DELPROSJEKT 2 HELSEFORETAK

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Hva har vi oppnådd i psykiatrien
Samhandling vedr tilbakehold i institusjon uten eget samtykke
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
Kartlegging og overføring av pasienter med rehabiliteringsbehov fra sykehuset til kommunehelsetjenesten.
Hvordan ivareta BRUKERMEDVIRKNING ved rehabiliteringsforløp
ELEKTRONISK HENVISNING OG SVAR Elektronisk henvisning med stillbilder av øre-nese- halslidelser Stillbilder ØNH.
HTV-konferanse 28. oktober 2013
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Barne- og familieperspektivet i behandling
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Line Hurup Thomsen, PKO sykepleier Stavanger universitetssykehus
Elektronisk samhandling
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
Helse Finnmark – der sola aldri går ned....
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Prosedyre for IPLOS- registrering Hjemmetjenesten, Øra distrikt
TELEMEDISIN I REHABILITERING Bodil Helene Bach Rådgiver e-helse og telemedisin, NST Fra prosjekt til tjeneste……?
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
utvidet oppfølging av personer med varig funksjonshemning
Erfaringskonferansen februar 2011, Oslo.
Oslo kommune Sykehjemsetaten
Ambulant oppfølging etter traumatisk hjerneskade
Sunnaas sykehus HF – en vei videre - også for pasientens pårørende
Fellesmøte Helsetilsynet, Pasientombudene og Rusforetaket
Bakgrunn for KOLS/O2-prosjekt:
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
TELEMEDISIN I REHABILITERING
Nasjonalt pilotsykehus v/prosjektleder Tone Reneflot Thoresen
Helhetlige pasientforløp Nasjonal PKO-konferanse Tønsberg
Bruk av videokonferanse i forkant av gruppeopphold
Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre DELPROSJEKT 3 Telemedisin som verktøy i samarbeid med førstelinjetjenesten – med fokus.
DELPROSJEKT 4 DYSFAGI (spise- og svelgevansker)
VIDEOKONFERANSE I UNDERVISNING OG VEILEDNING ved Nasjonalt senter for telemedisin Bodil Bach Regionkontakt Helse Øst Nasjonalt senter for telemedisin.
Samhandling sett fra Akuttmottaket ”Pasienten i fokus”
Presentasjon av VESTMO BEHANDLINGSSENTER
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Rehabilitering på CatoSenteret for brukere med kreft.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
” Sola for alle ?” Sluttrapport pr Kommunesamarbeidet i Vestfold ” Sola for alle ?” Sluttrapport pr Kommunesamarbeidet i Vestfold (Tjøme,
Akuttenheten – på nett Et hovedprosjekt 2-årig høgskoleutdanning innen IT - i Trondheim! 4 vt ~ 2 dager pr uke, fra 28.1 – 30.5 En student... Oppgaven:
Samhandlingsreformen SAFO SørØst Høstmøte Hva er samhandlingsreformen? Forebygge fremfor bare å reparere Få kommune og Spesialisthelsetjenesten.
Prosjektet ”Samarbeid og kompetanseutveksling mellom sykehus og kommune” 12 k
Utviklingssenter for hjemmetjenester i Telemark
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder,
11 Nettverksmøte for LP – Agenda – 10.10: Informasjon om EU-tjenesten ved NTNU v/ Per Inge Andresen og Øyvind Throndsen – 10.25:
Digital eksamen på UiA Status.
FSU for innleggelse og utskrivning Torfinn Eriksen-Volnes Hjerteavdelingen.
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Velkommen til oss på D3 Versjon 2017
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Erfaringer fra praksis
Jan, 70 år. Fra Inderøy (Sykehuset Levanger)
Jan, 70 år. Fra Høylandet (Sykehuset Namsos)
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
Hva skjer når læringsmålene for del 2 og 3 kommer?
Hva gjør man for å få pasienten til å bli likeverdig part i sykehjem?
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Palliativ plan i Profil
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

DELPROSJEKT 2 HELSEFORETAK Telemedisin som verktøy i samarbeid med førstelinjetjenesten – med fokus på bruk av videokonferanse for intervju av pasient av gruppeopphold DELPROSJEKT 2 HELSEFORETAK Inge Hagensen Teamleder, avd for hjerneskader

Tanker bak delprosjekt gi større måloppnåelse i forhold til ”rett pasient på rett sted til rett tid”? bedre forberede det tverrfaglige team på å ta imot pasienten (ved bl.a. å få et visuelt inntrykk, ved å få demonstrert aktiviteter og ved å kunne stille utdypende spørsmål underveis)? bidra til å tydeliggjøre pasientenes målsettinger og dermed effektivisere kartleggingsfasen under oppholdet? kreve ekstra innsats fra pasienten, fra teamet og fra innsøkende innstans?

Dagens prosedyre ved innkomst Fastlege eller annet helseforetak søker pasient til Sunnaas Inntaksteam vurderer søknad Oversykepleier gir beskjed til pasient/pårørende/innsøkende innstans, med opplysning om dato for innleggelse. Teamleder finner frem opplysninger fra søknaden Pasientansvarlig sykepleier kontakter pasient/pårørende/innsøkende innstans for ytterlig og oppdatert informasjon. Sykepleiedokumentasjon utarbeides

Planer med inntak med videokonferanse Inntak med inntaksteam og avdelingsoverlege som tidligere Teamleder reserverer telemedisinstudio ved Sunnaas Teamleder kontakter Anne Merete Driveklepp for avtaler med NST sin Helse Øst koordinator, for å finne deltagers nærmeste telemedisinske studio og informerer om aktuell tid Helse Øst koordinator gjør aktuelle avtaler lokalt (tid og en person til å ta imot og veilede aktuelle deltager) Behandlingsteamet gjennomfører videokonferansen Sammenfatning av observasjoner Utarbeidelse av dokumentasjon

Erfaring og situasjonen i dag Flott å være så pass forberedt på pasienten Terskelen for å benytte videooverføring i møter har blitt senket drastisk Utfordringen vi jobber med i dag er fortsatt det tekniske. Nå håndterer vi greit selve utstyret, men basis kunnskapen om hva som lar seg gjøre med ISDN eller IP, er fortsatt ikke innarbeidet Det er et redskap der sparer mye tid og penger i forbindelse med for eksempel reiser, og det å få inn rett utstyr til pasienten innen de kommer Muliggjør at flere kan delta på møter og dermed spredning av viden/kunnskap

Utfordringer Tidsfaktor på inntak Å få styr på det teknisk Å innehente så pass mye opplysninger om pasienten, at det rette team blir sammensatt, ut fra pasientens behov og behandlers kompetanse. Dette innen selve videokonferansen. Innkalding til møte hos oss og innsøkende innstans. Altid vanskeligt å få samlet mange folk på kort varsel. Pasientens deltakelse? Å få styr på det teknisk Organisering Lokale Kontakt med prosjektleder og eksterne IT-folk