En måte å lese Bibelen på

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Sprell levende 4.mai 08.
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Den vesle gutten og julenissetoget
“Fra ord til liv” Februar
Messa for travle familier
O store Gud, når jeg i undring Aner Hva du har skapt i verden ved ditt
Fra ord til liv April 2009.
Fra ord til liv Mars 2011.
”Tid for Jesus, meg selv og andre!”
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
De 10 bud 10 måter å elske på.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Hvem er Jesus?.
Med sekken full av penger!
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Johannes 16, Om sorg og glede
Skattejakt-samling på torsdag
Om å skrive om litterære tekster
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Matteus 2,1-12.
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Ett er nødvendig!.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
mennesket mennesket Utviklingssone for hva mennesket kan klare å lære med hjelp/sammen mennesket.
Og.
Disippel-overføring.
”Følg meg! - i riktig tempo”. ”Stjernen er blitt borte. Hvis du anstrenger deg og kniper øynene sammen, får du naturligvis øye på dem. Men byens mange.
Kroppen som Gud har villet
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
“Disippel-høring”.
Utskrift av presentasjonen:

En måte å lese Bibelen på Ordets skole En måte å lese Bibelen på

Bakgrunn for Bibelen Skrevet av ulike forfattere Skrevet i ulike tider og situasjoner Skrevet med ulike hensikter Bakgrunn for Bibelen Skrevet av ulike forfattere Skrevet i ulike tider og situasjoner Skrevet med ulike hensikter

Skal vi ta Bibelen bokstavlig? Skapte Gud verden på 6 dager? Skal kvinner ha slør på hodet når de ber? Liberalt Konservativt Fundamentalistisk Skal vi ta Bibelen bokstavlig Skapte Gud verden på 6 dager? Skal kvinner ha slør på hodet når de ber? Liberalt Konservativt Fundamentalistisk

Hva Bibelen betyr Fra teaterscenen Personlig De forfulgte kristne For deg Glede eller dårlig samvittighet Hva betyr Bibelen? Fra teaterscenen Personlig De forfulgte kristne For deg Glede eller dårlig samvittighet Ønsker å gi deg en oppmuntring gjennom diverse sitater på hva Bibelen har betydd for andre msk

Video Video

Ordets Skole En metode Ungdommer i Milano Hvordan bruke den? En metode er en metode – Dersom dette ikke passer deg så helt greit I 1980 begynte kardinal Carlo Martini i Milano å samle ungdom i domkirken for å styrke bibelkunnskapen, lære dem å be og søke stillhet midt i en travel hverdag. Fra Milano kom ideen om Ordets skole til Norge gjennom biskop Bjørn Bue, som sammen med ungdommer fra Stavanger besøkte Milano. Vi skal nå se på en litt endret utgave – men veldig spennende

1. Forberedelse La det bli stille rundt deg og inne i deg. Vær åpen for at Gud taler til deg gjennom dagens bibelord. Du kan også tenne et lys og lytte til stille musikk. Bruk minst 2-3 min 1. Forberedelse La det bli stille rundt deg og inne i deg. Vær åpen for at Gud taler til deg gjennom dagens bibelord. Du kan også tenne et lys og lytte til stille musikk. Bruk minst 2-3 min på dette – avhengig hvor god tid du har

2. Lesning Les dagens bibelord langsomt og oppmerksomt. Les gjerne høyt for deg selv og flere ganger. Noter ting du legger merke til i teksten. Finn et nøkkelord i teksten og lær det utenat. 2. Lesing Les dagens bibelord langsomt og oppmerksomt. Les gjerne høyt for deg selv og flere ganger. Noter ting du legger merke til i teksten. - ha gjerne en kladdebok og penn i nærheten Finn et nøkkelord i teksten og lær det utenat.

Luk 10, 38 - 42   Da de dro videre, kom han til en landsby der en kvinne som het Marta, tok imot ham [i sitt hjem.] 39 Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord. 40 Men Marta var travelt opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun kom bort til dem og sa: «Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.» 41 Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. 42 Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.» Les teksten  Da de dro videre, kom han til en landsby der en kvinne som het Marta, tok imot ham [i sitt hjem.] 39 Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord. 40 Men Marta var travelt opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun kom bort til dem og sa: «Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.» 41 Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. 42 Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»

3. Innlevelse Sitt godt og la tankene falle til ro. Lev deg inn i teksten. Hva ser du? Hva hører du? Er det noe i teksten du sanser på annen måte? Hva er det i teksten som rører ved dine følelser? Hvem identifiserer du deg med i teksten og hvorfor? 3 Innlevelse Sitt godt og la tankene falle til ro. Lev deg inn i teksten. Hva ser du? Hva hører du? Er det noe i teksten du sanser på annen måte? Hva er det i teksten som rører ved dine følelser? Hvem identifiserer du deg med i teksten og hvorfor?

4. Bønn Tenk at Jesus er nær og lytter til hva du sier. Snakk med Jesus om det dagens bibelord har minnet deg om. Be med dine egne ord. Det du setter ord på kan du lettere overgi til Gud. Ord fra Bibelen eller faste bønner kan også være til stor hjelp. 4. Bønn Tenk at Jesus er nær og lytter til hva du sier. Snakk med Jesus om det dagens bibelord har minnet deg om. Be med dine egne ord. Det du setter ord på kan du lettere overgi til Gud. Ord fra Bibelen eller faste bønner kan også være til stor hjelp.

5. Handling Hva vil du gjøre med det denne teksten har vist deg? Er det menneske du ønsker å møte på en annen måte? Er det en vanesak som du vil endre på? Er det en forsømt oppgave du vil ta tak i? 5 Handling Hva vil du gjøre med det denne teksten har vist deg?  Er det menneske du ønsker å møte på en annen måte? Er det en vanesak som du vil endre på? Er det en forsømt oppgave du vil ta tak i?