIOPIA 3-EG ERITREA 0 DJIBOUTI 1-GS SOMALIA 5-EG KENYA 2-EG TANZANIA 1-GS MADAGASCAR 1-GS MOZAMBIQUE.
Kristiania i 1905: Én tyrker, 16 fra Afrika og svensker.
Kapittel 8 Språk i kontakt Fleirspråkligheit Øyvind Nordahl Næss/VG/NTB scanpix.
Rådgivning i et flerkulturelt perspektiv Flerkulturalitet - samling 2 Anne Hem Langli Vår 2016.
Rådgivning i et flerkulturelt perspektiv 1 Foto: R. Wright, Flickr Foto: R. Waddington, Flickr Foto: Alec, Flickr.
Stiftelsen Verdighetsenteret – omsorg for gamle Stiftet av Fagforbundet, Norges Røde Kors, Helle Bennets Allmennyttige fonn og GC Rieber fondene Registrert.
Ingebjørg Gram, Folkeuniversitetet Gunnhild Aakervik, Mangfold i Arbeidslivet.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Bibler til Egypt Bibeldagen 2015 Foto: Tor Tjeransen, Hans J. Sagrusten og Bibelselskapet i Egypt.
«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Teamsammenseting i forbedringsarbeid
ODD GUNNAR SKAGESTAD ÅRETS HENDELSER I RUSSLANDS UTENRIKSPOLITIKK Skedsmokorset Rotaryklubb 25. januar
Innvandreres helse, ifølge SSBs levekårsundersøkelse 2016.
ODD GUNNAR SKAGESTAD ÅRETS HENDELSER I RUSSLANDS UTENRIKSPOLITIKK Skedsmokorset Rotaryklubb 25. januar
Om sysselsetting blant innvandrere
Kapittel 1 SAMSPILL.
1 Kommunikasjon.
Velkommen til Stavanger!
Hagaløkka skole Hagaløkka skole, verden i miniatyr.
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Danning og voksenrollen i barnehagen
Utskrift av presentasjonen:

Inkludering og mangfold i praksis Erfaringer fra Grünerløkka sykehjem Rebecca Norman

Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20 dagplasser. Vår målsetting er at sykehjemmet skal representere toleranse, åpenhet, fleksibilitet og aksept for alle.

Et flerkulturelt hjem og en arbeidsplass Grünerløkka sykehjem har et flerkulturelt arbeidsmiljø og flere pasienter med innvandrerbakgrunn. Grünerløkka sykehjem har pasienter fra blant annet Pakistan, Trinidad, Uganda, Vietnam, Marokko, Finland og Sverige. Hvor mange??

Flerkulturell kompetanse Vi har ansatte fra 33 forskjellige nasjoner. Det flerkulturelle er representert i alle yrkesgrupper. 69 % av de ansatte kommer fra andre land enn Norge.

Følgende nasjoner er representert: Afghanistan Bangladesh Bolivia Bosnia Chile Dominikanske republikken Eritrea Ethiopia Filippinene Finland Gambia Ghana Guinea Bissau India Iran Kenya Kongo Marokko Nigeria Pakistan Polen Rwanda Russland Senegal Slovakia Somalia Sri Lanka Sverige   Tyrkia Tyskland Vietnam Vi på Grünerløkka er heldige, for vi har et mangfold i de ansatte. Dette er noe som beriker kunnskapen vår, og hjelper oss til å forstå brukere med minoritetsbakgrunn bedre. I sykepleiergruppen er 3 fra Filippinene, 3 fra India og 2 fra Polen. I tillegg har vi sykepleiere fra Bosnia, Vietnam, Etiopia, Russland, Rwanda, Kongo og Sverige

Ansatte som resurs Vi mottar flere pasienter med innvandrerbakgrunn, fordi vi har ansatte som snakker samme språk. Vi har en målsetting om å tilby flerkulturell kompetanse til nytte for pasienter med innvandrer- bakgrunn.

Men… Forskjeller i kommunikasjonsformer kan skape utfordringer…

Hvordan har vi arbeidet med å bedre kommunikasjonen i arbeidssituasjon? Norsk er kommunikasjonsspråket Alle ansatte som deltar i Sykehjemsetatens prosjekt Kompetanseheving i norsk, følges opp hver uke i ”Norskgruppen” på sykehjemmet. I starten var det en del usikkerhet, men nå gleder de aller fleste seg. Også ansatte som ikke fikk plass i Sykehjemsetatens prosjekt, deltar frivillig i gruppen . Sykehjemmet stiller nå strengere krav til norskkompetanse ved ansettelse. Vi må ha en felles forståelse av innholdet i arbeidet Årlige kurs for ansatte om jul- og påsketradisjoner med blant annet opplæring i sanger, mattradisjoner m.m. Det skal være lov å stille spørsmål. Tar opp hendelser daglig og systematisk. Det er gjerne muslimer som ikke feirer jul som vil jobbe i julen.

Hvordan har vi arbeidet med å bedre kommunikasjonen i arbeidssituasjon Avklarer ulikheter hos ansatte Fleksibilitet og tilpasninger med for eks ferie (mulig å opparbeide lengre ferie, tilpasninger mht til høytidsdager) Kulturkvelder for å lære mer av hverandre Stiller krav til atferd, etikk, faglige kvalifikasjoner, ansvar, arbeidsutførelse og væremåte. Lover og regler gjelder for alle uansett etnisk bakgrunn og tilhørighet Oppmuntrer, motiverer og involverer ansatte, beboere og pårørende Gjennom felles husmøter Postmøter Små grupper Til daglig

Til sist… Vi lærer stadig noe nytt. En flerkulturell arbeidsplass skaper utfordringer, men det er mer som forener enn som skiller. Med gjensidig respekt, fleksibilitet, positive holdninger og nysgjerrighet går det som oftest meget bra.