Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til 17.mai-samling.. Potpurri Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til 17.mai-samling.. Potpurri Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til 17.mai-samling.

2 Potpurri Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær, fra havets bryn med fiskevær og til de hvite skjær. Møter du landet i trefarvet drakt, svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt. Se en hvitstammet bjørk oppi heien, rammer stripen av blåklokker inn mot den rødmalte stuen ved veien, det er flagget som vaier i vind Ja så hvitt som det hvite er sneen, og det røde har kveldssolen fått, og det blå ga sin farve til breen, det er Norge i rødt hvitt og blått.

3 Mellom bakkar og berg utmed havet heve nordmannen fenge sin heim. Der han sjølv heve tuftene grave og set sjølv sine hus oppå deim.

4 Se Norges blomsterdal, farvel du kvalme fangekrok, den ville graneskog er nå så deilig sval. Tra-la-la-la, la, la. Ja lystelig det er i nord blant fjell og li og fjord, blant fjell og li og fjord. Tra-la-la-la, la, la. Ja lystelig det er i nord blant fjell og li og fjord, blant fjell og li og fjord.

5 Vi vandrer med freidig mot, vårt sinn er lett og rapp vår fot. I høyden oppad mot fjellet, i dypet til fossevellet. La veien gå hvor hen den vil, vi vandrer frem med sang og spill. (2x)

6 Alle fugler små de er kommet nå tilbake! Gjøk og sisik, trost og stær synger alle dage. Lerka jubler høyt i sky, ringer våren inn på ny. Frost og snø de måtte fly, her er sol og glede!

7 Vi ere en nasjon vi med, vi små, en alen lange, et fedreland vi frydes ved, og vi, vi ere mange. Vårt hjerte vet, vårt øye ser hvor godt og vakkert Norge er, Vår tunge kan en sang blant flere av Norges æres sange.

8 Fagert er landet Fagert er landet du oss gav, Herre, vår Gud og vår Fader! Fagert det stig av blåe hav, soli ho sprett og ho glader, signar vårt land i nord og sud; Såleis di åsyn lyser, Gud, over vårt Noreg i nåde

9 Tidi ho renn som elv mot os, fort skiftar sumar med vetter. Fader, ver alltid Noregs los radt til dei seinaste ætter! Herre, vår Gud, vårt Noregs Gud, varda vårt land frå fjell til flud, Lær oss å gå dine vegar!

10 Signa då, Gud, vårt folk og land, signa vårt strev og vår møde, signa kvar ærleg arbeidshand, signa vår åker med grøde! Gud, utan deg den vesle urt veiknar og visnar, bleiknar bort Ver du oss ljoset og livet

11 Vi roper høyt hurra. Det gjør vi nå fordi det landet som vi har er så godt å leve i. La flagget vaie fritt i rødt og hvitt og blått, med korset der i midten er det kjempeflott!

12 1 Noen barn får aldri se hva frihet er, alltid er det krig og nød i landet der. Vi kan gi dem håpet om at de blir fri, tross alt lever de på samme jord som vi..

13 Vi roper høyt hurra. Det gjør vi nå fordi det landet som vi har er så godt å leve i. La flagget vaie fritt i rødt og hvitt og blått, med korset der i midten er det kjempeflott!

14 2. En gang var vi selv et land med krig og hat. Tidene var harde, mange manglet mat. Men vi hadde håpet: en dag blir vi fri, Da skal vi bli kvitt all vold og tyranni.

15 Vi roper høyt hurra. Det gjør vi nå fordi det landet som vi har er så godt å leve i. La flagget vaie fritt i rødt og hvitt og blått, med korset der i midten er det kjempeflott!

16 3. Det er lett å miste friheten igjen, det er lett å glemme hva vi gav for den. Fortsatt må vi kjempe for å være fri fri med alle barn på samme jord som vi.

17 Vi roper høyt hurra. Det gjør vi nå fordi det landet som vi har er så godt å leve i. La flagget vaie fritt i rødt og hvitt og blått, med korset der i midten er det kjempeflott!

18 Ja vi elsker dette landet som det stiger frem. Furet, værbitt over vannet med de tusen hjem. Elsker, elsker det å tenker, på vår far og mor. %Og den saganatt som senker, drømme på vår jord.% Norske mann i hus og hytte takk din store Gud. Landet ville han beskytte skjønt det mørkt så ut. Alt hva fedrene har kjempet, mødrene har grett. % Har den Herre stille lempet så vi vant vår rett.% Ja vi elsker dette landet som det stiger frem. Furet, værbitt over vannet med de tusen hjem. Og som fedres kamp har hevet, det av nød til seir. % Også vi når det blir krevet, for dets fred slår leir.%

19


Laste ned ppt "Velkommen til 17.mai-samling.. Potpurri Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google