Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at."— Utskrift av presentasjonen:

1 Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at aksjonærer som eier 90,1 % av aksjene i Virksomhet AS har solgt deres aksjer i selskapet. Styret er positive til salget og ønsker å gi samtykke. Kjøperen har meddelt at han også ønsker å kjøpe de resterende 9,9 % av aksjene i selskapet. Kjøper har også meddelt styre de andre planene han har for selskapet. Kjøperen er et nyetablert aksjeselskap («Holding») som vil finansiere kjøpet gjennom (i) banklån og (ii) innhenting av kapital. Långiver krever at Virksomhet AS stiller en garanti for banklånet. Kapitalen vil hentes inn fra en hovedinvestor og flere medinvestorer. Medinvestorene er i hovedsak opptatt av å oppnå kapitalavkastning, mens hovedinvestoren er opptatt av både kapitalavkastning og styringsrett. Som ledd i kjøpet er det planlagt at en eiendom som Virksomhet AS eier skal overdras til hovedinvestoren, eller et datterselskap av hovedinvestoren. Det er ønskelig å gjennomføre overdragelsen uten skattlegging. Eiendommen er stilt som sikkerhet for et lån tatt opp ved kjøpet av eiendommen. I tillegg ønsker investorene at ansatte i Virksomhet AS får anledning til å tegne aksjer i Virksomhet AS eller kjøpe aksjer i holdingselskapet fra hovedinvestoren i forbindelse med gjennomføringen av kjøpet av Virksomhet AS. Tegningen eller aksjekjøpene er tenkt finansiert gjennom lån fra Virksomhet AS. Investorene ønsker at aksjene til de ansatte ikke skal kunne omsettes i en tre års periode. Det viser seg at Virksomhet AS har inngått tjenesteavtale med en av hovedaksjonærene. Avtalen har priser som er lavere enn de normale prisene Virksomhet AS oppnår, men som følge av stort volum syns avtalen å være markedsmessig. Styret i Holding vurderer også å hente inn kapital i kapitalmarkedet for å finansiere ytterligere oppkjøp og er i derfor i dialog med Oslo børs om å notere en konvertibel obligasjon. Styret i Holding vurderer også å flytte Virksomhet AS’ hovedkontor til Nederland, da det kan redusere kostnader og ledelsen vil sitte nærmere fler viktigere markeder for Virksomhet A. Doc. ref.:

2 Spørsmål Styret i selskapet har bedt sin advokatforbindelse om råd om hvordan de skal håndtere kjøpet og problemstillinger i den forbindelse. Hovedinvestoren har Student Advokatfirma AS som rådgiver i transaksjonen, og har stilt spørsmål om hvor stor eierandel han bør ha i Holding og om det er andre muligheter å regulere kontroll og rettigheter i Holding på. Han har også stilt spørsmål han kan få overdratt eiendommen til Virksomhet AS til seg selv eller et datterselskap på en effektiv måte uten negative konsekvenser, og hvordan det kan gjennomføres. Medinvestorene har også bedt om rådgivning om hvor mange aksjer de bør eie i Holding og om de har andre muligheter til å regulere eierskapet i Holding. De ikke selgende aksjonærene i Virksomhet AS har stilt spørsmål til sine rådgivere om hvilke rettigheter i de har i forbindelse med salget, og har bedt om en utredning om spørsmålet. Styret i Holding har bedt advokatfirmaet Noterte aksjer og obligasjoner DA om selskapsrettslig bistand i forbindelse med utstedelsen av den konvertible obligasjonen, herunder utrede konsekvenser for selskapet og dets aksjonærer. Videre har advokatfirmaet blitt bedt om å redegjøre for hvordan noteringen og aksjonærens tanker om flytting av hovedkontor vil påvirke selskapet. Doc. ref.:


Laste ned ppt "Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google