«[Revenge is] like a poison, it can take you over

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

I.
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Fra ord til liv Mars 2011.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Klar til tjeneste?.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Fra ord til liv september 2010.
Guds vrede.
Bibelskolen Bildøy Bergen
Hvem er Jesus?.
Andre bibeltime om nådegavene
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Vi vil gjerne se Jesus”
Kong David Salmene.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
808 – Guds offerlam 1/3 Si, hvem er han som bærer sår og skrammer,
Hypotetiske setninger. Lag setninger slik eksemplene viser. 
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
Matteus 2,1-12.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Jesus, døperen Johannes og jul
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
100 lure ord å lære.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
mennesket mennesket Utviklingssone for hva mennesket kan klare å lære med hjelp/sammen mennesket.
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Hva sa Jesus? Hva skjedde? Hva skjedde? Men hvorfor?
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Livsstilsending - uke 5 -
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Følg det lammet! En taleserie om Johannes Åpenbaring. Åpenbaringen åpenbart
O PPGAVE 28 Side 151 – 152 Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet.
Naaman Ein dag sa jenta til matmor si: «Om berre husbonden kunne koma til profeten i Samaria, skulle nok han fri han frå hudsjukdomen.» 2.Kongebok.
Velkommen til Storsamling for hele menighetsfamilien
Utskrift av presentasjonen:

«[Revenge is] like a poison, it can take you over «[Revenge is] like a poison, it can take you over. Before you know it, it can turn us into something ugly.»

Hva tilgivelse ikke er Å glemme. Glemmer vi fortiden vår så glemmer vi hvem vi er. Jødene kan ikke bare glemme Holocaust.    Å bagatellisere eller unnskylde dårlig oppførsel. Gud bagatelliserer ikke våre synder når han tilgir.   Gunnar Elstad, fra boken De store ordene

Å bli forsonet med overtrederen.  Å fraskrive ansvar. Den som har gjort noe galt har alltid ansvar for det som har blitt sagt eller gjort.    Å bagatellisere vår egen skade eller smerte, eller at vi er såret. Vi er virkelig skadet og såret – og det kan fremdeles gjøre vondt.    Å begynne på nytt. Synden kan ha fått varige konsekvenser vi må leve med.    Å bli forsonet med overtrederen. Gunnar Elstad, fra boken De store ordene

Hva tilgivelse er Å gi avkall på hevn fordi hevnen hører Gud til, og ikke bruke den gamle uretten mot personen som har gjort noe galt senere når man er sint på han eller henne.    Å avskrive gjeld. Den du tilgir, må slippe å stå i gjeld til deg – og betale ned på den gjelden.    Å gi anledning til å bygge opp tilliten igjen. Dette tar tid. Noen ganger er det kanskje ikke mulig.  Gunnar Elstad, fra boken De store ordene

En bevisst handling. Vi må bestemme oss for å tilgi! En prosess som kan ta tid. Det er avhengig av skaden som har skjedd. Mange trenger år på en slik prosess.    En bevisst handling. Vi må bestemme oss for å tilgi!   Noe du gjør for din egen del, ikke for den som har gjort noe galt. Tilgivelse er å ta tilbake den makten overtrederen har hatt over deg. Det er ikke lett å tilgi, og noe i oss vil holde fast på selvmedlidenheten. Men det å være bitter er et større problem for oss selv enn for personen vi er bitter på. Gunnar Elstad, fra boken De store ordene

«Derfor kan himmelriket sammenlignes med en konge som ville gjøre opp regnskapet med tjenerne sine. Da han tok fatt på oppgjøret, ble én ført fram som skyldte ham ti tusen talenter. Han hadde ikke noe å betale med, og herren befalte at han skulle selges med kone og barn og alt han eide, og gjelden betales.

Men tjeneren kastet seg ned for ham og bønnfalt ham: 'Vær tålmodig med meg, så skal jeg betale deg alt sammen.' Da fikk herren inderlig medfølelse med denne tjeneren, slapp ham fri og etterga ham gjelden.

Utenfor møtte tjeneren en av de andre tjenerne, en som skyldte ham hundre denarer. Han grep fatt i ham, tok strupetak på ham og sa: 'Betal det du skylder!' Men den andre falt ned for ham og ba: 'Vær tålmodig med meg, så skal jeg betale deg.' Men han ville ikke. Han gikk av sted og fikk kastet ham i fengsel; der skulle han sitte til han hadde betalt gjelden.

Da de andre tjenerne så hva som skjedde, ble de dypt bedrøvet og gikk og fortalte herren sin alt som hadde hendt. Da kalte herren ham til seg igjen og sa til ham: 'Du onde tjener! Hele gjelden etterga jeg deg fordi du ba meg om det. Burde ikke også du ha vist barmhjertighet mot din medtjener, slik jeg viste barmhjertighet mot deg?' Og herren ble harm og overlot tjeneren til å bli mishandlet av fangevoktere til han hadde betalt hele gjelden.

Slik skal også min himmelske Far gjøre med hver og en av dere som ikke av hjertet tilgir sin bror.» (Matt 18, 23-35)