En aksjon i regi av NLB. Leseglede er en unik opplevelse som alle bør kunne ta del i.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
vi presenterer SLIDEPLAYER.NO
Advertisements

Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
4. Klasse Kurs - Oktober 2003 BeSLIktBeSLIkt I 4. klasse skal elevene:  få hjelp til å utvikle gode lesemåter og dermed få bedre innholdsforståelse.
NLB Studielitteratur 16. oktober Lik tilgang for alle! Tilbudet fra NLB Hva kjennetegner et godt samarbeid mellom student, lærested og NLB Fremtidens.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Leseglede i 2 klasse Kjølberg skole, skoleåret 2003/2004.
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
Fra ord til liv August 2012.
Samarbeid med folkebiblioteket? Noe for UBiT? Harald Bøhn Seminar 27/2-07.
Konseptualisering - bakgrunn
Lesing i alle fag om leseopplæring på Stabbursmoen skole
Nettevett – utvidet versjon
Bokanmeldelser..
Distribusjon og digitalt innhold NLB fremtidige distribusjonsmodell.
Utnytt flere muligheter på web Fokuser på det kreative
Elevressurs Basis uten innlogging
Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.
- Måten en maskin/ et program formidler et budskap til leseren Brukergrensesnitt.
Ørjan Persen Bergen Offentlige Bibliotek E-bøker og formidling på nett - erfaringer fra Bergen Off. Bibliotek.
Denne presentasjonen er en del av Foreldrepulsen ® - Kan kun benyttes av infoREGI kunder Spørmål rettes til Foreldrepulsen ®
Kampanjens mål  Å øke den gjennomsnittlige avgangsalderen i arbeidslivet I IA-avtalen for initieres et treårig tiltak for å synliggjøre seniorene.
Velg sjøveien - medieomtale og annonsering Informasjonssjef Anne Kristin Hjukse Oslo Havn KF.
B IBLIOTEKSOPPLÆRING 1 B ASIS. M ÅL FOR BIBLIOTEKET Skolebiblioteket på Hauketo skole skal være et læringssenter og et hjelpemiddel i skolens pedagogiske.
Levanger kommune Kultur Service erklæring Bibliotektjenester - spørsmål Behov Formål med tjenesten Informasjonsbehov hos kommunens innbyggere Hjelpe brukeren.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
RYFYLKEBIBLIOTEKET • Samarbeid organisert i Ryfylke IKS • Felles tekniske løsninger • Samarbeid om arrangement • MM3 + BS Weblån • E-bøker fra desember.
NY I DRAMMEN. Nykommere-hvem? Progoramområde 6 Kultur2.
Pål Hals, prosjektleder i NLB.
HELSEOPPLYSNING Påvirke holdninger og atferd Fremme god helse
STASJONSUNDERVISNING
Levanger kommune - Levanger bibliotek – Driftskomiteen Folkebiblioteket anno 2008 Hva er det?
Helsesøster som samfunnsaktør
Har du en bok som passer til meg, eller
LESER SØKER BOK LESER SØKER BOKS LESEÅRSPROSJEKT.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
SKOGER SKOLE På samme lag respekt – mestring – samhandling.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Uni Micro AS Uni Micro AS Etablert i 1986 Hovedkontor i Modalen kommune Avdelingskontor i Haugesund, Bergen og Oslo Over 50 ansatte.
NLB Lydbøker – en døråpner til lesegleden
Grunnkurs i webpublisering
Redd Barna og Sinna mann
Et samarbeidsprosjekt mellom LNT og Baxter
Vedlegg 1 kompetanseveileder
Logg deg inn på portalen som du pleier. Velg deretter Bibliotek i venstre kolonne.
Online distribusjon – erfaringer fra Norge
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Politisk påvirkning.
Info om barn og begreper
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Tilrettelegging for studenter som har vansker med å lese trykt tekst Øyvind Engh, direktør i NLB.
Lese digitalt Å lese digitalt – og viktigheten av navigasjon.
Topp 7 fordeler av å spille online bingo. # 1 - Spill bingo hvor som helst 24 × 7 - Online bingo nettsteder tilbyr deg heller innbydende, å spille sin.
Lær lettere Studieteknikk for meir effektiv læring.
@ Foto: Ernst Furuhatt Hvorfor bruke video? Susanne Forsland 5. November 2015.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Lånesamarbeid = ressursdeling Nina Karlstrøm Seniorrådgiver ABM-utvikling Bodø.
Les meg- Litteraturformidling Ragnhild My Ragnhild Malfang Født i 75 Samboer Mor til 3 på 21, 19, og 1 Har jobbet i skolebibliotek, som barne- og.
BIBELEN.
Markedsføring.
Inviterer til foreldrekurs i CD-ORD
Hvordan støtte barnet i leseutviklingen
VELKOMMEN TIL HØSTENS FORELDREMØTE I 2C
Hvordan støtte barnet i leseutviklingen
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Bibliotekloven i Norge
Sangtekstens innhold 5.-7.trinn
Utskrift av presentasjonen:

En aksjon i regi av NLB

Leseglede er en unik opplevelse som alle bør kunne ta del i

For mange er boken den største barrieren for lesegleden Flere hundretusen sliter med å lese trykt tekst i Norge. Det er mange grunner til at boken blir en stor barriere. Dysleksi, synsvansker, AD/HD eller andre forhold kan være utfordringer som gjør bøker, aviser og magasiner i trykt tekst vanskelig tilgjengelig. Det handler ikke bare om leseglede – det handler også om helt grunnleggende samfunnsdeltagelse, som tilgang på informasjon og like forutsetninger for utdanning og arbeidsliv

Det finnes en lett tilgjengelig og gratis løsning NLB - biblioteket for lyd og punkt - produserer og låner ut bøker, magasiner, aviser og studielitteratur i egnet format til alle som har behov for det. Vi har tusenvis av lydboktitler og produserer kontinuerlig nye. Bøkene er lett tilgjengelige for lånerne – de kan strømmes, lastes ned eller sendes portofritt på CD i posten.

Den største utfordringen er at altfor få kjenner tilbudet Svært få - utover de aktive lånerne - kjenner til NLBs tilbud Svært få - utover de aktive lånerne - er bevisst viktigheten og verdien av tilbudet.

Målet er å bevisstgjøre om viktigheten av lik tilgang til bøker og litteratur for alle – samt å gjøre NLBs tilbud kjent. Med aksjonen vil vi dele et viktig budskap og bidra til å spre informasjon til flest mulig. Alle kjenner noen som strever med å lese trykt tekst – derfor er det viktig at alle vet om tilbudet! Derfor Rett til å Lese En aksjon som skal bidra til å spre ordet

Sentralt i aksjonen står nettstedet Nettstedet spiller på leseglede og skal bidra til at budskapet spres. Her kan du: • dele leseopplevelser • sende gratis lydboksnutter • kjøpe litteratur-T-skjorter • møte ambassadører for aksjonen

Vil dere være med på å spre ordet? Vi inviterer dere bli med på Rett til å lese-aksjonen! Biblioteket er unik institusjon for å spre ordet – leseglede og treffe folk som er motiverte til å bidra. Aksjonen er langsiktig – den skal leve og utvikle seg over tid. Rett til å lese-bokmerker

Kampanjepakken Hva gjør vi: Stiller med plakatvegg/plakater til utstilling Leverer et antall T-skjorter Leverer egne bokmerker med kampanje- budskap til lånerne Hva gjør dere: Stiller en del av publikumsarealet til disposisjon Forteller om Rett til å lese og NLB til besøkende Deler ut bokmerker Går med litteratur-T-skjorte Driver aktiv formidling om aksjonen

Dere kan bidra til at enda flere får tilgang til bøkenes verden!