Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Regional HR handlingsplan for perioden
Samhandlingsstrategi for Møre og Romsdal
Vi går trinn for trinn… Nå er det deres tur.
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Helse Finnmark HF Eva Håheim Pedersen Samhandlingskonferanse 26. mai 2010.
Rekrutteringsbehov i Helse Nord-Trøndelag HF Kvalitet Respekt Trygghet Mathias Mørkved, Personalrådgiver 25.oktober 2011.
Helseberedskapskonferansen 2013
Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i.
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
- Samhandlingsreformen –
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Høreapparatformidlingen – lokalt
Meldingsløftet/ FUNNKe prosjekt. IKT –samarbeid i Lofoten
Orientering om utfordringer i legevaktsamarbeidet Situasjonen rundt legevaktsituasjonen har endret seg siden evalueringen fra 6K og Agenda K ble gjort.
45          Hvordan skal vi sikre god kvalitet og kompetanse og fornøyde pasienter i fremtidens helse- og omsorgstjeneste? Lisbeth Normann, forbundsleder.
Allmennlegenes offentlige oppgaver - Hvordan kan de styrkes?
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
”Tremånederskontroll” UNN, 27. og 28. sept Viktig problemstilling - slik handlingsplanen ser det Ventetiden er lang ved mange hørselssentraler.
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
Modell for etablering av nye DMS i Oppland
Elektronisk pasientjournal
Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen.
Helse Sør Kvalitetsstrategi Ingrid Risland Helse Sør RHF
Mangfold Landskonferanse…… Trondheim september 2011 Administrerende direktør Nils Kvernmo.
Strategidokument for de regionale helseforetakene Forskning som strategisk satsingsområde i spesialisthelsetjenesten.
2002 Toril Bakke FAGLIGE RETNINGSLINJER Toril Bakke HELSELSEPERSONELLOVEN: § 4 : Helsepersonell skal utføre sitt arbeid i samsvar med de krav til.
VELKOMMEN Til samarbeidsmøte mellom Kommunene og St. Olavs Hospital, avd. Orkdal sykehus Adm. direktør Nils Kvernmo den 24. mars 2010.
Allmennmedisinens styrke i behandling av disse pasientgruppene
ØH-D tilbud i Legevakt Organisering Drift
Dimensjonering og organisering av mottaksfunksjoner St. Olavs Hospital
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Pilotprosjektet Samhandling innen helse – og omsorgstjenester
Organisering av arbeidet med Samhandlingsreformen Daniel Haga Direktør for samhandling HMN Hvilke forventninger og planer har helseforetakene?
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
Eksempler på samhandling i Finnmark – Vadsø. Spesialisthelsetilbud i Vadsø – hva har vi ?  6 sykestueplasser  2 av disse avsatt til lindrende enhet.
Helseforetakene og kommunalt selvstyre i skjønn forening
Innhold og mulig praktisering til beste for både skolen og ansatte
Trygg kirurgi EU Gardermoen UNN. UNN Tromsø har et betydelig dårligere resultat enn UNN Harstad og UNN Narvik på bruk av sjekkliste (alle tre deler)
En gledelig begivenhet Orientering til styret om overtakelse av ansvaret for følgetjenester for gravide til fødested og beredskap for denne tjenesten.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Regional Planer PH og TSB Møte med RBU 31.august 2015 Sigrid Aas, rådgiver HMN, PH plan Elise Solheim, rådgiver HMN, TSB plan.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Akutt kirurgisk beredskap i Lofoten - oppgaver og utfordringer Dagskonferanse om kirurgisk akuttberedskap
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Gode alene – enda bedre sammen? – sørover eller nordover? Hva med kommunens egne ansatte?
Klare linjer Klare linjer i oppgavefordeling, ansvar og finansiering: Førstelinje, og grunnmuren i helsetjenesten, er primærhelsetjenesten Andrelinjen.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
Orientering etter tilsyn - Kommunikasjon i helseforetak - kirurgiske enheter Styremøte
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Fokus på koordinerende enhet
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Kvalitetsindikatorer St. Olavs Hospital HF
Oppstart og oppfølging av øvrige regioner i Sammenslåing karrieresenter studieverksted -OPUS Skulpturlandskap.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Strategi- og handlingsplan forsking, innovasjon, utdanning og kompetanseutvikling (FIUK) for Helse Møre og Romsdal
Berit K. Teige, forskningssjef/seksjonsleder FIU
Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.
Helgelandssykehuset HF
Kommunale døgnplasser – øyeblikkelig hjelp
Styremøte 20. juni 2018.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og redusere antall pasienter som reiser ut av foretaket og ut av vår region

Suksesskriterier for etablering av DMS-et Eierskap og forankring internt Realistiske forventninger Rekruttering og få til ambulering Sikre gode pasientforløp, god kvalitet i pasientbehandling God samhandling mellom foretaket og kommunene på Sør-Helgeland

Rekruttering og organisering Helgelandssykehuset har tatt utgangspunkt i nå-situasjonen og gjort beregninger opp mot de fagområdene som er planlagt inn i DMS-et. I konseptfaserapporten fra 31.05.16 samt tilleggsnotat 22.07.17 er det skissert 4,7 legeårsverk. Ved ny rekruttering og opprettholdelse av dagens ambulering til Brønnøysund kommer vi opp i overkant av 3,6 legeårsverk Alle spesialister som er knyttet til Brønnøysund i dag er tilknyttet Helgelandssykehuset og har sitt hovederverv der. En slik organisering anbefales når målet er å utnytte ressursene best mulig, sikre kompetanse og opprettholde ansattes tilhørighet til et større fagmiljø Desentralisert arbeid bør inngå i arbeidsavtalene til ansatte som skal ambulere til Brønnøysund. Dersom det må gjøres endringer i eksisterende avtaler skal det gjøres i samarbeid med HR og tillitsvalgte. Det kan også være aktuelt med ambuleringsavtale for andre profesjoner

Dagens tilbud Funksjon % Kardiolog 60 Gynekolog 20 Radiolog 1 dag pr. måned Kirurgi 4 dager pr. måned (oktober 2018) Pediater 1 dag pr. 2 måned Ortoped Oppstart høst 2018, 2 dager hver 4 eller 6 uke Audiograf Arbeider med å få på plass ambulering

Ny rekruttering Funksjon Antall % i Brønnøysund Organisering Radiolog 1 60 Ambulering til/fra Helgelandssykehuset Sandnessjøen Indremedisiner ØNH-lege Legeressurs for kreftpoliklinikken og dialyse 40 Ambulering til/fra Helgelandssykehuset Sandnessjøen Kreftsykepleiere 2 100 Brønnøysund Radiograf Sykepleier 1-2 Spesialutdanning Antall Tid Kreftsykepleier (ABIOK) 2 2 år

Intermediærsenger Intermediærsenger forutsetter et nært samarbeid mellom helseforetaket og kommunene. Helgelandssykehuset og kommunene må sammen definere og tydeliggjøre hvilke pasienter som er aktuelle brukere av sengene, og bli enige om grensesnitt mellom nivåene Pasientsikkerhet er ufravikelig; sammen med kommunene skal Helgelandssykehuset sikre en best mulig kvalitet i pasientforløpene. Da må vi se til andre og lære av deres erfaringer når det kommer til organisering, vaktberedskap grensesnitt mellom de ulike nivåene og hvilke konsekvenser dette har for kvaliteten i tjenesten og pasientopplevelsen

Veien videre Etablere en prosjektorganisasjon i høst Rekruttering Organisering, ambuleringsavtaler Pasientforløp, kvalitet og pasientsikkerhet Utrede intermediærsenger

Takk for meg!