Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •5. oktober 2006 arrangerte vi et dagsseminar om ernæring sammen med GIAX hvor om lag 20 medlemsbedrifter.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
System for utskrivningsklare pasienter
Hvilke regler skal gjelde for Arbeid med Bistand og andre tiltak i 2006? Odd Wålengen, ASD.
Fellesforbundets industripolitiske konferanse 14.august 2009
Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Virkemidler fra NAV Dialogen som verktøy NAV som støttespiller
Nye krav til oppfølging av sykmeldte fra 1.mars 2007
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
ambisjoner og realiteter
Funksjonsvurdering - hva tilbyr en attføringsbedrift?
Agenda - Prinsipper for bistand til brukerne - Rammeverk for arbeidsmetodikk i NAV - Arbeidsevnen i sentrum - Planer og velferdskontrakter - Tiltak og.
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Legens rolle ved sykmelding
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Attføringsbedriften ”ny horisont – nye muligheter” 1.mars
Strategiarbeid i praksis
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Hovedprinsipper i forslaget til endring av forskrift til opplæringsloven og forskrift til privatskoleloven Vurdering.
Hvordan jobbe godt med IA!
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Noen virkemidler Hvilke finnes? Når kan de benyttes?
Levanger kommune enhet Kommunedelplan oppvekst Visjon: Livskvalitet og vekst Kommunedelplan, oppvekst 1.
Et inkluderende arbeidsliv - en utnyttelse av individets ressurser Statssekretær Jan Erik Støstad Arbeids- og inkluderingsdepartementet 27. mars 2007.
Arbeid med bistand Rapportering.
Godt innhold i avklaring
ARBEIDSRETTET REHABILITERING METODEUTVIKLING
”Tremånederskontroll” UNN, 27. og 28. sept Viktig problemstilling - slik handlingsplanen ser det Ventetiden er lang ved mange hørselssentraler.
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Byggherreforskriften
Midlertidige ansettelser i usikre tider
HÅNDTERING AV SYKEMELDTE
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Om regjeringens politikk for Inkludering av mennesker i utkanten av arbeidsmarkedet Spesialrådgiver Bjørn Halvorsen
NAV-reform Arbeidsevnevurdering Arbeidsavklaringspenger
Ola Heen Strømmen, oktober 03
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
Disposisjon Situasjonen på arbeidsmarkedet
August 14 1 Presentasjon av Inkluderende Arbeidsliv Personalforum ved UiB, 26.mai 2004 Ved rådgiver Ingvild Eikeland Trygdeetatens Arbeidslivssenter.
Muligheter og begrensinger når utdanning finansieres av NAV
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Forskriften har regler om
Status på oppfølgingsarbeidet i forbindelse med tilsynsrapporten og varsel om pålegg fra Arbeidstilsynet, ”Arbeid for helse” per
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
Vigdis Solheim - Rikstrygdeverket Januar Attføringsmessa 2006 Det inkluderende arbeidsliv. Erfaringer og veien videre.
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Arbeidstidsordninger Fagforbundets politikk 24.februar 2015 Jorunn Iversen Bente Stokker Knutsen.
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
HTV-konferanse februar
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva var nytt?
Pilotering av tilsyn Introduksjonsprogrammet Gro Sevheim, rådgiver
Oppfølging av langtidssykmeldte Tilretteleggings- og medvirkningsplikt
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Hvor går NAV i Hedmark? Satsinger i NAV, konsekvenser for forventninger til fastlegene 13.September 2017 Bjørn Lien, direktør NAV Hedmark.
Utskrift av presentasjonen:

Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •5. oktober 2006 arrangerte vi et dagsseminar om ernæring sammen med GIAX hvor om lag 20 medlemsbedrifter deltok •4. desember møte med interesserte medlemsbedrifter om veien videre

Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •9. januar møte i Sosial- og helsedirekto- ratet hvor også Arbeids- og velferds- direktoratet møtte •26. januar møte med Libra for Samarbeidsavtale •9. februar; møte med Statssekretær og Stortingsrepresentanter vedr. Ernæring

Regjeringen la fram 19. januar 2007 en Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen (2007 – 2011) som heter: Oppskrift for et sunnere kosthold.

Sitater fra meldingen: - Arbeidsledighet og usikker arbeidssituasjon utgjør en helserisiko og mange vil kunne ha behov for støtte og veiledning for å endre levevaner. Det er en utfordring å etablere målgrupperettede tilbud innen ernæring, mat og måltider til denne gruppen - Viktig å bidra til bedre mat- og drikketilbud for arbeidstakerne i kantiner, ved møteservering samt tilby kaldt drikkevann, frukt og grønnsaker etc.

Sitater fra meldingen: - Identifisere og bruke ulike kanaler for å nå ut med tilpasset informasjon om sunn mat i arbeidslivet og til de som i lange perioder er utenfor arbeidslivet - Kostholdet er imidlertid en betydelig faktor i forhold til det ikke-arbeidsrelaterte sykefraværet, og arbeidsmiljøtiltak og fokus på helsefremmende arbeidsplasser kan påvirke kostholdet til de ansatte i positiv retning

Kapittel 5.4 i handlingsplanen: ” Motivere attføringsbedrifter til å inkludere kosthold og fysisk aktivitet med hensyn til omstilling i arbeidslivet” - Erfaringen fra GIAX refereres

Brev til SHD 7. februar 1.Skolering av ansatte i attføringsbedrifter slik at de kan drive faglig god veiledning av tiltaksdeltakere 2.Særlig kurs (som på GIAX) for personer skal ned i vekt/legge om kosthold – kompetansegivende 3.E-læringsprogram

Høring - Utkast til forskrift om avklaring, arbeidsrettet rehabilitering og oppfølging for sykmeldte arbeidstakere •Kapittel 1 Fellesbestemmelser •§ 1-1 Formål Formålet med denne forskriften er å bidra til at sykmeldte arbeidstakere kommer raskere tilbake i arbeid. •§ 1-2 Målgruppe Målgruppen er sykmeldte arbeidstakere som mottar sykepenger etter folketrygdloven kap. 8, eller som gjorde det da tjenesten ble tildelt.

•§ 1-3 Tjenesteleverandør Tjenester etter denne forskriften anskaffes etter regelverk fastsatt i eller i medhold av lov 16. juli 1999 nr. 69 om offentlige anskaffelser. § 1-4 Forutsetninger for tildeling av tjenester Tildeling av tjenester etter denne forskriften kan tidligst skje når Arbeids- og velferdsetaten har innhentet oppfølgingsplan etter arbeidsmiljøloven § 4-6 tredje ledd jf. folketrygdloven § 8-7, og det er dokumentert at arbeidsgiver har gjennomført bedriftsinterne tiltak som ikke har ført frem eller at bedriftsinterne tiltak har vært vurdert, men ikke er mulig å gjennomføre, jf. arbeidsmiljøloven § 4-6 første ledd.

•§ 1-5 Avgjørelsesmyndighet, anvisning mv. Hvem som tas på avklaring, arbeidsrettet rehabilitering eller oppfølging etter denne forskriften avgjøres av Arbeids- og velferdsetaten på det nivå Arbeids- og velferdsdirektoratet bestemmer. •Deltakere som ikke lenger fyller vilkårene for deltakelse, kan tas ut av avklaring, arbeidsrettet rehabilitering eller oppfølging. •Arbeids- og velferdsdirektoratet bestemmer også på hvilket nivå i Arbeids- og velferdsetaten anvisning og betaling for tjenester etter denne forskriften skal skje.

•Kapittel 2 Avklaring •§ 2-1 Tjenestens innhold Avklaring innebærer systematisk kartlegging og vurdering av den enkeltes arbeidsevne og eventuelle ytterligere behov for bistand for å kunne få eller beholde arbeid. •Tjenesteleverandøren skal, senest når avklaringen avsluttes, gi en skriftlig sammenfatning av det avklaringen har avdekket og en vurdering av behovet for videre bistand. •§ 2-2 Varighet Avklaring av den enkelte deltaker kan vare i inntil fire uker, med mulighet for forlengelse i inntil fire uker.

•Kapittel 3 Arbeidsrettet rehabilitering •§ 3-1 Tjenestens innhold Arbeidsrettet rehabilitering skal bidra til at sykmeldte blir ført tilbake til eller øker sin deltagelse i arbeidslivet. Arbeidsrettet rehabilitering skal styrke den enkeltes arbeidsevne og mestring av helseproblemer. •Arbeidsrettet rehabilitering innebærer arbeidsforberedende trening, arbeidsutprøving, kontakt med arbeidslivet, generell opptrening, funksjonsfremmende trening, opplæring, motivasjon, trening i sosial mestring eller en kombinasjon av disse elementene. •Tjenesteleverandøren skal, senest når arbeidsrettet rehabilitering avsluttes, gi en skriftlig sammenfatning av den tjenesten som er gitt til den enkelte tjenestemottaker og redegjøre for effekten av rehabiliteringen. •§ 3-2 Varighet Arbeidsrettet rehabilitering kan vare i inntil 12 uker.

•Kapittel 4 Oppfølging •§ 4-1 Tjenestens innhold Oppfølging innebærer personlig og praktisk bistand til deltaker og arbeidsgiver. Oppfølging kan være veiledning og råd, bistand til å finne egnede arbeidsoppgaver, bistand til tilrettelegging av arbeidet og arbeidssituasjonen eller bistand til å finne en egnet arbeidsplass. •Tjenesteleverandøren skal, senest når oppfølgingen avsluttes, gi en skriftlig sammenfatning av tjenesten som er gitt den enkelte tjenestemottakeren og en redegjørelse for deltakerens status på arbeidsmarkedet. Oppfølging kan kombineres med arbeidsrettet rehabilitering når dette er hensiktsmessig. •§ 4-2 Varighet Oppfølging av den enkelte deltaker kan vare i inntil seks måneder.