Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BehovET for høyderedskap på Øvre Romerike

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BehovET for høyderedskap på Øvre Romerike"— Utskrift av presentasjonen:

1 BehovET for høyderedskap på Øvre Romerike

2 Det er kommunestyret som i prinsippet bestemmer hva slags bygg som skal bygges, og hva slags beredskap kommunen skal ha. Kommunens politikere må da også innse at hvis de i reguleringsplaner åpner for bygging av høyhus, vil det få konsekvenser for brannvesenets beredskap. -Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

3 Hendelser i andre distrikt
Dette kunne like gjerne ha skjedd på Øvre Romerike.

4 ASKO brannen

5 Nedre Foss gård

6 Løvenstad

7 Dagens situasjon Øvre Romerike brann og redning- IKS har ikke høyderedskap. På brannbilene er det bærbare skyvestiger og våre mannskaper har mulighet til å nå opp til 3 etasje.

8 Manesjen Jessheim

9 Bygningsmasse Øvre Romerike
Sentrumsområdene i våre kommuner på har mange eldre bygg i flere etasjer hvor det også bor mennesker. Mange av leilighetene er bebodd av mennesker som kommer inn under det vi kaller risikoutsatte grupper. Det finnes også flere store industri- og lagerbygg i distriktet.

10 Alternativ rømningsveg fra branncelle

11 § 11-13. Utgang fra branncelle
Brannceller i byggverk i risikoklasse 4 (boligbygg) med inntil 8 etasjer kan ha utgang til ett trapperom utført som rømningsvei. Dette forutsetter at hver boenhet har minst ett vindu eller balkong som er tilgjengelig for rednings- og slokkeinnsats.

12 Eksempel på oppstillingsplasser for høyderedskap

13 Publikum har en forventning om at brannvesenet har høydeberedskap.
Når det bygges en boligblokk med et trapperom, er det i teknisk forskrift satt krav til at et vindu eller balkong i hver boenhet skal være tilgjengelig for brannvesenets høyderedskap.

14 Lokale utfordringer for brannvesenet
Konsekvensutredning utarbeidet av Norconsult i 2014: Lokalisering av ny brannstasjon i området Jessheim

15 Situasjonen i 2014

16 Brannmannsheis når bygningene høyere enn 8 etasjer!
I byggverk som er høyere enn brannvesenets høyderedskap kan nå, vil det være en vanskelig oppgave for røykdykkere å gjøre en rask og effektiv innsats i de øverste etasjene med mindre atkomsten tilrettelegges. En brannmannsheis skal sikre at brannvesenets innsats kan skje raskt også i høye byggverk.

17 Skovlykvartalet på Jessheim

18 Dæhlie får ja til 14 etasjer i Sundet

19 HMS iht. Arbeidstilsynet:
Bruk av stige er tillatt hvis: risikoen er liten bruken er kortvarig forholdende på arbeidsplassen ikke kan endres av arbeidsgiver, eks. stillas... det skal ikke brukes frittstående stiger som er høyere enn 6 meter. Frittstående kombistiger skal ikke brukes høyere enn 4 meter. stige er uegnet til redning av mennesker.

20

21

22

23 Konklusjon Kommunen skal ha et brannvesen som er organisert og dimensjonert på grunnlag av den risiko og sårbarhet som foreligger. Hendelser i nærliggende distrikt belyser utfordringer som i stor grad også kan hende hos oss. Ved alle hendelser som utvikler seg i høyden vil bruk av lift være mer effektiv i slukningsarbeidet samtidig som sikkerheten til mannskapet blir bedre ivaretatt. Det er nødvendig med egen høyderedskap ved Øvre Romerike brann og redning IKS


Laste ned ppt "BehovET for høyderedskap på Øvre Romerike"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google