FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Advertisements

Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
FINNMARKSMODELLEN for akvakultur og fiskerifag
Grete Haaland Sund HiAk,
Ålesund videregående skole Rekrutteringsarbeid ”Læring gjennom gode opplevingar”
VG Fiskeriutdanning 14 skoler langs kysten 20 klasser VG1 Naturbruk
Velkommen til Service og samferdsel VG2
Elev- og lærlingombudet •Fylkestingets ombud for videregående opplæring. •Opplyse elever/lærlinger om rettigheter og plikter. Være pådriver for økt medbestemmelse.
Utdanningsvalg på Haugalandet Kurs for 9
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Gjennomgående dokumentasjon i fag- og yrkesopplæringen Hva er hensiktsmessig dokumentasjon? v/Thomas Norland avdelingsleder, kompetanse- og utviklings.
Akvakulturutdanning Val videregående skole (Noen områder)
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
Slåtthaug videregående skole
Tvedestrand og Åmli Videregående Skole Studiespesialisering Kunnskap, nærhet, aktiv og trivsel.
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
Dialogkonferanse Naturbruk blå
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Instruktør I-kurs i Basisopplæring Renhold 2009
2 Konferanse for fag- og yrkesopplæring 30. november 2010 Forbundssekretær Halvor Langseth fra debatten i Faglig råd for Bygg- og Anleggsteknikk :  mange.
Velkommen til foreldremøte 27.aug 2013
Velkommen til Service og samferdsel VG1
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØRKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING Det kommer et krav som sier at hvis en bedrift/rederi skal ta inn lærlinger,
Jack-Arild Andersen Overingeniør, Sjøfartsdirektoratet
Elin Veimo Helsefagarbeideren – vår nye medarbeider en ny ressurs!
ØSTENSJØ ROTARY KLUBB inviterer til RYLA – 13. april 2008 Sørmarka Kurs og Konferansesenter, Enebakkveien Siggerud Tittel på seminaret:
13. – 15. oktober Hva er RYLA? RYLA (Rotary Youth Leadership Award) er et seminar om ledelse. RYLA arrangeres av Rotary og er et tilbud til unge.
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
Velg tømreryrket - bruk hodet og kroppen!
Lærlingordningen Bergen kommune
Velkommen til kurs. Velkommen til kurs Kursene i Min vei Veien inn Veien videre Veien fram Veien fram - Yrkesnorsk Helsenorsk Norsk på nytt.
MATEMATIKK - Kunnskapsløftets innvirkning på matematikkfaget.
Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere
Veien videre etter ungdomsskolen
Fagopplæring i arbeidslivet OpplæringskontorDimensjoneringMarkedsføringFormidling.
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Karriereveilednings- prosjektet 2-årig prosjekt helhetlig system for karriereveiledning i fylket heve kompetansen til aktørene i utdannings- og yrkesveiledninga.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
VEFSN VIDEREGÅENDE SKOLE
Rogalandsmetoden for en helhetlig fag- og yrkesopplæring IKT – VfL UiS
Ressurssenter Hjerterehabilitering
Lærlingordningen i Stavanger
Pilotprosjekt læreplan kjemiprosess i den videregående skolen (VGS)
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
Konkretisering av læreplaner Hvordan har vi organisert skoleåret ?
Hvordan få de rette ungdommene til å satse på fiskaryrket? Daglig leder Ole Morten Sorthe, Møre og Romsdal Fiskarlag Årsmøte i FosFor, Ålesund 3. november.
Opplæringskontoret for fiskerifagene
Arrangør: Hunn/Gjøvik Rotary Klubb
Borre ungdomsskole
Program Karrieresenteret i Vesterålen Arbeidsmarkedet Nettsteder til bruk i karriereveiledninga Muligheter i ungdomsskole og vgo til helt eller delvis.
Ta fag fra videregående skole
Tanks videregående skole
Ulike veier frem til et fag-/svennebrev
har vi gleden av å invitere til
Rådgiversamlinger januar /01 Bårdshaug Herregård - Odd Arne Moe 09/01 Gauldal vg. skole - Gerd Gaasø 10/01 Rissa vg. skole – Geir Hugo Sand 14/1.
KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Hvordan lykkes med yrkesfag
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
YRKESOPPLÆRINGSNEMNDA (YON)
LOKAL YRKESMESSE i Sande 2012 – «Hvor er jobbene våre?» v/ Sissel Leet Skeide leder i karrierenettverket i nordre Vestfold.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Fagopplæring i Vest-Agder Bjørn Olaf Pedersen, rådgiver Utdanningsavdelingen.
Maritim lærerkonferanse Gardermoen, april 2015.
Prosjekt til fordypning Østlandssamarbeidet 11. februar 1Prosjekt til fordypning.
Hospiteringsordningen i yrkesfag på vgs Terje Haukedal, Rådgiver - seksjon for Kvalitet og Utvikling.
Rekrutteringsdommerkurs Bli fotballdommer i Rogaland Fotballkrets!
Ålesund videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom Svein Røsok informerer besøkende elever Hvem passer kurset for? Faglige ledere (fabrikksjef, bas, skipper, styrmann, maskinsjef) Fiskere med erfaring Faglige ledere som skal være sensorer (assessor), opplæring av kadetter Instruktørkurset går over 2 dager og er gratis for deltakere. Innhold; se neste side. Assessorkurs varer en dag og arrangeres en uke etter Instruktørkurs. Reisen til og fra kurs dekkes av deltaker. Lunsj pause i 12 tiden, kaffepauser og hyggelig møte med andre fra næringen. Foredragsholder: John Georg Larsen Innspill: Samarbeid skole og fiskerinæringen v/Jon Edvin Dyb Tid og sted Dag 1: 07. november 2007 kl. 09.30 – 14.30 Instruktørkurs Dag 2: 08. november 2007 kl. 09.30 – 14.30 Instruktørkurs Dag 3: 16. november 2007 kl. 09.30 – 14.30 Assessorkurs FONS lokaler, 2. etasje, (Fiskernes Hus) i Nedre Strandgate 4, Ålesund VELKOMMEN TIL INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS- Fiskerifaglig Opplæringskontor for Nordre Sunnmøre www.fons.no

Instruktørkurs innhold: Lærlingens forutsetning, introduksjon til arbeidsplass Instruktørens forutsetning - hvordan bli den ”gode” instruktør Hva er en læreplan? – gjennomgang Hva forventes av en fagarbeider? Kunnskapsløftet – elever i ungdomsskolen (Programfag til valg) og videregående (Prosjekt til fordypning) får et nytt fag, der de skal få innsikt i et valgt yrke. Orientering. Gjennomgang av opplæringsbok - læreplan i faget Assessorkurs innhold: Grunnleggende forhold innenfor fagopplæringen og kadettopplæringen. Det vesentlige i assessoropplæringen er de forhold som er tatt opp i IMO konvensjonen (STCW) Dette omfatter: Normer for opplæring Veiledning i bedømmelsesmetoder Praksisbedømmelse Kompetanse om akseptable kunnskapsnivåer etc. Relevante sertifikater Vakthold for sjøfolk. Krav om assessor om bord gjelder bare de fartøyer som har kadett-opplæring. For fartøyer med fagopplæring om bord gjelder kravet om gjennomgått instruktøropplæring PÅMELDING INNEN 01.NOVEMBER 2007 Send navn, adr, mobil og hvor du jobber til: aase@fons.no Mobil 90 07 29 29 Fiskerifaglig Opplæringskontor for Nordre Sunnmøre www.fons.no Foredragsholder John Georg Larsen, 58 år, bred erfaring fra offentlig og privat virksomhet.  Oppvokst på Haramsøy og bor nå i Ulsteinvik.  Erfaring med yrkesfaglige problemstillinger – rekrutteringsarbeid og lærlinger fra flere år i Ulstein konsernet.  Har arrangert instruktør- og assessorkurs innen fiskerifag og andre ved flere anledninger. Sjønær tilnærming i læreprosesser som har med dette å gjøre. Legger vekt på deltakerne sine erfaringer og problemstillinger. Samarbeid skole og fiskerinæringen v/ Jon Edvin Dyb Jon Edvin Dyb, 52 år fra Godøya, er i dag lærer ved Ålesund Videregående Skole på Volsdalsberga. Før det har han mange yrkesaktive år fra sjøen, for det meste med garn og line. Der har han gått gradene fra halvlotting til fiskeskipper. Har arbeidet i Sunnmøre og Romsdal Fiskarlag som sekretær. Var med på det første instruktørkurset for fiskere som ble arrangert i 1991. I skolen underviser han for det meste i nautiske fag og fag knyttet til fiskeri, både teoretisk og praktisk. Elevene han underviser går på Vg1 Naturbruk og Vg2 Fiske og fangst, det vil si før de kommer ut på sjøen som lærlinger.