Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera

Liknende presentasjoner

Presentasjon om: "Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera"— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera
Presiseringer 2016 Regler Revidert 6. september 2016 Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera

2 IIHF regelendring Spilleforlengelse Inntil 5 minutter 3 mot 3
Aldri færre enn 3 utespillere og en målvakt pr lag Gjelder ikke sluttspillkamper

3 Spilleforlengelse Eksempel 1 Kamptid 60:00, resultat uavgjort Lag A #7 soner en straff, 30 sekunder gjenstår av utvisningen Oppstart spilleforlengelse: Lag A 3 utespillere Lag B 4 utespillere 30 sekunder inn i spilleforlengelsen kommer A#7 tilbake i kampen under spillets gang. Kampen spilles videre 4 mot 4 til første stopp i spillet. Ved oppstart justeres antall spillere tilbake til 3 mot 3

4 Spilleforlengelse Kamptid 62:30 (4 periode)
Eksempel 2 Kamptid 62:30 (4 periode) Lag B #9 idømmes liten straff 2 minutter Oppstart etter utvisning: Lag A 4 utespillere Lag B 3 utespillere Dersom ikke mål scores kommer B#9 tilbake i kampen på tiden 64:30 og spillet fortsetter 4 mot 4 dersom det ikke er stopp i spillet. Ved oppstart justeres antall spillere tilbake til 3 mot 3

5 Spilleforlengelse Eksempel 3 Kamptid 60:30 (4 periode) Lag B #9 idømmes liten straff 2 minutter - Roughing Lag A #5 idømmes liten straff 2 minutter - Roughing Oppstart etter utvisning: Lag A 3 utespillere Lag B 3 utespillere Under spilleforlengelse kan alle like straffer utlignes. Spillerne returnerer til kampen i første spillestopp etter utvisningstiden er over.

6 Straffeslagskonkurranse
Endret prosedyre Ingen preparering av is før straffeslag Alle straffeslag mot et mål Hvilket mål avgjøres via myntkast (kapteiner – dommer) Dersom kampen er en hoved kamp på TV og arrangør har en ordning for måking av is under powerbreaks, kan måking av is også gjennomføres før straffeslagene.

7 Regeltolkninger Tidligere tolkning
Regel 116 Dårlig oppførsel mot dommer – 168 Usportslig opptreden Tidligere tolkning Spiller som utagerte mot spiller 10 minutters personlig straff Spillere som utagerte mot dommer Liten straff (2 minutter) Tolkning fjernes – det skal dømmes etter regelteksten i regel 116 og 168 Forskjellig type straff kan idømmes etter forskjellige typer hendelser

8 Fokusområder Spillernes sikkerhet Kampens kvalitet Målvakten
Fair Play – juks

9 Spillernes sikkerhet Taklinger mot hode og nakke Taklinger bakfra
Farlig spill Taklinger mot hode og nakke Taklinger bakfra Voldsomme taklinger Taklinger mot ben - kne Dommer ikke kan forhindre en farlig hendelse, kun bedømme. I den grad det er mulig skal dommer alltid forsøke å forhindre farlig spill, dersom farlig spill oppstår skal dette bestraffes korrekt. Det ligger et ansvar på alle kampens deltakere for å få redusere farlige hendelser.

10 Kampens kvalitet Hastighet i spillerbytter
Total kamptid Hastighet i spillerbytter Lengden på stopp i spillet skal reduseres Hoveddommers arm regulerer når spillere kan byttes Mulig konsekvens ved for sent spillerbytte: Advarsel for sent bytte Utvisning, lagstraff 2 minutter, forsinke spillet Hastighet og kvalitet i avslag (faceoff) Spillere som ikke følger linjedommers instruks byttes ut Defensiv spiller og kølle på rett plass Offensiv spiller og kølle på rett plass Puck i isen Såfremt ingen spillere er i offsideposisjon, kan linjedommer gjennomføre avslag med kun defensiv center klar til avslag.

11 Kampens kvalitet Icing – spillerbytte
Total kamptid Icing – spillerbytte Når pucken er spilt icing kan ingen bytter gjøres av feilende lag (det lag som spiller puck til icing) Bakre linjedommer hever armen når en puck er spilt feil / icing. Etter armen er hevet kan ikke bytter gjennomføres Gjøres bytter skal dommer: Gi advarsel Idømme lagstraff - forsinke spillet

12 Målvakten Goalkeeper interference I eller i tilknytning til målgården
Mulig konsekvens ved goalkeeper interference Utvisning Bortdømt mål og utvisning

13 Fair Play REGEL 138 FILMING / FORSTERKE (DIVING OR EMBELLISHMENT) DEFINISJON: En spiller som åpenlyst imiterer et fall eller spiller skadet for å forsøke å pådra motspilleren en straff. i. En spiller som filmer eller later som han er blitt felt av en motstander skal idømmes liten straff. Dommer har alltid mulighet til å idømme en ekstra straff i denne type situasjoner. Eksempel: 2 minutter Hekting lag A 2 minutter Filming / Forsterke lag B Eksempel: 2 minutter Farlig spill med Høy kølle lag A

14 Bedømmelsesdirektiv NIHF – IIHF Bedømmelsesdirektiv Det er ingen endringer fra NIHF eller IIHF for sesongen 2016 – 2017 for hvordan bedømme kamphendelser. Fokus fra tidligere sesonger gjelder: Spillernes sikkerhet Destruktivt spill Fair play

15 Flaskeholder Bilder til målkamera Flaskeholder skal monteres på målbur som benyttes i GET-ligaen. Målvakt tillates ikke å legge flaske eller andre gjenstander på målet da dette kan skjerme for målkamera / bilder.

16 Målkamera Samme prosedyrer som foregående sesong
IIHFs regelverk er gjeldende for hva som kan vurderes

17

Laste ned ppt "Prosedyre straffeslagskonkurranse Flaskeholder - Bilder til målkamera"