11/20/2019 Tittel på foredraget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnehagens rolle i barns utvikling – bare positiv? Oppvekst og utvikling, NTNU Samfunnsforskning Vera Skalicka.
Advertisements

Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
MKS MARITIME KONFERANSE 2014 Innlegg v/Siri Hatland Fraktefartøyenes Rederiforening.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
Fremtidas byggenæring - undersøkelse 1. Hvor relevant opplevde du møtet om framtidas byggenæring? På en skala fra 1 – ikke relevant meget relevant.
Utgangspunktet Mennesker med utviklingshemning har rett til deltakelse Menigheten trenger mennesker med utviklingshemning.
Helsemyndighetenes arbeid med folkehelse. Myndighetene har det overordede ansvaret for folkehelsa Dette ansvaret skjer på en rekke områder: –Lover knyttet.
Havbruksnæringen i Nordland Verdens beste fisk fra verdens vakreste kyst! VRI konferanse Oslo 17. april 2008 Tomas Norvoll Kunnskapsparken Bodø.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Vannforvaltning fra regionalt ståsted - erfaringer fra Nordland 15. September 2010 Svolvær.
Tigerfødsel Kristiansand Gjennomgang av tenking bak oppgavelaging.
Resultater og mål for energiforskningen i Norge Status på Stratos, 7. September 2011 Arvid Hallén, Norges forskningsråd.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.
Teknologi for bedre eldreomsorg Ordfører Harald Furre ORDFØRER.
FUGE-videreføring av UiBs satsing Hva gjorde vi i FUGE?
Sammenhengen mellom; regional plan for vannforvaltning og regionalt overvåkningsprogram! Presentasjon - Seminar om overvåkning av vannmiljø, 9. februar.
Vannskuterforvaltning KS
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet
Strategiplan
Hai-Ying Liu, Cristina Guerreiro
Sluttkonferanse Opplevelser i nord
Interkommunal plan Saltenfjorden
Målsetting med prosjektet
Internett har banet vei for "nye rasen" av organiserte kriminelle
Norden som foregangsregion
UNESCO og den femte C'en Klima- og miljødepartementets arbeid med involvering i verdensarvområdene Av seniorrådgiver Ingunn Kvisterøy.
4/12/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Økologi.
Erfaring med forskningssenter i regi av Forskningsrådet
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Nye for ansatte-sider: Status og tidsplan høsten 2015
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Grønne tiltak i blå næring – Enova hjelper deg til lønnsomhet
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Regjeringen vil at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa NTNU - en drivkraft for omstilling, bærekraftig innovasjon og utvikling av.
MÅL FOR ARBEIDSGRUPPENS ARBEID
Busser på biogass i Trondheim
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Tredje rullebane Avinor Oslo Lufthavn
Master / Folkehelsevitenskap - natur og miljø, helse og livskvalitet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås Katinka Evensen Karrieredagen.
Den fremtidige strukturen i finansnæringen
Den digitale fremtiden
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Norden som foregangsregion
Presentasjon av vårt nye undervisnings-materiell
Stadbasert og bærekraftig læring med
Ambisjoner for utvikling i Alta
Finansnæringen - samfunnets blodomløp
Tema: Norsk sjømatnæring er en av landets største eksportnæringer.
«. « Nasjonalformue per innbygger Historisk har arbeid vært en betydelig årsak til tidlig død og store helseproblemer. Stor innsats over mange år.
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
KrFs næringspolitikk.
7 Økonomi og miljø Er forurensning en kostnad? Hvorfor ikke ha totalforbud mot forurensning av luft, jord og vann? Hva har økonomer å bidra med i forurensningsdebatten?
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils.
Nye tider – nye utfordringer
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Fakultet for biovitenskap
Hvordan lager du en åpen kravspesifikasjon og behovsbeskrivelse når du skal lage en IKT-løsning Oppfølging av kontrakt Det offentlige i Norge kjøper inn.
Tverrfaglige tema.
Nå er vi spente!.
Folkehelse - et felles ansvar
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Hva skjedde i Oslofjorden
Status for SRF’ene og verktøykassen
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

11/20/2019 Tittel på foredraget

Hva nå ? Fremtidige planer om plast ved USN VÅRE FORSKNINGSOMRÅDER: Klima og klimaeffekter på økosystemer Populasjonsgenetikk og populasjonsøkologi Evolusjons- og adferdsøkologi Vegetasjonsøkologi Ferskvannsøkologi Vilt- og fiskeforvaltning Geofag, grunnvann og vannforsyning Forurensing, helse og miljø Jord- og dyrkingssystemer Mikrobiologi Genetikk og helse 20.11.2019

INHM –regionalt forankret, globalt ansvar Land og vann, fra fjell til fjord Godt samarbeid med omgivelsene Samfunnsrelevante - lokalt, regionalt, internasjonalt Regionalt forankret – det er en grunn til at vi er lokalisert akkurat her og driver med akkurat det vi gjør (vann og land, bever og røye, rype, flått og frukt, alpine økosystemer, klima). Vi skal bli enda mer uunnværlige i regionen… Studentene trives i Bø og ved INHM. Jobbe aktivt for å opprettholde ryktet om nærhet, tilgjengelighet og godt miljø, og vi skal bli et bedre bindeledd mot omgivelsene. Vi samarbeider med omgivelsene - fruktnæringen, oppdrettsnæringen, kommuner, skoler, lokale bedrifter… Utvikle nye innovative samarbeidsarenaer og foretrekke noen fremfor andre. Samfunnsrelevans – bærekraftig forvaltning av ressurser og økosystemer, klima- og forurensningsutfordringer på land og i vann, rent vann, helse og sykdom. Synliggjøre samfunnsnytten av det vi gjør enda bedre – jobbe mer tverrfaglig f.eks innen klima (jfr KLIMAFORSK utlysning)

Mulige prosjekter: Mikroplast og vannrensing – videreutvikle nåværende prosjekter Små innsjøer som arkiv for å spore kildene til nåtidas og historiske mikroplastforurensninger (søkt NFR) Hva er de viktigeste kildene til mikroplastforurensing i jordbrukslandskap? Hvordan har kildene forandret seg over tid? Nedbrytning av mikroplast i miljøet Plast som byggemateriale for fugler og andre «husbyggere»… ? Metode (med Bø kommune som case-studie) Kartlegging av makroplast i dreneringsområde Kartlegging av nåtiden og historisk markanvending i dreneringsområden Kartlegging av mikroplast i sjøer og sjøsediment Kartlegging av historisk mikroplastforurensing i sjøsedimenter Experimentere med metoder for å datere makroplast 20.11.2019

Takk for oppmerksomheten!