Sykefraværsstatistikk for Det medisinske fakultet 2018

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Radiolyttingen i Norge 2013 © TNS Radiolyttingen i Norge.
Advertisements

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Har Kvalitetsreformen bidratt til redusert frafall og økt studieinnsats? Elisabeth.
Offentlig tjenestepensjon Et kritisk blikk på rapport fra ASD av desember 2015 Forsvar Offentlig Pensjon Oslo 11/1 – 2016 Stein Stugu.
Teknologi og samfunn Mestring og trivsel blant hjelpepleiere i norske kommuner Analyser basert på informasjon fra nesten hjelpepleiere SINTEF Teknologi.
Fra initiativtaker til bruker Vibeke Johnsen Fagsjef Nasjonalforeningen for folkehelsen.
M&L2 Kap. 7, del 1 Prisstrategier Oslo, januar 2010.
Kan gradering av sykefravær forebygge senere uføretrygding? Arnstein Mykletun Avdelingsdirektør ved Avdeling for samfunn og psykisk helse Nasjonalt folkehelseinstitutt,
Forum for Frivillighet i Vestre Aker Hva er det? Hvorfor trenger vi det?
Statistikk Forkurs Hva er statistikk? undersøke registrere lage oversikt→ Presentasjon av informasjon formidle Arbeidet med statistikk kan vi dele.
Hvordan få til IA i praksis?  Program –Nytt regelverk –HFK’s IA- strategi –Trygdeetatens statistikkverktøy –Eksempler –Diskusjon.
Spredning av kommunale boliger En studie av politikk og resultater i Oslo kommune MASTEROPPGAVE I SAMFUNNSGEOGRAFI RAGNHILD ERTSHUS.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Lønn og arbeidsledighet. Lønn og lønnsforskjeller Markedsteori – teori om kompenserende forskjeller Forhandlingsteori Effektivitetslønnsteori Hvordan.
For Sør- og Vestlandet Konjunkturbarometer Publisert 7. januar 2016.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
Utvalg og datainnsamling For å gjennomføre en test av hypoteser i kvantitativ metode trenger vi et utvalg deltakere for å gjennomføre datainnsamling –
Gradert fraværsprosent GRADERT FRAVÆRSPROSENT BEREGNES UTFRA FAST STILLINGSPROSENT SOM DEN ANSATTE ER INNMELDT MED I AGRESSO NÅR VEDKOMMENDE BLIR SYK.
Inkluderende arbeidsliv Ny IA-avtale Sentrale og lokale handlingsplaner ved NTNU.
IIIC Arbeidsløshet, sykmelding og uførepensjon – sett fra legekontoret? Steinar Westin Professor og fastlege Institutt for samfunnsmedisin NTNU.
1 1 KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS Møte SSB, 02. april 2009 Bjørn Gabrielsen, SSB.
Holdninger til helseforsikring
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Dyreslagene.
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Tall og bakgrunn for årets oppgjør sett fra YS’ ståsted
Brukerutvalget i NAV Telemark
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Kjøp og bruk av pensum på papir og digitalt. Rapport juli 2017
Tall og fakta uio.no 2017 Vi har mål for våre nettsider, Og vi jobber kontinuerlig med å både vedlikeholde og videreutvikle dem, i tråd med UiOs målsetninger.
Utvalg og metode Målgruppe
Inntakskvalitetsundersøkelsen 2010
Sykefraværsrapportering for 2016 LAMU
Legemeldt sykefravær 4. kvartal 2016 Akershus NAV Akershus.
Viktige datoer i så henseende
Store forskjeller i arbeidsledighet
Integrerte tjenester – analyse og diskusjon av spørsmålene i KOSTRA skjema 4 og 5 Siden 2004 har en hatt spørsmål om integrerte tjenester, av noe ulikt.
Utdanningskomiteen 19. mai
Beregningsmodell for hverdagsrehabilitering
Statusrapport for IA-handlingsplan
Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO
IA-arbeid i praksis Utvikling av samarbeid gjennom diskusjon, prioriteringer og handling i IA arbeidet. Velkommen til kurs i sykefraværsoppfølging Litt.
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
Medlemmene i Vest-Agder
Norsk e-helsebarometer 2017
Boliglån ? Har du boliglån? (n=1001)
Høstrapport – tall og statistikk
1 Egenomsorg og helse.
Sammendrag Radioåret 2017 var preget av overgangen fra FM til DAB+, og i desember 2017 gikk de siste nasjonale FM-kanalene av lufta. Gjennomsnittlig daglig.
Topplederne i kommunesektoren
NAV i tall og fakta 2016.
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Min Tid HR-konsulenter
LOs pensjonsseire Sikring av ytelser til sliterne Tette hullene i AFP
Min Tid Tekn/adm ansatte
Veien mot å bli lærer 1997: ”kjøpt verden” med hovedfag i lomma
Økonomisk stønad / brukeroversikter pr. utgangen av 1.tertial 2018
Arbeidsmarkedsprognosen for Østfold 2019
Barometeret Utdrag fra Pengepolitisk rapport 2/18 fra Norges Bank. Figurene kan hjelpe deg til å beskrive tilstanden i norsk økonomi. Oppgi følgende kilde.
Lars-Inge Haslie MC – ulykker Trafikksikkerhetskonferansen 2019.
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Gjennomføring etter 5 år
Sammendrag Radiotallene fra PPM-undersøkelsen i 2018 viser at overgangen fra FM til digital lytting fortsatte å påvirke både lyttertid og dekning, med.
Sysselsetting, arbeidsledighet og lønn
Høstrapport – tall og statistikk
Folketrygden - alderspensjon
Utskrift av presentasjonen:

Sykefraværsstatistikk for Det medisinske fakultet 2018 Presentasjon til møte i MED-LAMU 14. juni 2019

Sykefraværsstatistikk Grunnlagsdata er hentet fra SAP, og skal være i overensstemmelse med det som er rapportert inn til SSB. Materialet omfatter egenmeldt og legemeldt fravær, fordelt på varighet, kjønn og enhet. Fordeling på stillingsgrupper (teknisk-administrative og vitenskapelige) foreligger kun for UiO-nivå. Foreløpig har vi ikke tilgang til rapport som viser disse dataene på lavere nivåer. Vi starter med å se på tallene for UiO som helhet, så for fakultetene ved UiO, deretter for fakultetet som helhet, og så for enhetene ved fakultetet. 28.08.2019

Sykefravær ved UiO i 2018, fordelt på kjønn og varighet. Prosent Statistikken viser at det totale sykefraværet ved UiO var på 3,41 %. Det var lavere (ca 0,8 prosentpoeng) sammenliknet med 2017 (4,21 %). UiO ligger således fortsatt under målsetningen om et sykefravær under 5,6 %. SSBs tall for 4. kvartal var 5,8 %, sesong- og influensajustert. Fordelt på kjønn viser statistikken at kvinner generelt har et høyere sykefravær enn menn, både egenmeldt og legemeldt. Tendensen er den samme dersom vi ser på tallene fordelt på kjønn på landsbasis; kvinner har generelt et høyere sykefravær enn menn. Langtidsfraværet, over 16 dager, utgjør ca 60 % av det samlede fraværet. 28.08.2019

Korttids- og langtidsfravær i 2018 fordelt på TA/VIT og kjønn i prosent. Fordelt på stillingsgrupper viser statistikken at teknisk-administrative ansatte har et høyere sykefravær, både egen- og legemeldt, enn vitenskapelig ansatte. Det legemeldte fraværet for vitenskapelige dreier seg i stor grad om sykefravær med varighet over 16 dager, dvs at det innebærer refusjon av lønn fra NAV. Det er mulig at det er en underrapportering blant de vitenskapelig både når det gjelder egenmeldinger og kortere sykemeldinger. I tillegg har de aller fleste vit. såkalte «særlig uavhengig stillinger», og kan i større grad enn tekn/adm velge å for eksempel jobbe hjemmefra eller til andre tider enn vanlig for å tilpasse seg til en situasjon er t/a kanskje i større grad vil levere en egenmelding. 28.08.2019

Sykefravær i prosent fordelt på enhet, kjønn. UiO-nivå Statistikken viser en differanse mellom enhetene på 5,32 prosentpoeng. Hvis man ser bort fra sentere (få ansatte, under halvparten av NCMM), har Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) lavest totalt sykefravær på 2,25 %, Det medisinske fakultet har nest lavest, med 2,59%. Eiendomsavdelingen (EA) har høyest totalt sykefravær på 7,09 %. Generelt har kvinner jevnt over høyere sykefravær enn menn. Merk at langtidsfravær i små enheter kan gi store relative utslag. (TF) 28.08.2019

Sykefraværsprosent ved Det medisinske fakultet 2018 - Egenmeldt, legemeldt og totalt sykefravær for kvinner og menn Det var 35 tilfeller av sykemeldinger med varighet 8 uker eller lenger. 2017:29 2016: 28. 2015:27. Også ved vårt fakultet er det samme forskjell på menn og kvinner som vi ser ellers. 28.08.2019

Sykefraværsprosent ved fakultetets enheter i 2018 - sykefravær for kvinner, menn, og totalt Fakultetsadministrasjonen har høyest sykefravær av fakultetets enheter, det skyldes muligens at det nesten bare er tekn/adm ansatte i den enheten. Sykefraværet her er blandet, det som i hovedsak trekker det opp er enkelte lengre sykefravær, samt ansatte som fra år til år har høyere fravær enn andre. 28.08.2019

Sykefraværsprosent for fakultetets enheter 2015-2018 Tallene er stabile, med en liten nedgang for noen av enhetene, og for fakultetet samlet. (NCMM var ikke en del av fakultetet i 2015. NCMM hadde 9 tilfeller av legemeldt fravær i 2018, tre i 2017, 0 i 2016. De ni tilfellene var på til sammen 132 dager fravær.) 28.08.2019

Sykefravær totalt ved UiO – tall fra SSB 1.- 4. kvartal 2008-2018 Tall for 4. kvartal 2018 var ikke tilgjengelig da rapporten ble laget. mål for IA-arbeid ved UiO til 31.12.2018: under 5,6 % fravær - men også øke andelen med nedsatt funksjonsevne. 28.08.2019