23.06.2014Møte med Levanger kommune Møte Levanger kommune 26. januar 2009 Arne U. Hoff Interessentanalyse Levanger Havn 2006.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fagoppgave Justert formulering
Advertisements

VERDIEN AV SAMARBEID ved rekruttering Næringskonferansen i Vest Trond Wisnes Nilsen Sotra Contracting AS - SOCON / VNR Verkstedsgruppen.
TILLITSVALGTE LIONSMEDLEMMER EVALUERING AV PILOTKURS Gunnar Malmin Januar 2013.
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Kommunal eiendomsvirksomhet
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Arbeidsgruppen For-lang Røatunnel - Nå. Ved: Øystein Eckhoff Sander J
Styrearbeid i Norwegian
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Innherred Næringsselskap AS
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Lørenskog Idrettsforening
Folketrygdfondets bidrag til næringslivet – eierskapsutøvelse og kapital DNB 27. januar 2014 Olaug Svarva 1.
Corporate Finance Dividende. Dividendebeslutninger • Aksjeselskaper betaler vanligvis ut en del av det årlige overskuddet til sine aksjonærer. • Generalforsamlingen.
Resultater Kundesenter
Verdier – for hvem og til hva? Av prorektor Inga Bostad.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Veksten i høyere utdanning. Styrt av arbeidslivets behov eller individenes preferanser?
Kvinnelige ledere i byggenæringen Undersøkelse for Byggekostnadsprogrammet Rolf K. Andersen Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning 2006.
Utvikling av Levanger havn
Møte med Levanger kommune
Module 2: Fundamentals of Corporate Investment Decisions
Eksempel AOA (Activity On Arc)
NTP 2014 –23 NTP 2014 –23 Hva har kommunesektoren vært opptatt av og hva har vi fått gjennomslag for ? Hva nå ? Fylkesrådmann Harald K Horne.
Kollektivtransportens finansieringsbehov: Er løsningen mer av det samme, eller finnes det mer effektive måter å finansiere kollektivtransporten på? Bård.
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Kapittel 7: Gjeldsgrad og verdi
Hvordan vil og kan Norfund mobilisere norsk næringsliv?
Innherred Næringsselskap AS
Samkommunestyret – Grete Ludvigsen 1 Orientering til samkommunestyret Samkommuneplan.
Helhetlig habiliterings- /rehabiliteringstilbud til hørselshemmede i Helse Midt-Norge.
Rapport VAR-Vestfold Orientering 21. juni mai Hvorfor? De tre selskapenes oppdrag er å levere viktige samfunnstjenester med høy kvalitet til.
Endringer i Bydrift Bergen KF Pressekonferanse 12. desember 2007.
1Næringslivsringen strategiplan 2002 STRATEGIDOKUMENT OKTOBER 2002 Innhold Næringslivsringens ( NLR ) formål Næringslivsringens langsiktige hovedmål Næringslivsringens.
Erfaringer fra modellkommuneforsøket
Norges vassdrags- og energidirektorat
Hamar kommunes eierskap i selskaper og foretak Folkevalgtopplæring 23
HeH - litt bakgrunn og prinsipper for styring Kommunestyrets eierdag 8. Februar 2012.
NYTT BADELAND I MOLDE PROSJEKT: Badeland Spa Fysioterapi Trening
Verdien av god virksomhetsstyring – Folketrygdfondets perspektiv Seminar NFF 29. januar 2014 Olaug Svarva - Administrerende direktør NFF 29. januar 2014.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
LANGSUNDFORBINDELSEN NÆRINGSEFFEKTER OG FINANSIERING – Alternative title slide.
Innspill vedrørende Helse Vest IKTs prismodell Per Nordenson fredag Sak 060/06 Vedlegg 1.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Kapittel 11 Fra idé til bedrift 19/
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Studieadministrativt forum Kongsberg 23. januar 2009 Kortfattet papirnotat om diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
Evaluering av publiseringsindikatoren Oppfølging fra Det nasjonale publiseringsutvalget Vidar Røeggen Seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet.
1 Departementsråd Eva Hildrum, Samferdselsdepartementet SSØ-dagen 29. januar 2009 Evalueringer – opp av kontorskuffen og inn i ledermøtet.
Lokaldemokratisk handlingsrom Strategikonferansen 2010 Inge Johansen, rådgiver, KS Nord-Norge.
Kraftvarmverket på Mongstad Utslippstillatelse til Statoil Forpliktende samarbeid om helhetlig miljø- og energiprosjekt Pressekonferanse torsdag 12. oktober.
Barnehagens samfunnsmandat
Samhandlingsreformen i kommunene- Erfaringer fra Ski kommune
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kapittel 12. Finansiering Læreplanmål: – Du skal kunne beregne kapitalbehov – og innhente informasjon om ulike finansieringskilder Entreprenørskap og bedriftsutvikling.
Thomas Angells ( ) testamente Trondheim bys mest gullkantede gavebrev gjennom alle tider Testamenterte hele sin formue til de fattige, forvaltet.
Eierstyring Sigdal kommunestyre 16. – 17. januar 2012.
Spredning av kommunale boliger En studie av politikk og resultater i Oslo kommune MASTEROPPGAVE I SAMFUNNSGEOGRAFI RAGNHILD ERTSHUS.
Fra plan til virkelighet Øystein Bull-Hansen Arkitekt MNAL Fagseminar
Q Choice Hotels Scandinavia Sterk forbedring fra foregående år Fra negativ til positiv kontantstrøm De dårlige tidene ligger bak oss Oppgangen.
1 Risiko- og sårbarhetsanalyser i kommunen. v/ konstituert rådmann/organisasjonssjef Randi Rasmussen, Malvik kommune Fylkesmannens kommunesamling 12. november.
Teknologi og samfunn 1 Interessenter – hvem er interessenter til et prosjekt? Hvem er prosjekts primære kunde hva er formålet med prosjektet og hvem er.
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
”Hvem bygger ut nye barnehageplasser – kommunalt eller privat
Gjennomgang av fakultetsoppgave 20. november 2017
Langtidsplan og budsjett
Bakgrunnen for balansert målstyring (BM)
Rentabilitetsanalyser
Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at.
Margrethe Buskerud Christoffersen og Erik Røsæg
Utskrift av presentasjonen:

Møte med Levanger kommune Møte Levanger kommune 26. januar 2009 Arne U. Hoff Interessentanalyse Levanger Havn 2006

Møte med Levanger kommune Vi har intervjuet 42 personer. Disse representerer 27 parseller i området (festere for 5 parseller er ikke intervjuet).

Møte med Levanger kommune Interessentanalyse 2006 •Det har vært vår oppgave å ”speile” interessentenes oppfatninger og rapportere om dette. •Det har ikke vært innenfor vårt mandat å komme med analyse og vurdering av hva som bør gjøres med området og hvordan det ideelt sett bør bygges ut. •Rapporten inneholder en oppsummering av konkrete ønsker og anbefalinger som har fremkommet fra interessentene.

Møte med Levanger kommune Oppsummering av interessentanalysen 2006 •Det er betydelig interesse for en utvikling av området og de fleste er positive. •Mange hevder at det er behov for en bredere sammensetting av investorer og større innslag av langsiktig, tålmodig kapital for at planene kan realiseres. •Noen uttrykker at de har fått for liten informasjon om hva som skjer, og uttrykker skepsis til kommunens rolle i arbeidet. Hittil har det vært en for lukket prosess og kommunen har ikke vært kritisk nok, sies det. •Det er relativt få av de næringsdrivende som ser på en utvikling av området som en trussel for egen virksomhet.

Møte med Levanger kommune Oppsummering, forts. •Flere vil ha en samlet plan for området, uavhengig av enkelt- interesser, der kommunen tar styring. Da kan de tenke seg å delta. •Mange mener at indre havneområde må utvikles først. •Kommunen bør legge inn tomteareal i havneområdet som egenkapital og invitere til aksjetegning med formål å bygge ut hele bydelen. •Det bør etableres ett selskap som står for utbygging av havne- området. •Kommunen kan selge andeler i utbyggingsselskapet på et senere tidspunkt for å finansiere bygging og drift av kulturhus.

Møte med Levanger kommune Konklusjon fra interessentanalysen •Det er vår klare oppfatning at det finnes interessenter som er villig til å arbeide sammen med kommunen i en utvikling av havneområdet. •Prosjektet hotell/kulturhus bør utvides og defineres til å være et helhetlig byutviklingsprosjekt. •Det bør etableres et kommunalt eid utbyggingsselskap. •Man bør eventuelt få inn en langsiktig, kompetent investor som hovedsamarbeidspartner i et utbyggingsselskap.

Eget utbyggingsselskap •Selskapets kapitalbehov avhenger av ambisjonsnivå •I startfasen bør de fleste eiendommene forbli i kommunens eie •Selskapet forvalter og foredler verdiene på oppdrag fra kommunen •Kommunen oppnår bedre betingelser på finansiering enn et selskap •Det må være klare avtaler mellom selskapet og kommunen •Kommunen må ikke detaljstyre selskapet •Til å begynne med er det viktig å bygge opp en sterk ”kompetansekapital”