Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Aktive klubber Klubbstyrekurs for vgo, Lyngørporten 19. februar 2010 Aktive klubber, Anne Kirsten L Galteland.
Advertisements

Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
CV Curriculum Vitae.
Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Oppgaver for tillitsvalgte
NY ORGANISASJON Vedtatt på årsmøtet 16. febr
Sandnes Folkedanslag Organisering av laget
Personlig planlegging
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling Arendal 8. mars Langesund 29. mars.
Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling 2009 Arendal 7. mars Langesund 21. mars.
IL Holeværingen - Idrettsglede for alle - Årsmøte ILH Idrettsskolen 2012 Herredshuset, 13 feb 2012.
VALGKOMITEENS ARBEID i KLUBB - KRETS
1. 2 Vær i forkant, man skal jobbe sammen også i etterkant -Klargjør med bedriften saker som kan bli tema under en streik. -For eksempel: -Hvordan kontakt.
Styret – hjertet i foreningen
Juli 14/Sted endres i topp-/bunntekst1. En attraktiv og vital lokalforening, hva skal til? En attraktiv og vital lokalforening, hva skal til? V/leder.
Organisasjon Nasjonalforeningen er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon medlemmer i Nasjonalforeningens 565 helselag og demensforeninger.
SEMINAR FOR KLUBBSEKRETÆRER LIONSÅRET VELKOMMEN TIL SEMINAR FOR SEKRETÆRER.
MD-Miniseminar nr 05 PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren.
1 Skoledirektøren i Kristiansand 2004 Skolens styre.
Kommunikasjon PETS D Mars 2011 Per Ove Askeland.
(C) TJ Norske Redningshunder Skisse til tillitsmannsopplæring innhold og pensum Distriktslederseminar 30. november 2008.
Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling 2013 Fevik 16. mars.
Fremmøte i Ytrebygda Kirke
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Velkommen til innkommende president sin time.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
ORGANISASJONSPLAN Vedtatt på årsmøtet 14. febr
ORGANISASJONSPLAN Vedtatt på årsmøtet 14. febr
ORGANISASJONSOPPLÆRING
Brukernavn: ue Passord: ue
Roller og synsvinkler Bente Erlien
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
Langhus håndball Leder Nestleder Økonomi KassererDugnader/loddUllmax Informasjon Sekretær WEB-ansvarlig Event/arrangement JulecupArrangementEvent SPTKMarkedInnkjøp’matrialforvalter.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Styreseminar.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Drift av foreninger
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
Fylkesårsmøtet 6-8 mai Scandic Havet Hotell Bodø.
JUS102 Advokat Lars Baklund. AS/ASA – Generalforsamlingen Asl og asal kapittel 5 Selskapets øverste myndighet jf. asl § 5-1 Alle aksjonærer har møterett.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
EIDET VELFORENING Årsmøte / Generalforsamling Tirsdag 13.mars 2012 kl
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Frokostseminar, styreutvikling v/Leif Frode Onarheim, Norscan Partners AS.
Arbeid i styret. På sitt beste er organisasjoner tilrettelagt slik at de både oppfyller kollektive målsettinger og dekker individuelle behov På sitt verste.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Velkommen på kurs. Jørn Pettersen. T. O.Larsen august 07.
Forslag ny organisering årsmøte 2017
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
Organisasjonsplan Rauma Golfklubb
Yrkesetikk for Seksjon kontor og administrasjon
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Saksliste årsmøte USS
Verktøykasse for klubbopplæring
Velarbeid gjennom 240 år - Arbeide i velforeningen
Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change — across the globe, in our communities, and in ourselves. Together,
Utskrift av presentasjonen:

Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver? Organisasjonsarbeid Hva har DU begitt deg ut på når du har sagt ”ja” til å sitte i et styre? Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?

Samhandling i et styre Forberede saker for medlemmene Avholde møter i foreningen Økonomi Sette vedtak ut i live Påse at vedtektene overholdes Arbeidsplaner, protokoller, referat, årsmeldinger, budsjett o.l. skal utføres riktig Korrespondanse ut og inn av organisasjonen Representasjon utad: Viktig at organisasjonen har et godt forhold til omverden Aktivisere og motivere

Samarbeid i styret Et styre er et team Samarbeid mellom medlemmene i styret er viktig Lojalitet mot hverandre (man skal hele tiden skille sak og person)

Hva som lette samarbeidet Faste møter Regelmessige styremøter Arbeidsplan: et viktig dokument som skal være med hele tiden Fordel arbeidet mellom medlemmene i styret: alle i styret har sine oppgaver Ha en trygg og god tone Vær ærlige mot hverandre Ingen ryktebørs Samhold gjør at man lettere arbeider mot et felles mål. Ta vare på hverandre Vis takt og tone og ha respekt for hverandre Ikke la det gå prestisje i en sak Vær uenig – ikke usaklig SAMARBEID GIR RESULTAT – SOM I LENGDEN VIL GAGNE ORGANISASJONEN

Kort innføring i styrefunksjoner Styret består av: Leder Nestleder Kasserer Sekretær Studieleder Styremedlemmer Varamedlemmer

Leder Viktigste vervet i foreningen Skal ha tillitt, kunne være midtpunkt og er foreningens ansikt utad Ansvaret for foreningen og styret Ansvar for at arbeidet foregår i samsvar med foreningens handlingsplan, vedtekter og mål Skal motivere styret til godt arbeid Kartlegge oppgaver og ta initiativ Arbeide med å endre holdninger Markedsføre organisasjonen og representere organisasjonen på en positiv måte Skal aktivere styret og ikke gjøre alt selv Leder kan ikke dele hus og hjem med kasserer. Dette pga prokura- og underskriftstillatelse o.l

Leder Være en god leder for styret og fremme godt samarbeid Forberede styremøter og saker. Innkalle til styremøter og lede disse Fordele oppgavene, samle trådene og holde seg orientert i hva som skjer i organisasjonen Følge opp vedtak Unngå solo utspill: Det er styret som leder foreningen, med lederen i spissen

Nestleder Har det nest viktigste vervet i foreningen Skal kunne overta i leders fravær Samarbeide nært med leder Til en hver tid skal nestleder være orientert om saker og kunne det samme som lederen ALTSÅ NESTLEDER = VIKTIG!!!

Kasserer Foreningens økonomisjef Må være pålitelig Føre alle bilag riktig Budsjett – framtidig regnskap Avslutte regnskap for innværende år Ha ansvar for søknader og være kreativ med å få inn penger til foreningen

Sekretær Har ansvar for alt skrivearbeid Må ha ordenssans. Han/hun er foreniges ”skrivende ord” utad Ansvar for: føre protokoll fra styre- og medlemsmøter, skrive referater, årsberetninger, arkivet, sørge for nødvendig materiell til møter, oppsetting av saksliste Må ha god språklig sans Er sekretæren lønnet, er ikke sekretæren ansvarlig for styrets vedtak. Han/hun er kun ansvarlig å sende ut det skrevne ordene fra styret

Styre- og varamedlemmer Resurs personer Komiteer Være godt orientert Villige, dyktige og arbeidsomme Omdømmet til styret er avhengig av alle medlemmene: positiv omdømme fra omgivelsene – raskere suksess – dårlig omdømme – tregere går veien mot suksess Naturlig å fordele arbeidsoppgaver blant både styre- og varamedlemmene

Krav til tillitsvalgte Holde inngåtte avtaler og tidsfrister Være presis og meld forfall Utfør arbeidsoppgavene samvittighetsfullt og riktig Vis respekt for andres meninger og vær varsom med å baksnakke dine ”kollegaer” i et styre. Det vil til slutt bli oppdaget, og da er det din ære som er ødelagt, samt foreningens Behandle konfidensielle opplysninger med fortrolighet. Følg etiske retningslinjer. Talerør utad i styret, er lederen, med mindre oppgaven er delegert til andre i styret. Vær sikker på at beskjeder og vedtak er oppfattet riktig, og arbeid etter vedtatte planer Vær ærlig i ditt arbeide innad i et styre og foreningen HUSK: Det er en ære å bli spurt om å være med i et styre