Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet lyste etter en idrett som kunne spilles om vinteren og var ikke farlig. Naismith var idrettssjefen på skolen som annonserte etter den nye idretten som skulle erstatte noen kjedelige og farlige idrett de hadde fra før som ishokki og andre ski- og skjøteidretter.

2 Til å begynne med var basketball spilt med ni spillere i hvert lag fordi Naismith hadde 18 studenter i hver klasse. Basketball ble fort populær i USA og året 1896 ble første høyskolekampen holdt på Iowa høyskole. Året 1936 var basketball blitt en olympisk idrett som hadde fått interesse fra hele verden. Verdensmestertitelen ble først gitt til mann i 1950 og damer i 1953.

3 I basketball kjemper to lag, fem spillere på hvert lag og målet er å skyte ballen i ringen til det andre laget. Poengene er gitt slik at hvis du skyter ballen innenfor 3 poeng linjen da for laget dit 2 poeng men hvis du skyter utfor tre poenglinjen da for laget dit 3 poeng. Hvis noen bryter på deg og du lager mål alikevel for du ett straffekast men hvis ikke du skorer får du to straffekast. Du kan ha 5 feil i hver kamp før du blir utvist. De enkleste reglene er hvis du tar tre eller flere skritt uten å stusse ballen da blir det dømt skritt og det andre laget får ballen, hvis du griper ballen med begge hender, stusser og griper den igjen uten å gi den vidare til andre spillere eller skyte for mål, da blir det dømt dobbeltgrep, hvis ballen er i hendene til en spiller på lag X og ballen har kommet over banehalvdelen til lag Z men noen på lag X går tilbake på sin banehalvdelen med ballen da er dømt ulovlig tilbakespill og da for det andre laget ballen.

4 Jeg begynte å trene basketball når jeg var 9 år fordi å jeg liker ikke fotball og jeg synes basketball er gøy. Jeg har trent med Fjölnir i Grafarvogur hele tiden. Vi løper mye på trening og vi øver på systemer og så spiller vi mot hverandre. Vi skal trene 4 ganger i uken, den lengste treningstimen er 90 minutter! Jeg er forsvarsspiller fordi jeg er flink å “dekke” motspillerene, men er er ikke flink å skore mål. Jeg har vært med på landsstevne på Isafjordur en gang og spilt i mange kamper i Reykjavik og andre byer for eksampel, Grindavik, Hveragerði, Akranes o.s.v. Takk for meg!


Laste ned ppt "Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google