Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”blir´u med å spille fotball?”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”blir´u med å spille fotball?”"— Utskrift av presentasjonen:

1 ”blir´u med å spille fotball?”
Barnefotballen 9-10 år ”blir´u med å spille fotball?”

2 Hva er fotballferdighet?
Fotballferdighet er hensiktsmessige valg og utførelse av disse for å skape og utnytte spillsituasjoner til fordel for eget lag. Valg og utførelse. Dette betyr at spillerne må heve blikket for å se spillet. De må kunne lære seg å tolke ulike situasjoner på banen (Hva er lurt å gjøre her?) De må lære å ta selvstendige valg. De må ha tekniske ferdigheter.

3 Hva trener vi på? Ballbehandling. Første touch. Pasninger.
Skudd/avslutninger (heading) Med og uten press. Vinne ball. Grunnleggende teknikk.

4 Hva trener vi på? Håndtere tid og rom Dra på seg press!
Heve blikket og riktig kroppsposisjon! Forsvare seg og angripe sammen Dybde og bredde for 10-åringer Når vi har ballen er det ballen som løper, når vi ikke har ballen er det vi som løper!

5 ØKTA 60-75 min I: Aktivering 10-15 min II: Deløvelse 15-20 min
III: Spill min

6 Aktivering (Ballkontroll)
10-15 min Med ball – mest mulig med valg. FIRKANT-DRILL! 1 ball pr spiller. Spillerne utfører ulike handlinger på kommando (vendinger, fartsøkning, trikse, ball opp i lufta, sparke ball fra motstander osv). SIRKEL-DRILL! 2 spillere pr ball spillere. En sirkel med antall ”porter” tilsvarende halvparten av antall spillere. Spillerne i midten har ball. Fører mot/spiller til valgfri spiller i port. Bytter så plass med denne. Spiller som mottar ball fører inn i sirkel og spiller til en annen ledig spiller i en av portene.

7 Deløvelse (Førstetouch, pasninger)
15-20 min 3v1 4v2 4v4+3

8 3v1 (6x6m) ”Ledig linje” Kroppsposisjon. (Se mest mulig av banen)
Innside fot. (Viser riktig kroppsposisjon) Når ball spilles til nr 2 flytter spiller nr 3 seg opp på ledig linje osv. (ut av pasningsskygge, skape vinkler) 3 2 1

9 4v2 (8x8m) 4 Kroppsposisjon / Innside fot.
Gjennom ledd og bryte linjer. Spiller 2 og 3 skal hele tiden jobbe slik at de har en av to muligheter hvis de får ball: Enten spille tilbake til 1 slik at 1 kan spille til 4 ”gjennom ledd” eller ta med ballen ”bryte linje” og spille til 4. 2 3 1

10 B 4v4+3 (16x24m)max Målet er å spille seg fra Joker A til Joker B og tilbake. Gult er jokerlinje som spiller fast hele tiden. Blått og gult spiller mot rødt. Vinner rødt ball skal første pasning spilles til gul, slik at rødt får tid til å komme seg ut i posisjon, mens blått flytter seg inn i midten for å jage ball. 3-4 minutters ”kamper” Se forklaring neste side. 1 2 A

11 Merk at spiller nr 1 opphever første forsvarslinje til rødt gjennom sin plassering, mens spiller nr 2 er i posisjon til å spille tilbake til A slik at spiller A kan spille gjennom første pressledd til joker sentralt. Det lille spillet i det stor spillet: Vi jobber hele tiden etter de samme prinsipper som i 3v1 og 4v2.

12 Spill (Tid og rom, spille sammen)
30-40 min Håndtere tid og rom Forsvare seg og angripe sammen. Dybde og bredde fra 10 år. (7er) 3v3(+1) 4v4(+1) 5v5(+1) For 10-åringer som spiller 7er. 6v6(+1) For 10-åringer som spiller 7er.

13 Differensiering (tilpasset opplæring)
Differensierer i deløvelser og i spill. Gruppevis Enkeltvis Differensiering er individuelt tilpasset opplæring. Gi en spiller egne oppgaver i spilldelen (Driblefant/venstrebein/osv)

14 Hospitering (tilpasset opplæring)
Hvem skal hospitere? Det er ikke meningen at alle i ”gruppe 1” skal hospitere. Erfaringsmessig 2-4 spillere som er aktuelle. Det er ingen ulempe å være god på eget årstrinn (overmestring). I Barcelona hospiteres det, som hoveregel, kun på fysikk.

15 Hospitering (tilpasset opplæring)
Hvem skal vurdere/bestemme hvem som skal hospitere? Hovedregel nummer èn for foreldretrenere: Du bommer på vurderingen av ditt eget barn! Derfor skal du alltid la andre trenere vurdere ditt barn!

16 Hospitering (tilpasset opplæring)
G9 -> G10 G10 -> G11 J9 -> G9 (J10) J10 -> G10 (J11) Hospitering for jenter skal fortrinnsvis skje til guttegruppe på eget årstrinn. Hospitering kan legges opp på ulike måter: En periode, faste økter osv.

17 Hospitering


Laste ned ppt "”blir´u med å spille fotball?”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google