Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill."— Utskrift av presentasjonen:

1 AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
Tydelig og klare tegn ved retning Hvis Ad tar flagget rett opp, inviterer du D til å ta en beslutning. Ad markerer retning på alle innkast Er det samspark, kontant retning med flagget Har D bestemt retningen, skal Ad følge D.

2 AD SIGNALER Hjørnespark Er det et klart hjørnespark, kom med retning
Har ballen vært ute og inn på banen igjen, opp med flagget, deretter retning Er du usikker, stå med høyt flagg, følg D Løft blikket før avgjørelsen tas. Samarbeid med D er viktig, ikke stå med ulik retning.

3 AD SIGNALER Målspark Er det målspark, vend kroppen utover og marker med flagget mot 5,5m. Har ballen vært ute og inn på banen igjen, opp med flagget, deretter retning Er du usikker, stå med høyt flagg, følg D Vær forsiktig når ballen er ute på andre stolpe, se på D.

4 Når du som Ad ser at ballen har vært inne.
AD SIGNALER Dupper Når du som Ad ser at ballen har vært inne. Raskt ned på dødlinja Streken mellom bena Høyt flagg og vent noen ekstra sekunder på signal Spurt helt opp til midten Ikke mål, samme prosedyre, stå i ro.

5 AD SIGNALER FRISPARK Aktivt flagg, deretter retning
Marker om det er et indirekte frispark Ad signaler ved Gule og Røde kort Husk at D mottar dette som et RÅD Noter alle kort som gis, men ikke alle samtidlig, Hvorfor ikke???

6 AD SIGNALER FRISPARK Hva skal jeg som AD vurdere ved frispark?
Hvor er Dommers plassering?. Kontring Har D nærhet?, innsyn, hindringer, vinkling. Hva gjør jeg når D kjører fordel foran meg? Det er mange frispark i mitt område, skal jeg vinke på alle? Hvor er mitt arbeidsområde/ sone?.

7 AD SIGNALER FRISPARK Jeg ser gult/ rødt kort bak D rygg. Hva gjør jeg?
Jeg får ansvaret for adm av mur, hvordan opptrer jeg?, hva skal jeg gjøre når en spiller løper for tidlig fram? En spiller hopper / hindrer utførelsen av et innkast. Er det frispark eller nytt innkast?

8 AD SIGNALER Innenfor/ utenfor 16,5 m
Frispark utenfor, bli stående på høyde med 16,5 m Skjer det innenfor, rask bevegelse ned mot hjørneflagget,skrå inn på dødlinja ved 16,5m. Viktig med øyekontakt etter fløytesignal, gult eller rødt kort? Kommunikasjon? Hva gjør jeg når det skjer inne på motsatt 16,5 m?. Hva skal jeg vurdere?

9 AD SIGNALER Straffespark
Ha mot til å ta en avgjørelse innenfor 16,5 m. Hva skal jeg vurdere etter å ha vinket straffespark? Hvordan opptrer jeg på filming, når D har blåst straffespark? Jeg ser en redning/ scoring med handa av en utespiller, hva er viktig da?

10 AD SIGNALER Innbytte/ Benken Signal ved innbytte
Ad 2 kan være med å kryssmarkere hvis blikket til D er rettet mot han/hun. Ha kontroll på spillere/ trenere og ledere. Utvist spiller skal ikke sitte på benken. Er det skade på banen og D vinker inn hjelp. løp opp mot midten og administrer.

11 AD SIGNALER Sammenstimling
Når D trekker seg ut av en sammenstimling, vær beredt på å løpe inn og observer sammen med D. Hvis du som AD ser et slag, gi beskjed til D før spillet er igangsatt.

12 AD SIGNALER OFFSIDE Ha tungt flagg, vent, vurder og vink.
Benytt dere av ”Wait and see” teknikken Det er bedre å være ”litt” sen for å ta en riktig avgjørelse, enn å være for tidlig å angre. Ha is i magen, er du i tvil, la spillet fortsette. Forutsetningen for å vinke Offside: Deltar i spillet,forstyrrer en motspiller eller oppnår en fordel av sin offside plassering.

13 AD SIGNALER Ad må alltid være på høyde med nest siste forsvarer
Ad skal ikke vurdere fordel ved offside. Er ikke kontakten tilstede når Ad har vinket, bli stående til situasjonen er avklart til det forsvarende lag.

14 AD SIGNALER Ad godkjenner mål ved å løpe oppover mot midten
Kun Dommer uttaler seg på vegne av trioen. Oppsøke Dommer umiddelbart ved pause og sluttsignal.

15 AD SIGNALER Når spillet foregår på motsatt banehalvdel, må du ha ”blikkvandring”. Dette for å dekke D blindsone om noe skulle skje. Det er viktig at en i trioen får med seg ting som er av avgjørende betydning for kampen. Ha øyekontakt ved hvert avsluttende angrep

16


Laste ned ppt "AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google