Stillas - et viktig aksjonstema i HMS-arbeidet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bergen Vann Mai 2014.
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
PRESENTASJON FOR NUMEDAL VGS OPPSTART HØST 2012 TEMA: MIGRASJON PROSJEK TITTEL: TRAVELOGUES COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIPS Comenius prosjekt.
Ue.no Gründercamp 2013 XX vgs. XX bedrift Ungt Entreprenørskap XX (fylke) FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
<Prosjekt, ansvarlig>
Revisjon av Norsk olje og gass retningslinje Stillasbygging
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Internkontroll i kommuner
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 3 (HMS)
Ny Byggherreforskrift
Utarbeidet av Hilde Waage,
HMS i praksis i lys av ny Byggherreforskrift
Forbedringsprosjektet
Oppfølging av helsetilstand og legemiddelbehandling hos multisyke eldre   -implementering av modell for samhandling mellom fastleger og hjemmetjenesten.
Hvorfor utvikle økonomifunksjonen?
Punktlighetsprosjekt Alnabru Prosjektmøte 8. november 2007.
Overordnet plan EFV-V EFV-sekretariatet
Bondelunsj for landbruksnæringen Ved Tore Jevnaker Rådgiver i Landbrukets HMS-tjeneste Røros
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Systemforvaltning Faglærere: Bjørn Klefstad og Knut Arne Strand
Økonomiforum 2. september 2011 Oppsummering og evaluering Tema for høsten 2011.
Enova og industrien Sarpsborg 24. oktober 2013
Cafédialog – elevmedvirkning
Mål og forventninger for Ehandel i Universitets- og høgskolesektoren Leverandørsamling – Pulje Mars 2008.
Byggherreforskriften
Sikkerhetsforum ”Tap anker og posisjon” Morten Bøhlerengen Norges Rederiforbund.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Arbeidsgruppe for bekjempelse av fallende gjenstander
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Egne ansatte eller innleie?
Aktuelt om sosial dumping Dir. Oskar Rønbeck Byggenæringens Landforening april 2009.
”Nettvett - digital mobbing”
Samhandling leder/verneombud
Insentivperiode 1, 2012 Startet 26. mars Avsluttes 15. juni Krav for å delta: Fra hver bedrift skal 10 brukere samkjøre 4 ganger.
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
Velkommen! Olweusgruppens instruktøropplæring Samling 2 5 – 7 september 2012.
Litt om håndtering av risiko
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø BIR Nett
Opplæringskontorets hjørne
Cafédialog – elevmedvirkning
Revidering av lokal lønnspolitikk 2014 status arbeid
Endring i instruks for: Hovedsikkerhetsvakt / lokal sikkerhetsvakt, TJN kap.8, Instruks for sikkert arbeid i og ved JBVs infrastruktur, Ny: Instruks.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 3 (HMS)
ABS-rapportering 2008 for Regionalnett
Velkommen til Newtonrommet!
MAI 2013 Hur säkerstaller vi drift och skötsel av minireningsverk? 1 Seminar – Uddevalla mai 2013 Avviksbehandling Erik Johannessen, Ph.D.,
Kritisk drøftning av tradisjonell bruk av pålitelighets og risikoanalyse Av Atle Bjordal Brann Helge Nesse Brann Tore Kristensen HMS Heine Børgesen HMS.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Hva er risiko ? Med ” risiko” menes sannsynligheten for og konsekvensene av at noe uønsket skal hende eller utvikle seg.
Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være skadefri Med alle menes Myndigheter,
Kapittel 4Lover - Forskrifter - Standarder © Copyright Side 1 av 15 INNHOLD 1 Arbeidsutstyr, Kraner, Trucker og Maskiner 2 Arbeidsområder og krav til personell.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Campus status LMU HiST er et attraktivt studiested Flere førsteårsstudenter har møtt opp Nye studieprogram Undervisning på ulike campus – studenter.
Et felles løft fra alle parter. Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være.
Kvalitet, risiko og avvik
NESOs Basskole Arbeidsplaner
Internkontroll Pilotnettverk
Oppfølging på byggeplass – KS og HMS
Oppfølging på byggeplass – KS og HMS
Fagdager med Norsk Sertifisering AS
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Utskrift av presentasjonen:

Stillas - et viktig aksjonstema i HMS-arbeidet Ingun Rosenberg, HMS-sjef

Byggebransjens hverdag 30.04.2012 Foto:Tore Meek

Stillaskollaps i Tromsø- 2013 Foto: Øistein Norum Monsen

Stillaskollaps i Tromsø - 2013 Foto: Øistein Norum Monsen

Instruks for stillasbyggere og Instruks for bruk av stillas

Stillaskollaps - Hva gjør vi? Regionskontoret får melding om hendelsen Distriktssjef og HMS-leder drar ut til byggeplassen. Går igjennom hendelsen med de som er på plassen. Det avdekkes at Sikker Jobb Analyse ikke er gjennomført Diskuterer hendelsen Blir enige om hva som burde ha vært gjort og hvilke tiltak som skulle ha vært iverksatt. Hendelsen registreres i Peabs avvikssystem  

Krav til UE Peabs HMS-bestemmelser SJA skal gjennomføres for arbeidsoperasjoner som er vurdert å være farlige/risikofylte UE skal utarbeide egne SJA, som leveres og gjennomgås med Peab før oppstart av arbeidet. Krav til markering av SJA i fremdriftsplan SJA følges opp i driftsmøter

Rutine for Sikker Jobb Analyse

Hva lærte vi av dette? Vi må tydeliggjøre våre HMS krav til UE i kontraktsinngåelsen Hvordan sikre at UE informerer sine egne arbeidstakere om våre HMS-krav? Ved innregistrering på byggeplass. HMS-informasjon må være tydeligere i forhold til krav til SJA også fra UE. Presiseringer i vår egen Rutine for SJA i forhold til krav til UE at UE’s SJA også skal markeres fremdriftsplan

Informasjon til alle ansatte

Risikoanalyse og Sikker Jobb Analyse Tidlig identifisering av farer Risikovurdering og Risikohåndtering Sikker Jobb analyse og ytterligere risikoreduserende tiltak

Forebyggende HMS-arbeid i Peab To HMS aksjonsuker hvert år Hele ledelsen deltar og besøker forskjellige prosjekt i løpet av aksjonsuken Tema har vært risikovurdering, risikohåndtering, Sikker Jobb Analyser, Peabs HMS-regler, vernerunder og bruk av verneutstyr Månedens HMS-tema 2013 Mai Stillaser Juni og juli Fall og fallende utstyr August Maskiner og utstyr September Løfteinnretninger – maskiner og løfteredskap Oktober Ryddighet/vinterfokus November Bruk av personlig verneutstyr Desember Arbeidsplassen

Stillas - månedens HMS-tema i mai 2013 Presentasjon om tema stillas Prosjektledere presenterer denne til alle på prosjektet i løpet av måneden. Månedens tema er fokus på vernerunder Prosjektet får oppgaver i henhold til tema Det legges ut linker til temaet på vårt intranett

Peabs HMS-regler Gå igjennom de reglene som gjelder i forhold til tema: Stillas

Smakebiter fra presentasjon om Stillas

Oppsummering Risikoanalyse SJA Klarere kompetansekrav til montering og kontroll av stillas Klarere krav i forhold til bruk av stillas Fokus på arbeid i høyden og forebyggende arbeid – kontinuerlig prosess Strengere og tydeligere krav til UE