MySaemienSijte- en lek med arkitekturformer i SketchUp

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Utvikling av samiske bibliotektjenester I lys av bibliotekmeldinga.
15 Notater og markeringer i teksten
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Funksjonalisme i ytre Hobøl
Ett forslag til nye Saemien Sijte i 3D
Fra geometriske former til abstrakt design.
VG3 – norsk: Pensum og lærebok
Kilder: Ligger på hjemmesiden  Din side Din side  PC World Norge PC World Norge  Akam.no (1) Akam.no  Akam.no (2) Akam.no (2)  Online Online.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Inn i naturen Kandidat nummer 110.
Geometrioppgave for 4.klasse
Kapittel 28 Norgeskartet
Fra geometriske former til abstrakt design
Evaluering av september på blå
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
STRYKEBRETTDESIGN Av Birthe D.N
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Håndtering av forskjellighet i organisasjoner
SIN BOK Barnehageåret Bilder av de som bor hjemme hos meg :
Dokumentasjon av en prosess
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Arbeidskrav 5. A.C. Fuglesang
MySaemien Sijte Arbeidskrav av Anita Kvilvang. Jeg har laget et forslag til utforming av et sørsamisk museum og kultursenter i sketchup. Jeg har brukt.
Oppdatering for Windows Update Windows Update er viktige oppdateringer for din PC. Disse skal i utgangspunktet komme første tirsdag i hver måned, men de.
«LYSE IDEER» Maske med refleks og lysdioder
Overnatting i Slottsparken De bostedsløse Av Birthe D.N.
Stoler du på hva øyet forteller deg?
Oppgave i SketchUp Mette Moen våren 2012
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Kunst i grunnskolens barnetrinn
Arbeidsmåter i KRL Alf Rolin.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Et møte med samisk kultur - og en øvelse i Sketch Up
 Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke.
MySaemien Sijte Jørn Aalmen Mitt forslag til utforming av det Sørsamisk Museum og Kultursenter i Snåsa.
My Saemien Sijte Av Ingebjørg M. Lippart Ide for oppgaven! Utprøving av ulike funksjoner i SketchUp I ett med naturen, benytte naturmaterialer.
MySaemienSitje- et møtested for den moderne same på Snåsa
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Arkitektur vår 2012 Av Anne Marie Høghaug-Western
Arkitektur Arbeidskrav 2 My Saemien Sijte Helen Rønningstad
My Saemien Sijte – en lek med arkitekturformer i Sketch Up. Inspirert av SQ Arquitectos` ”Sti”. Kari Nyhus.
RGB •The RGB fargemodell er en additiv fargemodell der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter å gjenskape et bredt spekter av farger.
1.Lærte du noe som gjør deg styrket i din jobb søkeprosess
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Utdanningsvalg 10.klasse
Her er noen skjermbilder fra PowerPoint kurs holdt for leger
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Brukerveiledning for kloning i GIMP
Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold. Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til.
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Matematikk i samisk kultur
Kapittel 7 Analyse Å analysere sammensatte tekster bilde – film -reklame SG- design/Fotolia.
Å DEFINERE FENOMENET RELIGION. KRAV TIL EN GOD DEFINISJON 1.) Den må være presis og treffe fenomenet 2.) Den må være vid og favne alt som er religion.
MySAEMIENSijte. Inspirasjon Sørsamisk buekonstruksjon for gamme/gåetie. Brukt der hvor naturen gjorde det mulig. Avhengig av trevirke som kunne bøyes.
På med tenkehattene: Parallelltenkning som kreativ metode.
FAUN TILES VIL BLI OFFENTLIG LANSERT PÅ HYTTEMESSEN PÅ HELLERUD ETTER NÆRMERE 3 ÅRS UTVIKLING. FAUN TILES PRODUSERES OG DISTRIBUERES AV FAUN TRE AS Røttene.
Design og håndverk VG1 Praksisdager HØST 2016.
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Fargelære.
Samekonferansen Samisk stedsattraktivitet, bolyst og entreprenørskap Språksentrenes betydning for samisk revitalisering Et historisk riss.
Forfattere (liten skrift) Introduksjon
Utskrift av presentasjonen:

MySaemienSijte- en lek med arkitekturformer i SketchUp

Oppgave 1. Sett deg inn i arkitekturkonkurransen Saemien Sijte og undersøk vinnerutkastet 2. Du skal lage din egen versjon av nye Saemien Sijte i SketchUp med utgangspunkt i et forenklet grunnplan ”Sti” 3. Ta bilder av 3D modellen og presenter dette digitalt

Om Saemien Sitje Sørsamisk museums- og kultursenter Snåsa i Nord-Trøndelag. Møte- og samlingssted Formål: styrke sørsamisk identitet, språk, kultur og fellesskap. Kultursenteret skal vise ulike funksjoner for formidling og utvikling av sørsamisk kultur, både ute og innendørs. Dagens lokaler ikke egnet Bygge nytt på Horjemstangen i Snåsa

Konkurransen . Statsbygg arrangerte en internasjonal plan- og designkonkurranse for det sørsamiske kultursenteret Arkitektbyrået SQ Arquitectos, Valencia med forslaget ”Sti” vant. Samisk gjenkjennelse- Etter juryens mening er ”Sti” i særklasse når det gjelder å tolke den sørsamiske tradisjonen, og å tolke denne på en ny og original måte. ”Prosjektet vil fylle oppgaven som identitetsbærer og bidra til en unik profilering av Saemien Sijte, sørsamisk kultur og Snåsa som sted.”

Utgangspunkt: grunnplan ”Sti” Gul figur uten strek: skal ha et felles tak over seg til 1. etasje. Gul figur med rød strek: her skal det være former som går over 1. etasje. Grått felt: vei fram til bygningens innganger, ”stien”. Røde figurer med blå strek: lavvoer. Grønt: natur og park

Grunnplan og hus

Utforming av bygningene

Eksperimentering med former

Ferdige bygningsformer

Inspirasjon

Materialer og farger Jeg vil bruke en blanding av naturmaterialer, samtidig som jeg vil la meg inspirere av de samiske fargene.

Farger/ivnnit- på lavvoene Blå- Alit Rød- ruoksat Gul- fiskat Grønn- ruoná  

Material og fargeeksperimentering

Ferdig resultat- fra ulike vinkler

Ferdig resultat

Perspektiv- oversikts og nærbilder

Kommentarer til mitt ferdige arbeid Formene jeg valgte på bygningene er en blanding av moderne og tradisjonell stil. Jeg har latt meg inspirere av formene på den samiske lavvoen, men endret disse til et mer moderninstisk preg, med mange vinkler og ulike retninger. Bygningene er ikke like, det er variasjon mellom formene, men likevel en helhet. Ingen vinkler er rette. Andre inspirasjonskilder jeg brukte i idefasen var Operahuset i Bjørvika og sametinget Fargene på lavvoene er inspirert av de samiske fargene. Material og farger på hovedbygningene er en kombinasjon av naturmaterialer og samiske farger. Jeg har eksperimentert en del med ulike farger og materialer, for å få et mer moderninstisk preg og samtidig naturlig lys i bygningene har jeg valgt å bruke mye glass. Glasset er i hovedsak plassert der åpningene på toppen av lavvoene er. Trematerialer, lite behandlet, kombinert med den samiske blåfargen gir en spennende kontrast på veggene.Jeg valgte å bruke blå også for det ville være stilfullt i kombinasjon med glasset. Konklusjon, jeg tror en kombinasjon av det moderne uttrykket og det tradisjonelle vil være tilfredstillende for målgruppen. En variasjon mellom ulike former som likevel passer sammen og en kombinasjon av ulike materialer og farger er spennende og kan lokke flere til å ville komme til kulturhuset.