Halvårspresentasjo n i ungdomskunnskap

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
VG3 – norsk: Pensum og lærebok
Vurdering for læring.
Hvordan oppnå GOD kommunikasjon med dine målgrupper?
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Barn og unges rett til deltakelse
Halvårspresentasjon Ungdomskunnskap 2013
Teori: Heggen, Kåre: Risiko og forhandlinger, 2004
Effekivisering Kubr. Kap 5. Rådgivning og kultur •Kultur er den kollektive programmering av den menneskelige bevissthet som skiller en menneskegruppe.
Verdier – for hvem og til hva? Av prorektor Inga Bostad.
Ungdomskunnskap 2012/2013 Av: Kine Jenssen Lie
Praksislærermøte GLSM-praksis
Om å skrive om litterære tekster
Standard for akuttplasseringer Gjelder både institusjon og fosterhjem
Traumer og posttraumatiske reaksjoner blant nåværende og tidligere omsorgsplasserte Et samarbeid mellom Institutt for klinisk psykologi, Universitetet.
(Barne-og ungdomspsykologi)
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.
Borre ungdomsskole
Tanker om barnehagens læringsmiljø
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
Stiftelsen Den Røykfri Generasjon Hva er formålet Hvorfor er dette viktig For hvem er det viktig Hva ønsker vi å gjøre.
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
Av: Anette Helene Smørdal
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Ungdommers erfaringer med ettervern og overgangen til voksentjenestene
Praksiseksempel fra Lørenskog
Åpning av videreutdanningen ”Barnevern i et minoritetsperspektiv ” for alle høgskolene, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
Hva ønsker Regjeringen med barnevernet – hvem gjør hva for å ivareta de unge? Innlegg på dialogkonferanse med ordførere og rådmenn i Sør-Trøndelag, Selbu.
Velkommen til viktig oppstartseminar Kjell Erik Øie Statssekretær.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Kjell Erik Øie Statssekretær
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
BARNAS BARNEVERN 2020.
HABITUS Habitus – våre sosiale og kulturelle disposisjoner.
Prieur og Identitet Mattias Øhra 2008.
Identitet og subkultur SAM 1
Pedagogikk og elevkunnskap
STRATEGIPROFILEN VED NHH
Kultur og sosialisering
Identitet og meningsskaping i ungdomskulturen Ved førsteamanuensis, dr. polit. Willy Aagre.
Hvorfor være sammen? Noen sosiologiske grunnbegreper Dag Østerberg. I: sosiologoske nøkkelbegreper (2002)og samfunnsformasjonen(1991). Og Zygmunt Baumann.
Trender, stil og subkultur Forelesning 25. november 2009 Ungdomskunnskap Arnbjørg Engenes.
Om å forstå ungdom.
Lærerutdanning på ungdomstrinnet ( LUT ). Hensikten med Ny Lærerutdanning på Ungdomstrinnet ( LUT ) Utvikle den faglig kompetente læreren. Utvikle den.
Bourdieus kapitalbegrep
Hvorfor skal vi ha barnehager?
Seminar 1: EXFAC august Opplegget De første fire seminarene vil konsentreres om pensum. Her vil vi forsøke å nærme oss det teoretiske ved.
Kan teknologien hjelpe oss? Mattias Øhra Stipendiat ved Høgskolen i Vestfold BCC Aug
Sosiale medier Film: Social media revolution 2011Film.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
Hva er kultur? Kultur er de ideer, verdier, regler, normer, koder og symboler som et menneske overtar fra den forrige generasjon, og som man forsøker å.
| Formelle tekster.
Den energiske læreren Vil du bli noe stort? En lærer har stor påvirkning på andres liv. Som lærer kan du gi barn og unge de beste forutsetninger for å.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Kjell Erik Øie Statssekretær
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
”Kultur for læring” Hvordan forebygge negative skoleholdninger?
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Seminarundervisning EXFAC03
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Halvårspresentasjon i ungdomskunnskap
LUT- Praksisseminar Stavern august 2008
Kunnskap om dagens ungdom
Lærerutdanning på ungdomstrinnet ( LUT )
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
God praksis i trondheim kommune
Barns medvirkning i barnevernet – hvordan gjør vi det i praksis?
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Halvårspresentasjo n i ungdomskunnskap 18. Desember 2013 Ayla Pedersen

Disposisjon til halvårspresentasjon Ungdomskunnskap (Mappeoppgave 1) Media (Mappeoppgave 2) Barnevern (Mappeoppgave 3) Subkulturer (Mappeoppgave 4) Idrett Religion Etnisitet Ungdom i skole og fritid/ Praksis Læringsmål vår 2014

Læringsmål høsten 2013 Arbeidskrav 1 Lære å skrive akademisk Gi konstruktive tilbakemeldinger/ og få Delta på forelesninger og være tryggere muntlig Lese alt pensum Levere alt til gitt tidsfrist

Grunnleggende ungdomskunnskap To forskjellige orienteringsmåter i hverdagslivet, en allmennkulturell og en ungdomskulturell tilnærmingsmåte. Den allmennkulturelle tilnærmingsmåten - Orientering mot det ”faste” Den ungdomskulturelle orienteringen - Ung til ung Estetisering og identitet - Paul Willis - Pierre Bourdieu - Erik Eriksson Mappeoppgave 1 Ungdomsforståelse og ungdomskultur Spennende og skummelt å Intervjue ungdommer. Analysere andre mennesker med teori. Pierre Bourdieu Kapitalformene Økonomisk kapital - materiell rikdom Sosial kapital - Nettverk Kulturell kapital - Utdannelse, oppvekst

Media Selvidentitet (Giddens) Påvirkning i hverdagen Facebook, twitter, blogg Mappeoppgave 2 Sosiale medier Utviklingen fra før til nå

Barnevern Barnevernsfaglig prinsipper - Tidlig hjelp - Barnets beste - LEON - Det biologiske prinsipp Institusjon og fosterhjem - Hvorfor blir man plassert? - Tvang Ettervern - Hva er det? - Overgang til voksenlivet - Forberedelse, flytting, oppfølging Mappeoppgave 3 Barnevernsfaglig ettervern Benytte seg av lover og nyere forskning Slet med å ikke komme med påstander ”Ettervern handler om hvordan barneverntjenesten bistår unge i barnevernet med å oppnå den selvstendige tilværelsen på en god måte”

Subkulturer Hva er en subkultur? Symbolsk kreativitet Mappeoppgave 4 - Goth

Idrett, etnisitet og religion Idrett: - Den gylne triangel Forholdet mellom idretten, næringslivet og media. - Idretten styres og utvikles gjennom dette forholdet. - Underholdning, sponsing og jobb Etnisitet: Etnisitet er felles særtrekk ved en gruppe som identifiserer gruppen som en "folkegruppe". Fellestrekkene gir seg uttrykk i språk, musikk, verdier, familieliv, religion, ritualer, mat. Religion: Unge preget av synkretisme -Tre faktorer for synkretisme: Ikke hindrer den enkeltes frihet (normer, lite skepsis og åpenhet) Hva som fungerer for den enkelte (individualiseres) Pluralisme (demokratisering av livssynsmarkedet) Geir Winje: Mange unge mottar flere impulser fra populærkulturen enn fra kirkesamfunn og andre livssynsorganisasjoner; Kula Shaker og John Travolta har større påvirkningskraft enn sognepresten.

Ungdom i skole og fritid Skole: - Skolescenarier - Den skolastiske skolen - Den kule skolen - Den refleksive skolen Fritid: - Uformell læring - Jevnaldersosialisering Praksis Kongseik ungdomsskole Vanskelig å snakke med ungdommene, tydelige roller i skolen, sitte bak å ”se på”. Ungdomshuset Nøtterøy Lett å snakke med unge, deltakende observasjon Lettere å knytte det opp til teori, med konkrete eksempler som man selv har sett.

Læringsmål 2014 Bedre begrepsforståelse, spesielt rundt teoretikere! Komme på flere forelesninger Begynne tidligere med oppgaver