For fire tusen år siden gikk en mann på ski

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Sprell levende 4.mai 08.
Advertisements

Om å plage en rød fisk..

De dårige følelsene. Veiene ut..
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
ADVERB.

Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
LAG EN SANG! Komposisjon.
DIKT Vite litt om Inger Hagerup og Halldis Moren Vesaas

KJØNNSROLLER Hva er det?.
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Kapittel 39 Samlivsformer.
Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold. 
O PPGAVE 31 Side 155 Fyll inn riktig form av det refleksive pronomenet.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Yggdrasil – Verdenstreet. Del 2.
“ Hjelpesendinger” fikk fikk spørsmål fra Aud Svare i Skjåk om vi ville ha tannklinikken etter hennes mann som nylig var død. ADRA Moldova hadde bruk for.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Hva sa Jesus? Hva skjedde? Hva skjedde? Men hvorfor?
ÅSATRO Gud = ås, flertall – æser
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Sanger Glade jul Å jul med din glede Jeg er så glad hver julekveld Et barn er født i Betlehem Så går vi rundt om en enerbærbusk Deilig er jorden.
Naaman Ein dag sa jenta til matmor si: «Om berre husbonden kunne koma til profeten i Samaria, skulle nok han fri han frå hudsjukdomen.» 2.Kongebok.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i april og hva vi skal gjøre i mai.
1 Ha det kjekt med fotballen i sommer Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt i det vi gjør,
Her kommer litt om det vi har gjort på i juni og juli, og hva vi skal gjøre i august.
Kapittel 20 Å reise kollektivt Kjører du kollektivt?
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Da jeg var i Skottland besøkte jeg The Royal Yacht Britannia, som hører til Dronning Elizabeth II, som er nå dronningen av Storbrittania. Hun bodde.
Noen viktige ord du må lære og forstå: en kjerne et skall en type et system lurt, smart et antall å reagere en reaksjon en egenskap å bevege å bevege seg.
Uke 18 og mai. Uke 18 og mai. Verdiord: Hensynsfull Verdiord: Hensynsfull.
Velkommen til 17.mai-samling.. Potpurri Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær,
En helt i hjemlandet mitt Hun heter Pumpuang Duangchan, og hun er en sanger fra Thailand Hun vokste opp i ei lita bygd, og familien hennes hadde dårlig.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Undervisningsopplegget 17.mai om 17.mai. Hvorfor feirer vi 17.mai? Samtale med ungene om 17.mai og hva vi vanligvis gjør den dagen. Synge og øve på 17.mai.
AMTMANDENS DØTRE - Den første norske tendensromanen Camilla Collett.
FEVIK MaretimeLeirskole. FISK FISK Du skulle sett sondre da han fikk den fisken Du skulle sett sondre da han fikk den fisken FORRESTEN DET VIL DU IKKE.
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
Søndag på ski Ååååååå åååååååå.
Velkomstklassen, Kopervik skole
Hvem er dummest? Eventyr fra Thailand.
Gang.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Vennskapsgruppe Onsdag 17.april 2013.
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Fest & følelser Velkommen
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Stress Hva betyr det å være stresset? Hva gjør deg stresset?
”Vi vil gjerne se Jesus!” Johannes12,12-24
Kapittel 4 oppgave a) Fra perfektum til preteritum 
Sinne Film:
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Velkommen til Storsamling for hele menighetsfamilien
Kongens ønsketre.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Eine og Andri på viktig oppdrag
Aasmund O. Vinje Stjernekamp
Utskrift av presentasjonen:

For fire tusen år siden gikk en mann på ski Intro – Alle: Typisk norsk å være god på ski! Vers 1 - Solister: S, V, O For fire tusen år siden gikk en mann på ski Han skulle kanskje handle litt for mora si På den tia fantes ikke noe fotografi Så broren brukte stein og det tok mye lengre tid Men Rødøymannen fikk sitt bilde på fjell Det spiller ingen rolle om han var konge eller trell

Senere fortelles om et Birkebeinerrenn Vers 2 – Solister: L, M, T Senere fortelles om et Birkebeinerrenn En kongesønn ble reddet av to sterke staute menn De skjønte at det beste var å bruke sine ski det gikk mye mye raskere og de hadde dårlig tid Som du skjønner i vårt flotte land er mange bragder gjort Og da trenger vi en sang for å fortelle det bort ... til DEG

Her i dette frie land Her i dette frie land Refreng: Sang: Jenter Ræppere: Gutter Her i dette frie land Her i dette frie land Tør vi vise at vi kan Tør vi vise at vi kan Alle bli med oss å si Alle bli med oss å si: Typisk norsk å være god på ski! Skiræpp! god på ski!

Atten åtte var et viktig år, da skjedde noe viktig Vers 3 – Solister: J, A, A Atten åtte var et viktig år, da skjedde noe viktig Og om du husker det, da har du gjort noe riktig. Svenskene ble jaget bort av norske menn på ski Det var nesten bedre enn å vinne alt i Chamonix Sondre Nordheim heter mannen som la grunnlaget for det Han lagde sine egne ski og alle fikk vi se

At ski er den beste måten å komme fram på Vers 4 – Solister: C, E, A At ski er den beste måten å komme fram på For til polene kom Nansen, ja - og Amundsen, og! Du husker sikkert kongen vår, han elsket alt med ski Den første bakken tok han trikk så fort han hadde fri Og skiløperne Ulvang og Dæhlie vant hver gang… Ulvang og Dæhlie: H, A Vi vil gjerne være med og synge denne flotte sang… med deg

Her i dette frie land Her i dette frie land Refreng: Sang: Gutter Ræppere: Jenter Her i dette frie land Her i dette frie land Tør vi vise at vi kan Tør vi vise at vi kan Alle bli med oss å si Alle bli med oss å si Typisk norsk å være god på ski! Skiræpp! god på ski!

Vi er et land som bygdes opp på ski og staute menn Vers 5 – Forts. solister Ulvang og Dæhlie: H og A Vi er et land som bygdes opp på ski og staute menn Men nå er også dam(e)ne med og vinner mange renn Derfor vil vi at alle hjelper til med en gang Så bli med oss og syng vår nye nasjonale sang: Alle: La laaa, la laaa…

Her i dette frie land Her i dette frie land Refreng: Sang: Jenter Ræppere: Gutter Her i dette frie land Her i dette frie land Tør vi vise at vi kan Tør vi vise at vi kan Alle bli med oss å si Alle bli med oss å si Typisk norsk å være god på ski! Skiræpp! god på ski!

Her i dette frie land Her i dette frie land Refreng: Sang: Gutter Ræppere: Jenter Her i dette frie land Her i dette frie land Tør vi vise at vi kan Tør vi vise at vi kan Alle bli med oss å si Alle bli med oss å si: Typisk norsk å være god på ski! Skiræpp! Alle: Typisk norsk å være god på ski!