Kortversjonen av foredraget Borger HMS-standarden i petroleumsvirksomheten for en bærekraftig utvikling? Nei, men den hjelper.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ei oljefri framtid for Lofoten, Vesterålen og Senja Ola Skaalvik Elvevold Natur og Ungdom Energidagan, 8. september 2010.
Advertisements

Kilder og risiko for akutt oljeforurensning i Norge
Forslag til visjon og mandat for HMS-rådet til Olje og Gass April 2009.
Bærekraftig utvikling
Å være eller å drite i været
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Steinar Nesse, DNV Consulting (Fagrådgiver til OED)
Klima Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede i gang
Konsekvenser av klimaendring
HMS i petroleumssektoren Forskningsinnsats og Utfordringer Sikkerhetsforum 9. desember 2004 Tor-Petter Johnsen, Norges forskningsråd.
Bondens gull •Et historisk CO2 nivå på 240ppm er økt til 390ppm. •Det brukes 84,7 millioner fat olje om dagen i verden, og 1 million fat bioetanol/diesel.
Fornybar energi sør Presentasjon for DK-samling, 16. jan 2010.
Bærekraftig utvikling
1 A Partner for Progress? Kap. 8: Hva er næringslivets rolle i arbeidet med bærekraftig utviking? skrevet av Audun Ruud, seniorforsker ProSus- Universitetet.
Forslag til petroleumsfrie områder i Barentshavet
Grunnkurs Arbeidsmiljø Våren 2014
Pellets i Hallingdal er kortreist og miljøvennlig energi!
Utnyttelse av et gassrør til Grenland
Miljøutfordringer løst i andre land ? VRI Rogaland Sola 20. januar 2012.
Helge Lund, konsernsjef Klimateknologikonferansen Trondheim, 18. oktober 2007 Verdiskaping i utfordrende omgivelser.
Olje- og gassindustriens ambisjoner: En trussel mot fiskerinæringen? Oslo, 4. februar 2009 Lars Arne Ryssdal Direktør næring og miljø Oljeindustriens Landsforening.
Kilder og risiko for akutt oljeforurensning i Norge og Svalbard.
Å være eller å drite i været -om å skape et rettferdig klima.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Forvaltningsplan Barentshavet Utredning av ytre påvirkning – høringsmøter oktober 2004 Forvaltningsplan Barentshavet Utredning av ytre påvirkning – høringsmøter.
Klimakrisen og dens konsekvenser for land i sør
Bærekraftig utvikling - miljø
Biogassproduksjon i Landbruket Oslo, 23. okt
AVFALLSTYPER AVFALLSBEHANDLING.
Biogass - naturgass Hva er forskjell på BIOGASS og NATURGASS?
Klimaråd underveis Klimaprosjekt, Sør-Trøndelag, 2009.
HMS i Petroleumsnæringen. VISJON Et godt arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten Et tydelig fokus på arbeidstakernes sikkerhet, helse og trivsel, på kort.
Kraftvarmverket på Mongstad Utslippstillatelse til Statoil Forpliktende samarbeid om helhetlig miljø- og energiprosjekt Pressekonferanse torsdag 12. oktober.
1 KLIMA Innen 2020 skal utslippene av klimagasser i Trøndelag reduseres med 30% sammenlignet med Trøndelag skal spille en ledende rolle i forhold.
ECON 3910 Innføring i miljøøkonomi, vår 2008 Foreleser: Finn R. Førsund.
NESO BASSKOLE Arbeidsledelse
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Oslos strategi frem mot nullutslippsbyen Bioenergi – til transport!
Naturforvaltning i øvings- og skytefelt 165 Lov om vern av natur Bilde/figur (slett boksen før du setter inn bilde). Spillende tiur og to røy på leiklokalitet.
Valg mellom direkte og indirekte virkemidler 1 ECON 3910 Innføring i miljøøkonomi, vår 2008 Forelesning 7 Valg mellom direkte og indirekte virkemidler.
På de høyeste bredde-gadene
Havet Hvorfor kalles den blå planeten vår for «jorda» når over 70 % av overflata er dekket med vann?
ENERGI FOR FRAMTIDA - på veg mot ein fornybar kvardag.
Fornybar energi-utbygging - hjelper det klimaet? Professor Ånund Killingtveit CEDREN/NTNU SRN-seminar: Natur, klima og energi Håndtverkeren, Oslo 29. april.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Olje- og energidepartementetwww.regjeringen.no/oed Nasjonal energipolitikk i et klimaperspektiv Bente Anfinnsen, rådgiver Energi- og vannressursavdelingen,
Lena Ringsbu Stokke Rådgiver med ansvar for kommunal sektor Stiftelsen Miljøfyrtårn
Natur og samfunn på kollisjonskurs. Frisk natur?
Årsaker til miljø- og ressursproblemer Produksjon og forbruk – dagens høye velstandsnivå i de vestlige landene er et resultat av industrialiseringen som.
Bærekraftig utvikling Viktige prinsipper for handling (fra Nasjonalbudsjettet): – Rettferdig fordeling (nåværende og fremtidige generasjoner) – Internasjonal.
Framtida er bioøkonomisk
Oljeskatten i en klimatrygg fremtid
Johan C. Løken Fire forelesninger for NTNU`s bioøkonomikurs på Gjøvik, våren 2017 Etter oppdrag av Daria Kovalevskaya.
Miljøproblemer. Miljøproblemer Miljøproblemer Miljøproblemene skyldes gjerne eksterne virkninger, dvs. virkninger av produksjon og forbruk som rammer.
Klima i endring Helge Drange
Sunn og klimavennlig nedkjøling av norsk oljeøkonomi
Petroleumstilsynet og det ytre miljøet
Rapporten om utvikling i risikonivået Petroleumstilsynet årsberetning
Spørsmål og svar fra Enova-heftet Energi for framtiden
Næringslivets klimahandlingsplan – virkemidler for utslippsreduksjoner
HMS-året Snorre Hendelsen har vært en vekker for hele industrien. Det er positivt at næringen har vært nysgjerrig på erfaringene etter.
Det handler om å ta ansvarlige valg for energidistribusjon
KLIMA.
8 Mål og virkemidler i miljøpolitikken
Oslos strategi frem mot nullutslippsbyen Bioenergi – til transport!
Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019.
Utskrift av presentasjonen:

Kortversjonen av foredraget Borger HMS-standarden i petroleumsvirksomheten for en bærekraftig utvikling? Nei, men den hjelper

Bidrar HMS-arbeidet til å løse andre miljøproblemer Forhistorien -Det er langt til Oslo -SV vært en pådriver i HMS-arbeidet både ut fra hensynet til de ansatte og fordi det bidrar til et bedre ytre miljø -SV tok initiativ til at Stortinget skal behandle helse, miljø og sikkerhet i petroleumsvirksomheten

Bidrar arbeidet til å løse problemet med menneskeskapte klimaendringer? Nei fordi…… …forbrenning av olje og gass øker utslippa av klimagasser …norske oljeselskaper har brukt sin innflytelse for å unngå klimaforpliktelser

Bidrar arbeidet til å løse problemet med menneskeskapte klimaendringer? Ja fordi…. …gass noen ganger erstatter verre forurensningskilder …HMS-arbeidet fører til forbedringer i arbeidsmetoder

Hva kan petroleumssektoren gjøre for å redusere utslipp av klimagasser • Delta aktivt i arbeidet for å få internasjonale avtaler hvor målet er å hindre menneskeskapte klima- endringer • Utvikle teknologi for å fange, rense og deponere CO2 • Produser varer og tjenester som sparer energi eller som produserer energi fra nye fornybare kilder

Hvordan kan HMS-arbeidet bidra til en bærekraftig utvikling • Hindre at ulykker oppstår • Hindre at uhell blir ulykker • Det som er skadelig for mennesker vil i mange tilfeller også være skadelige for naturen

Hovedutfordringa i petroleumsvirksomheten • Aktivitet i fiskeområder • Krav til faktisk null-utslipp ligger til grunn for forvaltningsplanen. Null-utslipp er ennå ikke praktisert på norsk sokkel. • Tilfredsstille krav til sameksistens

Føre-var • Fornuftig å vente i de mest sårbare områdene (Nordland og Vesterålen) • Ta vare på fiskeressursene • Ta vare på annet næringsliv • Ta vare på planter og dyr • Ta vare på naturperlene