Av Erik og Audun 4/12-04 CCC Juletreff 2004.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Den vesle gutten og julenissetoget
Montering av T-24 opphengsystem
Veiledning for knivbytte  Hold tangen som vist  Klem håndtakene sammen, til du ser et lite hull i kniven Lite hull i kniven
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Rosèvin.
4 Bruk øynene riktig.
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Verdens 7 underverk.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Dokument med bilde, formatere i Word
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Med sekken full av penger!
Dokumentasjon av en prosess
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Vi vil gjerne se Jesus”
Skattejakt-samling på torsdag
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Sett inn synes eller tro.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
Forandring fryder.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Februar 2010.
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Slik går vi fram når vi skal smake Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Suksesskriterier.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
10 regler for å skrive for web
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Vær meg nådig, Gud. Vær meg nådig
100 lure ord å lære.
Hvilken del av “vær stille” forstod du ikke??
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima.
Dikt.
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Vinliste Italia 14 okt Planeta la Segreta Bianco ,90 Velkomst/Presentasjon Planeta la Segreta Rosso ,80 Vin 1 Santagostino Nero.
Velkommen til Storsamling for hele menighetsfamilien
Utskrift av presentasjonen:

Av Erik og Audun 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Først skal vi snakke om selve Jon Bertelsen, hvor han kommer fra og hvordan du skal servere og smaksprøve X.O. Symphonie. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Prelude, Symphonie (som vi skal smake i dag) og Orchestra. Jon Bertelsen er historien om den unge Cognac-entusiasten fra Senja. Han dro fra hus til hus i Cognac med en drøm om å finne den store smaksopplevelsen. Drømmen er nå realisert gjennom: Prelude, Symphonie (som vi skal smake i dag) og Orchestra. Midt i vinmarken er det en liten, svakt buet skråning som har navnet Roc de Bagatelle…………… Tradisjonen sier at Cognac fra denne vinen er rundere og rikere av karakter. Cognac Jon Bertelsen er produsert i samarbeid med Léopold Gourmel og kjennetegnes først og fremst av sine rene og friske smaker. Stemnings bilde fra Senja 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Selve fargen og smaken: Lett gulorange på farge. Meget balansert duft, med lett preg av anis, nøtter, mandarin og blomster, samt et nesten mineralsk innslag. Noe kandisert frukt. Lett syrlig anslag, med spenstig frukt. Fint balansert, men noe sped gjennom smakskurven. God ettersmak Karakteristikk: - Dyp gyllenbrun - God fylde Tiltalende fruktighet med innslag av appelsin, eple og krydder, fint integrerte fataromaer. - God lengde i ettersmaken. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Produsent: Léopold Gourmel Grossist: Moestue Grape Selections AS Info om Symphonie: Produsent: Léopold Gourmel Grossist: Moestue Grape Selections AS Distributør: Vin & Sprit Distribusjon As Land/Distrikt: FRANKRIKE ,  COGNAC Råstoff: 100% UGNI BLANC Produksjonsmetode: Lagring: MIN. 10 ÅRS FATLAGRING (400-500 LTR.). Normalt mellom 14-18 år Alkohol: 40,00% vol. Vinmonopolets vare nr: 13870  4/12-04 CCC Juletreff 2004

Helst i tulipanformet Cognac glass  (som vi har) Serveringstips! Det anbefales at Symphnie serveres med en varme mellom 16 til 20 grader. Helst i tulipanformet Cognac glass  (som vi har) Formen holder aromaen i glasset. Så fort nesen kommer i nærheten av glasset, kjenner en spritduften – dette er kjent som montant. Etter å ha ”rullet” den rolig i glasset, kommer den riktige karakteristikken fram – dette er kjent som bouquet. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Trinn 1 – 2 - 3 og 4 UTSEENDE – undersøkelse av farge, klarhet og viscosity. Første trinn: Fyll glasset ca 1/3 fullt, og hold det i stetten Andre trinn: Undersøk fargen gjennom glasset eller over et hvitt underlag. Det er et vidt spekter av farger i en cognac. Tredje trinn: Press fingrene mot glasset. Hvis du kan se fingeravtrykket gjennom glasset har cognac`en en fin klarhet. Fjerde trinn: For å teste cognac`ens viscosity, roter væsken forsiktig rundt i glasset en gang. Løft deretter glasset opp for å se hvordan cognac`en ”henger”. Hvis cognac`en beveger seg langsomt uten å være tynn, innebærer dette at cognac`en har en god struktur. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

AROMA Første lukt Lukt på cognac`en uten å rotere glasset. Ta glasset nærmere og nærmere nesen for hver gang du lukter. Andre lukt Roter glasset. Vent i tro-tre sekunder før du lukter. Ta deretter glasset helt inn til nesen. Du skal nå kunne kjenne aromatiske dufter av frukter, blomster og krydder. SMAK Første smak: Ta en liten slurk Cognac på to-tre millimeter. Cognac`en må berøre tungen og munnhulen. Svelg Cognac`en for å kjenne dens søthet,syre og bitterhet. Andre smak (Touch): Ta en slurk av Cognac`en og hold den i munnen for en liten stund. Kjenn resten av bouqueten som når ”the olfactory zone” og merk deg hvor lenge den blir der. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Det vil kreve mange forsøk for å bli en ”Cognac Connoisseur” (kjenner) Smaksprøve: Hva finner du : Fruktig aroma? Blomstrende aroma? Krydrete aroma? Eike aroma? Det vil kreve mange forsøk for å bli en ”Cognac Connoisseur” (kjenner) Gode ting kommer med alder. Nyt!!!! 4/12-04 CCC Juletreff 2004

-Pinnekjøtt  Levert av? Ole og Jan Vidar Hovedrett: -Pinnekjøtt  Levert av? Ole og Jan Vidar - Aquavit (ja det blir Aquavit til middagen) Jule Aquavit 2004 (Gilde)  Bergens Aquavit 1818 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Bergens Aquavit 1818 Bergens Aquavit 1818 er blant brennevinsnyhetene i september. Og bergenserne påberoper seg lange tradisjoner når det gjelder brennevin; det skal være i Bergen at brennevin for første gang omtales her til lands. For slottsherren til Bergenshus skrev i 1531 et brev til erkebispen i Trondheim at han sendte nogen akevitt til hjelp mot så vel innvortes som utvortes sykdommer. I 1818 eksisterte det seks brennerier i Bergen, som besørget drikkevarer for en befolkning på 17.500 innbyggere. Noen oppskrifter fra disse bryggeriene er ikke bevart. Men destillatør Halvor Heuch i Arcus har prøvd å rekonstruere en oppskrift på bakgrunn av bevarte lister av brennerienes innkjøp. Karakteristikk: Tradisjonell karve akevitt. Klassisk krydderbildet med preg av karve og anis. Utdrag av brevet Eske Bille sendte til erkebiskopen 13. april 1531, og som Trygve Fett viser frem: ”Kjære Herre, verdige Eders nåde vite at jeg sender Eders nåde noget vatn med Jonn Teiste, som kalles Aqua vite og hjelper samme vatn for alle hånde krantdom som et menneske kan ha innvortes. Jeg ville gjerne sende Eders nåde mere derav, men nå er ikke urtene, som det skal gjøres av, her å få tak i. Men dersom Eders nåde kan gjøre behov derav i fremtiden, skal Eders nåde gjerne få, fordi jeg nu har skrevet etter urter dertil. Ere Nåders Vilje Eske Bille" 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Gilde Jule Aquavit 2004 Juleriktig førsteinntrykk av duften med innslag av appelsinskall og nellik. Søtere og mildere smak enn fjorårets juleakevitt, pent avrundet ettersmak med litt karveaktig tørrhet helt til slutt. Karakteristikk: Lys gyllen. Middels fylde.Aroma preget av karve, vanilje og appelsin, innslag av fat i ettersmaken. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

Pinnekjøtt: Pinnekjøtt er vel noe av det mest edle som er tilført Norsk matkultur fra Vestlandet. Fra vestlandet har det spredd seg ut over hele landet. Denne delikatessen av en dampet, røket saueribbe og med aroma av bjørk får alle vestlendinger til å drømme seg bort. Og det er nå mot jul at denne virkelig får vist seg frem. Men hva er så hemmeligheten og historien bak denne edle retten? For det første så skal pinnekjøtt serveres på julaften og bare da. Forventningene gjennom ett helt år skal kulminere på denne dagen. Og da må alt stemme. Kjøttet Det beste kjøttet får en fra en sau som er mer enn 1 år, men ikke har fått lam enda (såkalt "jimmer"). Den skal ha gått i fjellet hele sommeren og gjort seg fet, og skal være slaktet til vanlig tid september-oktober. Salting Så skal ribben saltes, og det kan gjøres med lake eller tørrsalting. Dette er smak og behag, men tørrsalting anbefales. Man blandet før gjerne i litt salpeter for å få rødfarge på kjøttet, ca 10 g pr kilo salt. Og så gnir du kjøttet skikkelig inn. Samtidig finner du frem ett høvelig kar og legger ett teppe av salt bunnen. Legg nedi ribben med beinsiden opp og dryss med salt over igjen. Når det nå danner seg lake, drypper du over med denne på kjøttet med jevne mellomrom. Slik holder du på i 1,5-2 døgn. Dette pleier være nok. 4/12-04 CCC Juletreff 2004

God Jul  4/12-04 CCC Juletreff 2004