Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Advertisements

Praktisk ledelse og risikostyring av virksomheter, Del 3:
VERDIGHETSPRINSIPPER
Lederutvikling og skreddersøm
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
Ledelse Personallederens utfordringer Personaladministrative verktøy
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Åpen Lederskole i Tromsø 5-6. sept., okt. og 5-6. des
Prinsipper for utøvelse av lederrollen
En lærende organisasjon?
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Johannes Skaar, Innovasjon Norge
Prosesslederstudiet VELKOMMEN!
Samtaleteknikk ledertrening i Skien kommune Ketil Mjøen, rådgiver
Målsetting Gjennomføre et handlingsrettet program for å styrke konkurransekraften til handels- og servicenæringen i kommunane Askvoll og Hyllestad.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Coaching En innføring i begrep og metodikk
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Tilpasset opplæring i en lærende skole
ERFARINGER FRA HAMAR Å kunne – ville – tørre!
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
13. – 15. oktober Hva er RYLA? RYLA (Rotary Youth Leadership Award) er et seminar om ledelse. RYLA arrangeres av Rotary og er et tilbud til unge.
Hvorfor prosjekt? Forelesning 3ØID30 Harald Romstad 24.oktober
Fusjon HiO/HiAk - utfordringer og erfaringer
Den Gode Prestasjon. Den gode prestasjon Prestasjon som prosess – Individuell og kollektiv forbedring Prestasjon som resultat – Beste praksis.
SATS PÅ DE ANSATTE! LA DEM FÅ BRUKE SINE FERDIGHETER!
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
”Det handler om å lede…”
© Eurokompetanse a.sISO 9000:2000 august 2001 nr. 1.
Lederutviklingsprogram
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
God kommunikasjon – vær trygg
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Lederstil og Motivasjon.
Roller og synsvinkler Bente Erlien
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Introduksjon til: ”Det fleksible situasjonsorienterte lederskapet”
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Effektive lederteam og dialogkompetanse
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Samling 4, Klasse 19Tromsø januar 2015
Arbeidsmiljøundersøkelsen 2008 Arbeidsmiljøundersøkelsen 2008 Sentrale oppfølgingtiltak Wenche H. Nilsen HR direktør.
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
Hva er ledelse? Intro org ledelse 2009.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
LUP for avdelingsledere Sluttevaluering
Ledelse av pasientsikkerhet Styreinvolvering. Sett et mål Del fakta og pasienthistorier Sett i gang og følg opp tiltak på systemnivå Forbedre pasientsikkerhetskulturen.
Regionalt lederutviklingsprogram Programmet er utarbeidet i et samarbeid mellom: Vest-Agder Fylkeskommune kommunene i Knutepunkt Sørlandet Mandal kommune.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
13.3 Personalarbeidet Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
Lederutvikling ”Det handler om å lede…” Utviklingsprogram for ledere i offentlig sektor.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
Trenermentorutdanning
Framtid - Samspill - Skaperglede
Salg 2 for elektrikere - et forslag
Ny sjanse! SKOLEEIERPROGRAM—NORD Kompetanse- og utviklingsprogram for
Tema: Grunnleggende ledelse
Digitalisering og digital kompetanse
Sett inn video fra Vimeo:
Samarbeid og medbestemmelse
Veien inn i ledelse ER LEDELSE NOE FOR DEG? ER DU DEN VI SER ETTER?
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling I dagens arbeidsliv fokuseres det mye på utvikling og effektivisering. For at beslutninger som fattes skal ha effekt, og bedre inntjeningen er det kritisk viktig at de ansvarlige lederne kjenner bakgrunnen for beslutningen, strategien, ressursene i organisasjonen og potensial hos medarbeiderne. Derfor er det viktig å bevisstgjøre bedriftens ledelse på kompetanseutfordringene og utvikle lederne som er i stand til å iverksette beslutninger som sikrer realisering av bedriftens overordnede mål. Det er den enkelte leders ansvar å utnytte de ansattes potensial. Kompetanseprosjektet har valgt Mercuri International som samarbeidspartner og tilbyr nå et lederutviklingsprogram. Mercuri International samarbeider med NHO Rogaland og har gjennomført tilsvarende utviklingsprogram med gode tilbakemeldinger. Her følger noen uttalelser fra deltakerne ”God relevans, veldig konkret og mange nyttige tilbakemeldinger fra instruktører og deltakere” Deltaker Kompetanseprosjektet Lederskole 2008 ”Kurset har gitt meg bedre innsikt/Kompetanse. Bevisstgjøring på å være en tydeligere lede.” Deltaker Kompetanseprosjektet Lederskole 2008 ”Mange gode praktiske øvelser” Deltager Kompetanseprosjektet Lederskolen 2008 Praktisk ledelse er et lederutviklingsprogram bestående av tre trinn. Målgruppen er ledere av mindre bedrifter og mellomledere i mellomstore og store bedrifter. Programmet gir ledere kunnskap og ferdigheter i å utvikle egen avdeling. Hensikten er å utvikle markedsorienterte ledere som ser sin rolle i resultatskapningen og evner å utnytte bedriftens ressurser for å oppnå konkurransefortrinn. Målet med programmet er å tilføre ledere kompetanse, struktur og verktøy, gi trening og tilbakemelding, slik at lederne blir tryggere på hvordan de skal utøve og prioritere sitt lederskap. I tillegg vil programmet legge stor vekt på å utvikle gruppen til et nettverk for fortsatt erfaringsutveksling. Programmet er for alle ledere som har personal- eller resultatansvar.

Arbeidsmetode Programmet stiller store krav til deltakernes innsats. Den pedagogiske formen innebærer at programmet gjennomføres med en blanding av korte forelesninger, diskusjoner, gruppearbeid, casetrening, egen kartlegging, tilbakemeldinger og personlige refleksjoner samt trening med video. Varighet Programmet består av 3 trinn, over en ca. 5 måneders periode. Trinnene knyttes sammen med praktiske oppgaver fra egen bedrift. Trinn 1 Trinn 2 Trinn 3 Trinn 1 – Fra strategi til handling, 3 dager  Ledelse og endringer  Strategi og forretningsidé  Verdibasert ledelse og etikk  Målstyring  Lederrollen  Situasjonsbestemt ledelse  Motivasjon  Handlingsplan Trinn 2 – Utvikling av medarbeidere, 2 dager  Personalutvikling  Kommunikasjon  Medarbeidersamtaler  Resultatoppfølgingssamtaler  Planlegging, effektivisering og prioritering  Delegering  Handlingsplan Trinn 3 – Endring, samspill og kommunikasjon  Samarbeid og team  Kommunikasjonsform  Konflikthåndtering  Vanskelige samtaler  Endrings- og fornyelsesprosessen Tid  Trinn 1: 22. – 24. september  Trinn 2: 28. – 29. oktober  Trinn 3: 1. – 2. desember Kurs kostnaden vil bli fordelt på antall deltagere ca ,- Programmets ambisjon Bevisstgjøre på målstyring og hva som påvirker egen resultatoppnåelse Gi kompetanse for å måle resultat, innsats og kapasitet Utvikle egen lederstil og evne til å motivere medarbeidere Øke bevisstheten om egen atferd og effektiv kommunikasjon Gi ferdigheter i å gjennomføre medarbeider- og resultatoppfølgingssamtaler Gi ferdigheter for å skape engasjement og lagånd Bevisstgjøre leders ansvar i endrings- og fornyelsesprosesser Bygge egen lederhåndbok