Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
O store Gud, når jeg i undring Aner Hva du har skapt i verden ved ditt
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
Jesus red på et esel – og ble hyllet
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Guds vrede.
Bibelskolen Bildøy Bergen
1.
Hvem er Jesus?.
Velkommen til skolegudstjeneste
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
Velkommen til gudstjeneste
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Å vokse i erkjennelse og erfaring
”Vi vil gjerne se Jesus”
Fellesskap med Gud. Johannes 3,30: Han skal vokse, jeg skal avta. Nåden skal vokse, synden skal avta.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Velkommen til dåpskurs!
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
Matteus 2,1-12.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Jesus, døperen Johannes og jul
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Nåde.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
Første søndag i adventstiden 2012
Om det som truer fellesskapet Greiner på det gode treet.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Matteus 1,18-25 Matteus 1, Gud tenner lys i mørket.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Å vokse i erkjennelse og erfaring
”Vi vil gjerne se Jesus!” Johannes12,12-24
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
Utskrift av presentasjonen:

Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel for stein! Reis en merkestang for folkene!11 Nå lar Herren rope ut Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel for stein! Reis en merkestang for folkene! Nå lar Herren rope ut så det høres til verdens ende: Si til Sions datter: Se, din frelse kommer! Se, de han fikk som lønn, er med ham, de han vant, går foran ham. De skal kalles det hellige folk, de som Herren har forløst. Og selv skal du kalles den søkte, byen som ikke er forlatt. så det høres til verdens ende: Si til Sions datter: Se, din frelse kommer! Se, de han fikk som lønn, er med ham, de han vant, går foran ham. Jesaja 62,

Paulus brev til Romerne 13, Dessuten vet dere hvilken tid det nå er: Timen er kommet da dere må våkne opp av søvnen, for frelsen er oss nærmere nå enn da vi kom til tro. 12 Natten er snart slutt, og dagen er nær. La oss derfor legge bort mørkets gjerninger og kle oss i lysets rustning. 13 La oss leve sømmelig som på lyse dagen, ikke i festing og fyll, hor og utskeielser, strid og misunnelse. 14 Men kle dere i Herren Jesus Kristus, og vær ikke så opptatt av kroppen at det vekker begjær. Salme: xxx (rød) | Kollektbønnen: Allmektige Gud, vi lover og priser deg fordi du har satt din Sønn,Jesus Kristus, til konge over oss og igjen lar oss begynne et nådens år i din kirke. Gi oss din Hellige Ånd, så vi kjenner ham når han i dag kommer i en tjeners skikkelse, og han kan kjenne oss når han engang kommer i herlighet, han som i enhet med deg og Den Hellige Ånd lever og råder,en sann Gud fra evighet og til evighet.

Evangelium etter Matteus 21,1-9 (2.tekstlesning) Da de nærmet seg Jerusalem og kom til Betfage ved Oljeberget, sendte Jesus to disipler av sted 2 og sa til dem: «Gå inn i landsbyen som ligger foran dere! Der skal dere straks finne et esel som står bundet og har en fole hos seg. Løs dem og lei dem hit til meg! 3 Og om noen kommer med spørsmål, skal dere svare: 'Herren har bruk for dem.' Da skal han straks sende dem med dere.» 4 Dette skjedde for at det ordet skulle oppfylles som er talt gjennom profeten:5 Si til Sions datter: Se, din konge kommer til deg, ydmyk, ridende på et esel, og på trekkdyrets fole. 6 Disiplene gikk av sted og gjorde som Jesus hadde sagt, 7 og hentet eselet og folen. Så la de kappene sine på dem, og han satte seg opp. 8 Mange i folkemengden bredte kappene sine ut over veien, andre skar grener av trærne og strødde på veien. 9 Og mengden som gikk foran og de som fulgte etter, ropte:Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han som kommer i Herrens navn Hosianna i det høyeste! 10 Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel for stein! Reis en merkestang for folkene!11 Nå lar Herren rope ut så det høres til verdens ende: Si til Sions datter: Se, din frelse kommer! Se, de han fikk som lønn, er med ham,de han vant, går foran ham.12 De skal kalles det hellige folk, de som Herren har forløst. Og selv skal du kalles den søkte, byen som ikke er forlatt.

Kungjøringer: Mandag: Tekstilmaling kl Tirsdag : Mannfolktreff kl Onsdag : Onsdagstreff kl Advent betyr ankomst eller komme og betegnes som en forberedelse til å ta imot Jesus. Adventstiden omfatter de fire søndagene før julaften. Første søndag i advent markerer ikke bare inngangen til advent, men også begynnelsen på kirkeåret. Adventfargen er fiolett.