Karmøy brann- og redningsvesen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NORSKE KOMMUNER MYTER OG REALITETER
Advertisements

IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Interkommunalt brannvesen for Sunnhordland og Nord-Rogaland
Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det.
Hvem styrer i kommunen?.
Et helhetlig barnevern i Oslo
KOMMUNEN- EN AKTØR I GRUNNBEREDSKAPEN
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
God virksomhetsstyring av universitet og høyskoler Styrearbeid i U&H sektoren sett ”utenfra” Siri Hatlen, styremedlem NTNU 14. november 2007.
Profesjonsetiske verdier i møte med virkeligheten
”Gode investeringsprosesser i Oslo kommune”
Levanger kommune - Dialogsemninar – ISK - Forsøket går mot slutten, hva nå? – Hans Heieraas INNHERRED SAMKOMMUNE Forsøket går mot slutten, hva nå.
Innovasjonsledelse i idésamfunnet
Regionalt senter for samfunnssikkerhet og beredskap
Corporate Finance Kap 1 Financial decision making.
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Samkommunestyret – Økonomienheten v/Meir Hallan ØKONOMI- ISK Innherred samkommune.
12k Harmoni Status, styringsgruppemøte 8. november 2005 
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Kommunal beredskap Kommunenes Brann- og redningstjeneste.
Studentliv - Regnskapskurs for små foreninger - Modul 2
Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar.
Foreløpig oppsummering etter tilsyn med styring av vedlikehold
En hverdag med konkurranseutsetting og privatisering
FELLES MISSIONSFORSTÅELSE
Forelesning i mikroøkonomi.
Kostnadsbesparelser ved sammenslåing av kommuner Audun Langørgen, Rolf Aaberge og Remy Åserud.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
(Ansatt i annen avdeling)
Noen rettslige problemstillinger vedrørende elektronisk samhandling i offentlig sektor Prof. Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk, Avdeling.
8. september 2014Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS etablert
Interkommunalt samarbeid Lokale kartdager Finnmark Ingunn Limstrand Norkart Nord.
Inntakskontoret bidrar med tall og erfaringer Fagopplæringen bidrar med tall, prognoser og erfaringer (innhentet fra arbeidslivet, intensjonsavtaler) Skolene.
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Erfaringskonferanse for Effektiviseringsnettverkene november 2004 En effektiv kommunesektor.
Sentral vs. desentral økonomifunksjon
Modellkommunene Hva er unikt?
Heltid framfor deltid Sarpsborg kommune en attraktiv arbeidsgiver? Reidar Ø. Handelsby.
2010 Introduksjonsforelesning Økonomisk aktivitet og økonomisk politikk Steinar Holden Økonomisk institutt, UiO 18. august.
Kommunereform - hva skjer?
Politisk påvirkning.
Hvordan ta måling i bruk? Målinger og fakta som virkemidler Gudrun H. Grindaker Kommunebarometerkonferansen juni 2015.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Barnehagepolitisk offensiv MÅL Fra sentralstyrets vedtak: «Utvikle og gjennomføre en barnehagepolitisk offensiv for å sikre og videreutvikle kvaliteten.
Eierstyring Sigdal kommunestyre 16. – 17. januar 2012.
KS Folkevalgtprogram Kommunale og interkommunale selskaper Kurt Orre.
Fv. 91 Breivikeidet bru - Hov Forprosjekt. Bakgrunn Bygging av ny Breivikeidet bru i 2010 –Grunnforhold –Kostnader.
Statusinformasjon til Aurskog-Høland kommunestyre Jan Gaute Bjerke Brann- og redningssjef.
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
Et trygt og robust samfunn – der alle tar ansvar Utfordringer for brannvesenet i den samlede beredskap Avdelingsdirektør Finn Mørch Andersen DSB.
Brannstudien 1 1. Brannstudien - grunnlaget 2  428 kommuner brann- og redningsvesen ‒ > 620 brannstasjoner ‒ 264 brannsjefer (2/3 deltid) ‒ 10.
Glåmdal brannvesen IKS
Kommunal planlegging.
Eiermøte Aurskog-Høland kommunestyre
Framtidens brann- og redningsvesen
OMFANG OG UTFORDRINGER VED MARKEDSEKSPONERING AV KOMMUNALE TJENESTER.
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Introduksjonsforelesning Økonomisk aktivitet og økonomisk politikk
Mimmi Kvisvik Frokostmøte
Workshop ambulanseberedskap/akuttberedskap Trondheim
Kjeden som redder liv. Forventninger til Brannvesenet
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Prosjektpresentasjon
Utredning av brannordning for Nye Asker kommune
Valdres Brann- og redningstjeneste IKS
BehovET for høyderedskap på Øvre Romerike
Utskrift av presentasjonen:

Karmøy brann- og redningsvesen -- siden 1965 --

BRANNSTASJONER I KARMØY KOMMUNE 5 brannstasjoner – med hovedstasjon i Kopervik Brann- og redningsetaten har lokal tilhørighet, utøver hurtig effektiv teknisk innsats, og er den viktigste tekniske førstelinjeinnsatsen i redningstjenesten.

Norges største deltidsbrannvesen 22 fast ansatte, heltid 84 deltidsansatte 5 til 10 aspiranter til en hver tid 14 store brannbiler/spesialutstyr 7 små enheter + båt INTERKOMMUNALT SIDEN 1965? Karmøy brann- og redningsvesen er Norges største deltidsbrannvesen, når en ser på enkelt kommuner. Det er brannvesen som i dag har et større antall deltidsmannskaper enn oss, men disse inngår i større fellesbrannvesen. Noen ville kalle et deltidsbrannvesen ”bygdabrannvesen”… Vi kaller det et effektivt og solid brannvesen. Mange av fordelene ved et IKS har vi allerede i dag.

IKS utredningen Først av alt Vårt eget felles ståsted… Vi må ha tillit til utredningen for å ha tillit til resultatet Karmøy brann- og redningsvesen har i sine rekker ansatte som har erfaring fra det å jobbe i IKS fra tidligere. Vi har også ansatte som har forskjellige meninger og syn på dette. Alt i fra skeptikere som tenker ”trenger vi egentlig dette?” – til positivistene som ser fordeler ved IKS. Vi er imidlertid enige om at vi alle kan ta feil. Derfor hilser vi en utredning omkring fellesbrannvesen velkommen – fordi vi er villige til la denne tale om fordeler og ulemper, og konkludere. Vi er alle villige til å innrette oss til det en god utredning viser. Men – vi har IKKE tillit til at den utredningen som nå foregår vil gi oss riktige svar. Slik utredningen er lagt opp vil den ende opp i en mangelfull rapport – som ikke gir oss de svar som er nødvendige.

IKS utredningen – hva er feil? Tidsbruken i prosjektet er for kort til at vi kan gjøre en ordentlig jobb. Primært tre forhold: Tar ikke vare på den enkelte ansatte godt nok. Tar ikke tak i de store og viktige sakene som stasjonsstruktur og bemanningsplan. Gir dermed et mangelfullt beslutningsgrunnlag – særlig med tanke på det helhetlige tjenestetilbudet og de økonomiske konsekvenser. 25% av norske kommuner har vært gjennom denne prosessen. Det ligger mye erfaring ”der ute”. De råd vi får er Bruk for all del god tid til gjøre en ordentlig jobb Ta opp de store og vanskelige spørsmålene FØR dere blir et IKS. Dette er en så stor og viktig milepæl for regionen. Hvorfor skal vi ha det så travelt at vi tillater oss å gå inn i problemer med åpne øyne??

Beslutningsgrunnlaget Disse forholdene resulterer i en utredningsrapport som er mangelfull. Denne utredningsrapporten er det som skal danne grunnlaget for den politiske beslutningen. Rapporten mangler grunnlag i ROS-analyse og konsekvensutredning. Rapporten er derfor i hovedsak basert på kvalifisert gjetning, synsing og antakelser – ikke på faktagrunnlag. I tillegg ”vurderer” konsulenten opplysninger vi kommer med – og han velger om han tar det med eller ikke.

Konsekvenser Konsekvensene av en mangelfull utredning i det nye fellesbrannvesenet: Interne konflikter? Mangelfulle budsjetter og nedskjæringer? Arbeidsrettssaker? Dårlig omdømme? Redusert beredskap? Økte kostnader? Ressursene går med til dette istedenfor å bruke ressursene til å utvikle et fungerende brannvesen

Hva trenger vi for å gjøre dette? IKS utredningen Hva vil vi? Hva trenger vi for å gjøre dette? Vi ønsker å gjøre en fullverdig utredning til det beste for alle. En utredning som både skeptikeren og positivisten har tillit til. Dette vil gi både ro i utredningsprosessen, vil gi det hele og fulle bildet – og vil dermed gi de rette svarene. Og et resultat som vi har tillit til. Og, vi vil ta vare på alle ansatte. Dagens prosess er uryddig og lite tillitsvekkende. Det er dette som nå skaper støy og uro, ikke bare i forhold til utredningen men internt i organisasjonen. Vi trenger å få tid til å gjøre jobben skikkelig. Vi trenger å endre rekkefølgen i utredningen. ROS og konsekvens utredning før rapport (politisk beslutningsgrunnlag)

En kjøper ikke bruktbil uten å se tilstandsrapporten og prisen først. Hva er ROS-analyse? IKS Bruktbil ROS-analyse = Tilstandsrapport Budsjett = Pris En kjøper ikke bruktbil uten å se tilstandsrapporten og prisen først.

Rekkefølgen i utredningen Utredningen NÅ Forprosjekt Vedtak ROS-analyse Ønsket utredning Forprosjekt inkl. ROS-analyse og konsekvensutredn. Vedtak

IKS utredningen Til syvende og sist handler det om det grunnlaget dere som politikere skal ha for å ta den rette avgjørelsen. Resultatet blir: Enten en start med konflikter og problemer Eller en start der branntjenestene for innbyggerne står i fokus – og ikke interne konflikter.