Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mimmi Kvisvik Frokostmøte

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mimmi Kvisvik Frokostmøte"— Utskrift av presentasjonen:

1 Mimmi Kvisvik Frokostmøte 25.08.2015
Fremtidens NAV Velkommen til faglig frokost hos FO Mye som skjer rundt NAV- ofte negativ omtale NAV står overfor noen viktige utfordringer- Regjeringen vil endre mye- satt ned ekspertutvalg. Nå har utvalget levert sin rapport. Og regjeringen har lagt den ut på høring. Frist om et par uker. - Derfor tenkte vi at vi ville høre utvalgsleder Sigrun Vågeng fortelle om forslagene og tankene til utvalget -Vi vil også ha noen aktører til å kommentere dette- både fra arbeidstakersiden og fra brukesiden (Hvem ble det til slutt?) Glemmestad, Samarbeidsforum , FFO? Dobbeltsjekk Mimmi Kvisvik Frokostmøte

2 FOs tre prinsipper for NAV
1. Nærhet til mennesker og lokalsamfunn 2. Tid til kontakt og oppfølging 3. Faglighet og Fleksibiltet FO har tenkt nøye over hva som er viktig for et godt NAV. Dette har vi tenkt tilå skrive langt om i høringssvaret vårt. Men vi har også krympet hovedtankene våre ned til tre enkle prinsipper. Vi har kaget små plakater som dere kan ta med dere hjem. Disse er: 1. Nærhet til mennesker og lokalsamfunn 2.  Tid til kontakt og oppfølging 3. Faglighet og Fleksibiltet Jeg skal fortelle kort om disse tre før jeg gir ordet videre.

3 1. Nærhet til mennesker og lokalsamfunn
Kort vei til NAV er viktig – særlig for dem med størst behov Godt samarbeid og faglig gjensidighet mellom kommunedel og statlig del av NAV Nærhet i lokalsamfunnet og koordinerte tjenester er avgjørende NAV er en viktig lokalsamfunnsaktør nær menneskene og samfunnet rundt seg. Inkludering handler om å skape grunnlag for godt samspill mellom den enkelte og samfunnet. Hvis avstanden mellom menneskene og stedet man skal henvende seg for bistand er for lang vil det for mange være vanskelig å få nødvendig hjelp til rett tid. Godt samarbeid og faglig gjensidighet mellom kommunedel og statlig del av NAV gjør at tjenestene blir helhetlig og treffsikre. Et sterkt partnerskap mellom tjenestenivåene i NAV er avgjørende for at brukerne skal møte med sine sammensatte utfordringer. Nærhet i lokalsamfunnet og koordinerte tjenester er avgjørende for at NAV skal framstå som troverdig i samarbeide med andre aktører i kommunene, som skole og helsevesen.

4 2. Tid til kontakt og oppfølging
Tilstrekkelig bemanning i førstelinjen sikrer gode brukeropplevelser Godt arbeid i NAV krever gode trygge rammer og fleksibilitet for ansatte slik at de har handlingsrom til å se og lytte til hvert enkelt menneske Endringsarbeid krever tett oppfølging og tid sammen Et av de viktigste grepene for å sikre gode brukeropplevelser i NAV, er tilstrekkelig bemanning i førstelinjen. Godt arbeid i NAV krever gode trygge rammer og fleksibilitet for ansatte slik at de har handlingsrom til å se og lytte til hvert enkelt menneske. Endringsarbeid krever tett oppfølging og tid sammen. Når de som arbeider i NAV skal følge opp et tresifret antall mennesker sier det seg selv at det ikke er tid til tilstrekkelig oppfølging. Mange som møter NAV får for lite oppfølging og mangler nødvendig kontakt for at nødvendig endring kan skje.

5 3. Faglighet og Fleksibiltet
Arbeid er viktig Mange trenger mye mer enn en ledig jobb for å komme seg inn i arbeidslivet Detaljstyring og tellekanter gjør hverdagen mer rigid Den sosialfaglige kompetansen i NAV er avgjørende Arbeid og aktivitet er helt sentrale deler av NAV og målet for de fleste utenfor arbeidslivet. Mange trenger mye mer enn en ledig jobb for å komme seg inn i arbeidslivet. For en del er veien relativ kort og enkel, men for andre er målet om arbeid først mulig etter at grunnleggende ting i livet er på plass. Detaljstyring og tellekanter gjør hverdagen mer rigid og gir mindre rom for godt sosialt arbeid og individuell tilpasning som gir mennesker muligheter. En helt sentral del av arbeidet i NAV er å benytte den kunnskapen og erfaringen den enkelte har om eget liv og muligheter. Den sosialfaglige kompetansen i NAV er avgjørende for å kunne følge opp og veilede mennesker i sammensatte og vanskelige livssituasjoner.


Laste ned ppt "Mimmi Kvisvik Frokostmøte"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google