Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Min hund Min hund heter Kofi og er 4 år.
4 Bruk øynene riktig.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Erfaringer fra 8 års (2004 – 2011 ) Krabbefiske
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Kilde: Statistisches Bundesamt (2010) Statistisk Sentralbyrå.
BEVIS I DENNE ART-TIMEN VAR DU SPESIELT BRA DU VISTE DATO: _______.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Hønefoss politistasjon
Etter jobb på fredag var jeg ganske trøtt…
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Seilturen En sommerfortelling…...
samhandlingsforum Brukererfaringer med samhandlingsreformen
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Krabbekonferansen 2012.
”Det koster å være kul!” ”Knapphetens tyrrani!
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Med sekken full av penger!
“Reise til utlandet med oksygen”
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Ordentlig Julekort.
Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
Hvordan påvirker klimaendringene de marine økosystemene?
Bokpresentasjon Bergen
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Sett inn nok på riktig plass.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
EN STOR, FIN SEI VI MÅTTE BRUKE HÅVEN, SÅ IKKE FISKEN SLET AV SNØRET. UNGENE FULGTE NØYE MED NÅR HANNA BLØGGET FISKEN.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Å kjøre bil og å stå i bilkø
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Carina Fjelldal-Soelberg
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Kapittel 13 I begravelse.
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Simen og jeg Her er jeg og simen på bussen ned til Fevik. Her er jeg og simen på bussen ned til Fevik. Bussturen gikk bra. Bussturen gikk bra.
Motivasjon og læring gjennom aktivitet Et inquiry- og casebasert opplegg for 1P og 1PY Marit Kalstø og Tor Arne Mjølund Kristiansand katedralskole Gimle.
Kapittel 2 – Tilbud og etterspørsel. I kapittel 2 skal du lære: Hvilke forhold som bestemmer etterspørselen etter en vare Hvilke forhold som bestemmer.
Mulig.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Velkommen til Newton-rommet
Emilios jobb som assistent
Utskrift av presentasjonen:

Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr

Starten på sesongen Vi startet sesongen veldig optimistisk i perfekte forhold. I år satset vi litt hardere, vi hadde mere teiner i havet. Vi har spredt dem over større området . Dermed var vi ikke i tvil at det skulle bli et rekord år. Men optimismen forsvant ganske fort når vi startet. Første dagene var det normalt fiske , men så ble det brått veldig dårlig. Vi prøvde ulike måter å egne på, med ulikt agn. Men det så ikke ut som noen ting hjalp . Det så ut som krabben var veldig rolig Så du kunne få noen krabber i en teine mens neste var stort sett tom.

Det var veldig frustrerende å dra stort sett tomme teiner, så vi måtte prøve nye lokaliteter. Men det var det samme resultatet, det virket som eneste mulighet å få bra kvantum var MANGE teiner å dermed lange dager. Vi er veldig glade at vi ikke kjøper agn, vi har Havbris til å fiske stort sett alt av det vi trenger til agn. Uten gratis agn har det hvert veldig tøft når det ble så dårlig i starten av sesongen. Det så ut som kvantumet var jamt dårligere på de fleste krabbefeltene. Dermed var Fosen skalldyr interesserte i mye krabbe, så vi følte vi måtte stå på litt ekstra. Vi hadde tross alt satt oss et mål for sesongen.

Utover høst vart det no som vanlig dårlig vær Utover høst vart det no som vanlig dårlig vær. Men vi har ganske god erfaring med dårlig vær fer da blir det somregel meier krabbe. Det verke som krabben er meiere i bevegelse når det blir dårlig vær. Men i år verka det ikke som det ble noe mere krabbe av betydning. Vi hadde et lyspunkt så langt , det var veldig lite vasskrabbe. Så det tydet kanskje på at det var ganske kalde i vannet. Men i det lange løp er det jo viktig at vi ser mengder av vasskrabbe, det er viktig å få rekrutering å vekst på krabben.

Vi gjordet det vi kunne for å holdet kvantumet oppe, det ble lange dager. Men vi får tilbakemelding av Fosen skalldyr at det var virkelig bra matinnhold i krabben. Det virket som matinnholdet i krabben var veldig god i slutten av sesongen. Så vi forlenget sesongen med ca 14 dager kontra tidligere år. Å vi så betydelig bedring i fisket på slutten. På slutten var det VELDIG my krabbe, men 70% var vasskrabbe. Så vi har et håp om at neste år blir det normale havtemperaturer.

Målet for året Etter mye slit og lange dager, greide vi å nå målet på hundre tonn. Å da vart vi møtt med ballonger og Norske flagg på kaia til Fosen skalldyr. Det var jo veldig gøy.. Å overaskende.. :D

Konklusjon Jeg føler meg ganske sikker på at det ikke er snakk om noe overfiske. Vi prøvde på mange nye plasser som det ikke har hvert fisket på noen år, å der var det det samme fiskeriet. Fiskeriet stabiliserte seg i slutten av september og det ble ganske bra fiske i oktober å november. Jeg tror krabbe fisket har hvert lite lønnsomt , skulle vi ha kjøpt alt agn som vi bruker i løpet av en sesong. Vi ser at det er stort behov for å ha kapasitet å kjøre store distanser. Det virker som vi må lenger ut og ha større område for å få samme kvantum som før. Vi ser at alle utgifter øker men det virker som prisen for krabben ikke øker i takt med dette. Det virker også som etterspørselen øker. Så vi håper på en høyere pris..!

Satsing fremover Vi ser nå at vi har et stort behov får å få ny og raskere båt, vi bruker nå i dag opp til 3 timer til de settene som er lengst unna. Da blir det mye daudtid, tider er penger..! Så med dette har vi Bestilt en ny Cleopatra 36. Vi håper med dette å dekke etterspørselen som Fosen skalldyr har. Med dette takker jeg for meg, å håper på mange gode år med krabbe fiske framover. Å vi ser veldig fram til sesongen 2012, med ny båt og nye muligheter…!

Cleopatra 36