Nye golfregler 2019 Lokale regler 2019.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Flaggbruk Når er et forsøk avsluttet? Dommerseminaret 2009 Garder Kurs-og Konferansenter.
Advertisements

6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER.
SAMARBEID I TRIO AD's inngripen ved Frisparkbedømmelse
”The Downwind Turn” Mange piloter har sterke meninger om dette med å svinge inn i medvind !
Kanskje Gud vil at vi skal treffe noen mennesker som er feil for oss før vi treffer den ”rette”, så vi er bevisst på hvor takknemlig vi skal.
utnytte ledg rom/medløpspasning
Velkommen til damenes vårmøte. Tirsdagsserien Agenda Presentasjon av årets komité Kristin Anchersen Informasjon om årets serieKristin RegelgjennomgangStein.
Regiondommerkurs Norges Bordtennisforbund. UTSTYR -bordet Midtlinje Spilleflate Endelinje Side.
Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.
Det er 6. November. Etter mye regn i det siste, har det klarnet opp i løpet av natten. Klokka er 9 – temperaturen er + 5, og banen er frostfri. Jeg er.
Båthåndtering & Mannskapsorganisering
SIF8076 Planl&drift av IT-systemer Anders Christensen, IDI
Vårkurs 2008  Jørn Egelund  Straffesparkreglementet Brukes kun ved straffesparkkonkurranse
Klaus Pettersen & Bjørn Erik Korum Hansen
…slike baner det vil gamle Norge ha… Det kreves mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer for å gå i gang med et 27-hulls bane- prosjekt på Noresund,
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Velkommen til dommerkurs
Retningslinjer for sesongen H E N S I K T •TYDELIGGJØRE REGELVERKET PÅ NOEN OMRÅDER •GI SIGNALER OM HVILKEN VEI VI ØNSKER Å GÅ •LUKE BORT NEGATIVE.
Hvordan spille Yukigassen snøballkamp
ALTOGOLF Alvor Portugal Presentasjon: Brase (N) Foto: P. Lundin (S)
Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Norsk toppfotball Retningslinjer Grunnlaget for sanksjoner er forankret i spillereglene.
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
Retningslinjer og regelnytt Fair play og respekt  Viktig område for NFF – og fotballens omdømme  Felles ansvar – bevissthet på ulike.
Utfordringer i lavere divisjoner og aldersbestemte klasser.
Norsk toppfotball Retningslinjer Presiseringer er tatt inn. Grunnlaget for sanksjoner er forankret i spillereglene.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
1 Murrayshall I 2002 gikk vårturen til Skottland og til Murrayshall, et golfanlegg med 2 baner og hotell like utenfor byen Perth. Vi var 18 deltakere.
Squash Ikke bare en grønnsak Amund Skretting Bergset 8C.
dekke opp innenfor egen 16-meter
Startlinje: Mellom startmerket og rød og hvit siktestang på molo. I tillegg er det lagt ut et «indre begrensningsmerke» ca. 25 m syd av molo for å markerer.
Medlemsforslag om adopsjon av hull. Austrått Golfklubb Adopsjon av hull Bakgrunn/hensikt –Under årets sesong har all stell av banen utover ”vanlig klipping”
Av Bjørn Mørland-Pedersen
Sommerbane 2013 – fast oppsett
Transportvedtekt oppdateres:
Mini (U12)og småbasket (U14) cup i BRMN sesongen
Dommerens plassering og bevegelse
VELKOMMEN TIL EKHOLT GOLFKLUBBS INTIME 6-HULLSBANE.
Trenerforum – "Best practice"; gruppeledelse/administrasjon 11. februar 2015.
Mulighetenes Oppland Forberedelser Hva kan man gjøre i en tidlig fase for å sikre at man får det man trenger? Ved Trond-Erik Eriksen Innkjøpsrådgiver OFK.
1 Ha det kjekt med fotballen i sommer Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt i det vi gjør,
Fair play-møte med trenere og dommer før kamp.  Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motstanders keeper (pressfri sone)  Når kampen er.
Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere undertittelstil i malen Klikk for å redigere tittelstil Spilltilbud 11 års klassen NHF Region Øst.
1 PAPIRLYKTER. 2 3 ` A4 papir Fargeprinter (for å printe ut malene som kommer i.pdf- versjon) Saks (eller papirkniv) Lim Blyant Papp Lange lys (eller.
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Regler: Presiseringer Nytt i 2014 Barnefotball ->12 år =5-er og 7-er Ungdomsfotball år 7-er, 9-er og 11-er Jan Tore Bjørnhaug.
Hinna Gutt 10 år. AGENDA 1.Oppsummering høst sesongen 2.Trenerteamet og ansvarlige rundt laget 3.Forventninger til trening og kamp 4.Påminnelse om spillestil.
Sportslig Plan Fossum Fotball 7er fotball. Sportslige mål Gi tilbud om om å spille og lære i et godt miljø Skape interesse for fotballspillet og la spillerne.
Foreldrekurset Matematikk – spillene. Nettsteder:
Jenter - 92 Den lille håndballboka! Av Atle Oliver Johansen
IC Glimt fra klasserommet Rutiner: - Garderobe – orden - Mappe og leksebok - Innesko - Hilse dør og rolig musikk - Dagen - Sugerør – dagens tall - Engelsk.
Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera
NYHETER I ISSFs og NSFs PISTOLREGLER 2017
Forslag innøvde trekk 5`r fotball «Skap overtall!!!»
Kort innføring i Flyballregler
Treningen. Ull/Kisa Yngres..
Pasninger Quiz.
Bruk av skjermer Allan Livgård 5. Januar 2018
”blir´u med å spille fotball?”
Dreiebok siste 30 sekunder
Pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes?
Kom i gang med programmering!
Sesonginformasjon til alle lagledere og trenere – aldersbestemt fotball
Eine og Andri på viktig oppdrag
Pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes?
Energi – hva er det? - evnen til å utføre arbeid. - det som får noe til å skje. Dere har arbeidet med fart og akselerasjon tidligere i dag, og nå skal.
Utskrift av presentasjonen:

Nye golfregler 2019 Lokale regler 2019

Nye golfregler 2019 * Hensikt: Kjappere spill * «READY GOLF» (sikkert & ansvarlig) * Regelboka er kortet ned fra 34 til 24 regler * Definisjonsendring: Begrepet «vannhindere» forsvinner. Det nye begrepet blir såkalte «penalty areas», eller «straffeområder».  I tillegg til vann kan «straffeområder» dekke områder med ørken, jungel, lavastein, mose, lyng osv. Generelt område = Hele spillefeltet – utslagområdet, straffeområder, bunkere og puttinggreener

Nye golfregler 2019 Dropping av ball: Når du skal foreta en dropp (for eksempel fra en uspillbar leie eller straffeområde), skal du droppe fra knehøyde i stedet for skulderhøyde (14.3). Ved feil dropp skal du ta fri omdropp.

Nye golfregler 2019 Når du skal måle opp «Fritaksområdet» ifm. dropping av ball, skal du bruke den lengste køllen i bagen, men ikke putter (4.1b)

Nye golfregler 2019 Hvis man ved et uhell treffer ballen to ganger med samme svingbevegelse, får du ikke lenger straffeslag (10.1a) Ingen straff om ball utilsiktet treffer deg eller ditt utstyr, spilles som den ligger (11.1a) Du kan putte med flagget i hullet. (13.2a) Ball mot flagg er hullet ut om noe av den er under overflaten (13.2c) Spillere kan reparere spikemerker og andre skader forårsaket av sko, dyr og «andre skader» (13.1c) – og det er ingen straff for å ta på sin egen puttelinje (10.2b) Hjelpeutstyr i oppstilling er ikke lov (10.2b) ei heller caddy bak ved oppstilling

Nye golfregler 2019 Det blir ikke lenger straff for å berøre sanden i en bunker før et slag (12.2b), såfremt du ikke gjør det bevisst for å teste forholdene. Du kan fortsatt ikke grunne køllen når du stiller deg opp til ballen eller tar en prøvesving Ikke straffeslag for å flytte på løse naturgjenstander (15.1) - ei heller i bunker (12.2) Ny regel for deg som hater å slå fra sandbunkeren: Du kan erklære ballen uspillbar og droppe ballen utenfor bunkeren – med to straffeslag. (19.3b) (OBS!!! - kun ett straffeslag om fritaket tas i bunkeren (19.3a)) Det er lov å grunne køllen i bakken i straffeområdene (15.1b)

Nye golfregler 2019 Det er nå fritak for plugget ball i generelt område (16.3) Hvis ball ligger på feil green, skal en nå ta fritak også for oppstillingen (13.1f) Nå lov å løfte ball for identifikasjon uten å gi beskjed (4.2c). Må merkes først og kan ikke rengjøres Max. 3 minutters leting (18.2a) og max 40 sek/slag (5.6b) Flyttes ball utilsiktet ved leting, ingen straff – plasser tilbake (7.4) Flyttes ball på green ved uhell, ingen straff – plasser tilbake (13.1d) Flyttes ball etter merking, løfting og plassering av vind, ingen straff - plasser tilbake (13.1d) Avstandsutstyr er nå generelt lovlige (4.3a), om ikke annet i lokale regler

Nye golfregler 2019

Ny LOKAL regEl 2019 (E5) Når en spillers ball ikke er funnet eller den er kjent eller så godt som sikkert å være utenfor banen, kan spilleren fortsette på følgende måte i stedet for å fortsette etter slag og lengde: Med to straffeslag kan spilleren ta fritak ved å droppe den opprinnelige ballen eller en annen ball i dette fritaksområdet (se regel 14.3): To anslåtte referansepunkter: Referansepunkt for ball: Punktet der den opprinnelige ballen er anslått å ha: Kommet til ro på banen, eller Sist krysset banegrensen for å gå utenfor banen. («out of bonds») Referansepunkt for fairway: Punktet på fairway på hullet som spilles som er nærmest ballens referansepunkt, men ikke nærmere hullet enn ballens referansepunkt. Ved bruk av denne lokale regelen betyr «fairway» alle områder med gress i det generelle området som er klippet i fairwayhøyde eller lavere. Hvis en ball er anslått å være mistet på banen eller sist krysset banegrensen før fairway begynner, kan fairwayens referansepunkt være en klippet vei i gresset eller et utslagssted på hullet som spilles, klippet i fairwayhøyde eller lavere. Størrelse på fritaksområde basert på referansepunkter: Hvor som helst mellom: En linje fra hullet gjennom ballens referansepunkt (og innenfor to køllelengder utenfor denne linjen), og En linje fra hullet gjennom fairwayens referansepunkt (og innenfor to køllelengder på fairwaysiden av denne linjen). https://www.randa.org/nb-no/rog/2019/rules/committee-procedures/8e - e-5

Ny LOKAL regEl 2019 Men med følgende begrensninger: Begrensninger for plassering av fritaksområde: Må være i det generelle området, og ikke nærmere hullet enn ballens referansepunkt.   Så snart spilleren setter en ball i spill etter denne lokale regelen: Den opprinnelige ballen som var mistet eller var utenfor banen er ikke lenger i spill og må ikke bli spilt. Dette er riktig selv om ballen blir funnet på banen innen letetiden på tre minutter (se regel 6.3b). Men, spilleren kan ikke bruke denne muligheten for å ta fritak for den opprinnelige ballen når: Denne ballen er kjent eller så godt som sikkert å ha kommet til ro i et straffeområde, eller Spilleren har spilt en provisorisk ball med straff for slag og lengde (se regel 18.3). En spiller kan bruke denne muligheten for å ta fritak for en provisorisk ball som ikke er funnet eller er kjent eller så godt som sikkert utenfor banen.

Nye golfregler 2019

Nye golfregler 2019

Nye golfregler 2019

Nye golfregler 2019

PÅMINNELSER Minner om: Avstandsmerker er uflyttbare hindringer men gir fri dropp etter 16.1 Hvite grensepinner er utenfor banen og skal IKKE flyttes på - de gir heller ikke fri dropp. Generell straff : Slagspill + 2 slag Match = tapt hull

Nye golfregler 2019 Last ned Regel app («Golfreglene 2019”) https://www.randa.org/nb-no/rog/2019/pages/committee- procedures https://www.norskgolf.no/tv/golfpuls/her-de-20-viktigste-regelendringene https://www.norskgolf.no/artikler/nyheter/na-kan-du-lese-de-nye-golfreglene- pa-norsk https://www.youtube.com/watch?v=A2--nV0Rnh4 Og om du trenger litt trøst - det går an å ha flaks https://www.youtube.com/watch?v=chPOtfLUHC0

Nye golfregler 2019

Nye golfregler 2019

Nye golfregler 2019