PUSTE OG AVTREKKSTEKNIKK

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Klikk her for julehilsen Til alle kjente og kjære sender vi ønsker om en gledelig og fredelig julefeiring. Vi tenker tilbake på året som har gått med.
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
2 Leseferdigheter og lesevaner
”Til Start” Treningsprogram for unghest
4 Bruk øynene riktig.
Klargjøring og tilpassing av utstyret
Brukerveiledning for gruppeledere
Tilpasset fremvisning i PowerPoint
22 tips for den faglitterære forfatteren
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Skitrening gjennom sesongen
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon Sentinel eDialog24 AS Ingvald Ystgaards vei 3A 7047 Trondheim Telefon: Faks:
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
MERKELIG ! Her er en liten matematisk øvelse som helt sikkert
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Velkommen som spiller i aksjespillet.
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan.
Spøken som gir deg lykke!
MERKELIG ! Her er en liten matematisk øvelse som helt sikkert
Dokument med bilde, formatere i Word
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Bildepresentasjon Klikk her for å starte bildepresentasjon fra Åkramarka Ånå torsdag 6. mars 2008.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det
Makrofunksjon på kamera
Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
SAMLING PÅ GOMOBU 20. – 22. NOVEMBER 2009 Gruppe 7-10 år: Endelig er det tid for Gomobu-samling og på med skiene! Vi skal trene både skøyting og klassisk.
Piano og Klarinett Ragnar Freyr Olsen.
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
dekke opp innenfor egen 16-meter
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Innlæring av rundering med klikkertrening
Powerpoint v/ Terje Høiland
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Matt 28:18 Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet.
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Lars Gangås Statens naturoppsyn
 Velkommen til Skiskytterskolen!
Plan for 1.klasse Uke mai Verdiord for mai: Hensynsfull.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Leve lykkelig alle dager til ende…
Velkommen til skyteskole - Kveld 4 -
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Velkommen Del 4.
Velkommen! Del 3.
Velkommen til skyteskole
Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -
Dette er helt utrolig. Les alle tallene. Sakte linje etter linje
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
SETT-SYSTEMET. SETT-SYSTEMET Sett-systemet - Generelt Matchvinneren avgjøres på bakgrunn av settpoeng som samles basert på vunne sett, uavgjorte sett.
Velkommen! Del 2.
Velkommen! Del 2.
Velkommen! Del 3.
Utskrift av presentasjonen:

PUSTE OG AVTREKKSTEKNIKK

NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING! Lars Håkonsen, Bø Skiskyttarlag 2006/2008 Klikk deg gjennom presentasjonen…….. [Trykk F5 hvis du ikke er i lysbilde-modus.]

Nærbilde av utpust- og avtrekksfasen Hold pust og trekk av slipp ut luft la siktet gli opp i blinken hold pust, og øk trykket til skuddet går av (2 sekunder) husk ettertrekk her skyter du! her er det for seint!

Utpust og avtrekksfase (forts.) Slipp luften halvveis ut……. Øk presset på avtrekkeren mens du holder pusten til skuddet går! (2 sek) Du traff!

AVTREKK – TRE POSISJONER PÅ AVTREKKER Utgangsposisjon (før du rører avtrekkeren) 2. Trykkpunkt (dødgang, dvs. helt uten motstand fra 1 til 2) 3. Låst posisjon (der det stopper) 1 2 3 Gå rett fra 1 til 2 (til trykkpunkt) med en gang! (Mens du puster) (og ikke gå tilbake; ikke ”fil” fram og tilbake!) Øk trykk inntil 80 % av avtrekksvekt mens du puster Stig opp i rund blink, hold pusten, og øk de siste 20 % av avtrekksvekta i løpet av 2 sekunder. PANG. Ettertrekk inn til posisjon 3 (1/2 sekund)

3. REIMSKYTTERE (13 +) Mye av det samme som for liten blink med støtte, pluss Tydeligere rytme, vær tøff mot blinken (angrip!) Rett inn til trykkpunkt på avtrekker mens du puster (øv hjemme!) Øve på raskere gjennomføring av hver serie Enda bedre innskytingssamling Større toleranse for puls Stabilitet Tre treff av fem i snitt er ”veldig bra” første året! (6 av 10) Fire treff av fem i snitt er ”veldig bra” andre året! (8 av 10) Sakte forbedring gjennom 13, 14, 15 og 16-års klassene. Må få dette til uten puls! Deretter også med puls! Stikkord:. KONDIS! Treningsmål: Flere og flere slike!

Trening og treningsprioritering for øvrig En skiskytter er ikke en skytter som går litt på ski i tillegg! En skiskytter er derimot en skiløper som i tillegg må være god til å skyte – og til og med når hjertet banker fort! Skiskyting er en skiidrett! Derfor: selv om det vil være flott å ha skytetrening flere ganger i uka, er det kanskje enda viktigere med skitreninger. Det tar flere år å lære seg å gå godt på ski enn å skyte (tross alle utfordringer knyttet til skyting!) Klikktrening 10 minutter hjemme er ofte svært utbytterikt som supplement til skarp skyting. Med ski er det derimot verre med ”tørrtrening”…..