Kort innføring i Flyballregler

Liknende presentasjoner

Presentasjon om: "Kort innføring i Flyballregler"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kort innføring i Flyballregler
Safety on Board Kort innføring i Flyballregler -nesten som beachhåndball- Hvem kan spille? 2 utespillere + 1 målvakt maksimalt 3 innbyttere HVA TRENGER DU? En minihåndballballbane/2 minihåndballmål En gummiball /beachhåndball Hvordan spilles ballen? Med hendene man kan holde/rulle/legge ned ballen (inntil 3 sekunder) Å stupe etter ballen er tillatt Også inn i målfeltet. …og kastene? Innkast taes. Der hvor ballen går ut av banen ELLER 1 meter fra krysset mellom mållinje og sidelinje ( Hvis ballen går utover sidelinje i målfelt) Frikast taes ikke nærmere enn 1 meter fra målfeltslinjen 4,5 meter kast taes Når en klar målsjanse blir hindret ulovlig ( =2 poeng) Hvordan spiller man? 2x7 minutter med 3 min pause man må ha en vinner i hver omgang ……… og er det uavgjort i omgangen? Spilles GOLDEN GOAL Første målet vinner…. Bestrafning? Utvist spiller må forlate banen Spilleren kommer inn igjen når laget igjen har ballkontroll 2 gangs utvisning = diskvalifikasjon

2 SOLO MOT MÅLVAKT Hvordan scorer man? Hvem Vinner?
Vanlig scoring = 1 poeng Spektakulære/Attraktive scoringer = 2poeng Flygere Backhand/piruett/artisteri/Lobb Scoring av målvakt ,5 meters kast Hvem Vinner? Laget med flest matchspoeng Hvordan får man matchspoeng? Vinne en omgang = 1 match poeng Vinne to omganger = 2 match poeng = VINNER Uavgjort?? = SOLO MOT MÅLVAKT SOLO MOT MÅLVAKT Hvem er med i Solo mot målvakt? Begge målvakter og en utespiller Hvert lag har 3 sjanser (3 forskjellige spillere) Lagene ”skyter” annenhver gang Hva må man huske? Ballen kan ikke berøre bakken før skuddet Angriper kan ikke gjøre regelbrudd Forsvarende Målvakt kan ikke gjøre regelbrudd ( = 4,5 meter kast) Hvordan er dette i praksis? Begge målvakter må stå på egen mållinje Utespiller har en fot på egen målfeltslinje 4,5m Utespiller spiller til egen målvakt Målvaktene kan da bevege seg fra mållinjen Målvakt med ball må holde seg i eget målfelt Hvem Vinner ? Laget med flest poeng UAVGJORT? = sudden death solo mot målvakt VINNER = 1. laget med ett poeng forskjell etter at begge lag har gjort like mange forsøk. Etter Solo mot målvakt er resultatet 2-1 Hvilke muligheter har man? (Alt innen 3 sekunder) Målvakt kan skyte Målvakt kan spille til egen spiller som løper mot mål Spiller skyter direkte mot mål

Laste ned ppt "Kort innføring i Flyballregler"