Sesonginformasjon til alle lagledere og trenere – aldersbestemt fotball

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan legge til spillere i kamprapporten som ikke er registrert i klubben! - Tips til samarbeidslag i kretsen!
Advertisements

Elektronisk kamprapport Uten oppsatt dommer fra krets.
Alkohol | fotball.
FIKS - ELEKTRONISKE KAMPRAPPORTER
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
VERDIER OG HOLDNINGER Hvilke verdier er grunnleggende i idrettsmiljøet vårt? Voksne som rollemodell Hva er ”Fair Play”? Hvilke tiltak gjør vi fra neste.
Elektronisk kamprapport Oppgaver før, under og etter kamp Norges Fotballforbund | 2 TidsfristOppgaveAnsvarlig Alle lagene.
Elektronisk kamprapport
Utfordringer i lavere divisjoner og aldersbestemte klasser.
Fair Play Fokusområde 2: 5.juni Fair Play Fokusområde 2: Fair Play.
Elektronisk kamprapport 3. divisjon Oppgaver før, under og etter kamp Norges Fotballforbund | 2 TidsfristOppgaveAnsvarlig.
Elektroniske kamprapporter
Fair Play Nytt i sesongen 2014: Fair play møte før kampen
Informasjonsmøte om ungdomsfotball
Grovplanlegging Evaluering av inneværende sesong:
Informasjonsmøte for lagledere 2011-sesongen 14. april 2011.
KICK OFF 2010 Trondalen 8/4. Fair Play – Hva er det? …respekt for motstandere, dommere og alle andre i fotballfamilien …og hva gjør vi for å etterleve.
LAGLEDERMØTE Styret sesong 2015 Leder Gerd Staverløkk Kasserer Kari Kleven Sekretær Hilde Brandegg Styremedlemmer Johanne Foss og Pernille Hågensli.
UKI Arena 20. januar 2016 Velkommen til Lagledermøte.
Foreldremøte Skjoldar G12 Onsdag 7.april 2016 Trenere: Paul Fuglestein og Åsmund Børretzen Lagleder: Jan Olav Landa.
Agenda foreldremøte HJ98 – 26 november Sportslig status 2.Økonomisk status 3.Cuper våren Neste sesong 5.Eventuelt.
Foreldremøte G01 Satsningsl ​ ag – Agenda Organisasjon Sesongplanlegging Utstyrspakke Budsjett (klubbkasse) Diverse ??Spørsmålsrunde??
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013.
FAIR PLAY I BARNEFOTBALLEN ASKØY FOTBALLKLUBB 2016.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
FIKS-kurs, Ålesund 9. april 2014 Hva? Hvorfor? For hvem? Hvordan? Sigrid Sundquist Torp, SFK 2014.
Medlemsregistrering i KX-web, hvorfor skal dette gjøres? Sett fra klubben sin side: Grunnlag for kontingenter Det er et krav fra NIF at vi har et oppdatert.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
2.6 FIKS Ansvarlig: Steve og Ingunn FIKS står for Fotballens Informasjon og Kommunikasjons System og eies av Norges Fotballforbund  For at våre klubber.
Lagleiarmøte Litt om mykje...
Oppsummering 2010 – Plan 2011 G sesongen går mot slutten og det er på tide med en oppsummering og å se fremover mot neste sesong: Varierende.
Elverum Fotball Kvalitetsklubbprosjektet
Velkommen til foreldremøte J-9-1 og J-9-2 Sesongen 2016.
Kort innføring i bruk av Stegaberg IL sin hjemmeside. - Denne passer for lagledere og trenere Innhold: * Knytte spillere til laget * Legge til nye spillere.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Trener tips 10 bud, spillestil, hospitering, læremomenter og nominering sone/krets Sist oppdatert 11. November 2013 Utdrag fra Sportsplan.
Sportslig forum - Ranheim håndball1 Rev 30/ Ranheims blå tråd.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
Foreldremøte for J/G 2010, 27. august Plan for foreldremøtet J/G Info om klubben -hjemmesidene -sportsplan -medlemskap -lagene J/G lagsoppgaver.
Fair Play Hjemmekampen – Velkommen!
Spillermøte G april.
Registrere tropp før kamp i fiks.fotball.no
Sportslig Plan Fossum Fotball 5er fotball.
Øhil fotball [Barnefotballen]
Skedsmo FK Jentesamling 1. juni
Laglederforum
Konkurranse grupper Januar 2017
Idrettsforsikring - sammendrag
Klubben for alle.
Snarøya Telenor Vinter Cup 2017 Praktisk informasjon
Elektronisk kamprapport
Mal/info foreldremøte
Velkommen til: Informasjonsmøte for trenere og lagledere U8, U9 og U10
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Trenerrollen i UllKisa
Den matematiske samtalen
Sonemøte NFF Rogaland.
Barneleder Lede barneseksjonen med lag opp til og med 12 år
Dette må du vite for sesongen 2016
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Fair Play Hjemmekampen – Velkommen!
Sesongveilederen 2019.
Holdninger og verdier Kampen i fokus.
Hospitering i Smørås IL.
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Innføring ny kamprapportering i FIKS Breddefotball
Spillformer, Anlegg Kampen i fokus.
Utskrift av presentasjonen:

«Sesongveileder og sjekklister 2018» for lagledere og trenere i aldersbestemt fotball

Sesonginformasjon til alle lagledere og trenere – aldersbestemt fotball Sesongen 2018 sparkes i gang de neste ukene. Dere som er lagledere og trenere må sørge for at sesongen blir gjennomført på en god måte. Dere må kjenne til en del viktige lover og regler og sørge for at laget praktiserer disse. Det bidrar til Fair Play og lavere kostnader for din klubb. Vi har i denne presentasjonen tatt ut de aller viktigste tingene. Det betyr ikke at all informasjon finnes i denne. Dere finner øvrig informasjon på kretsens hjemmeside www.fotball.no/trondelag eller via klubbens kanaler. FIKS Sørg for at alle spillere er registrert i FIKS. Det holder ikke at spilleren er medlem i klubben eller har betalt treningsavgift. Spillere må være registrert i FIKS og finnes under «Klubbens spillere» i FIKS. Dobbeltsjekk med klubbens FIKS-ansvarlig. KAMPRAPPORT Fyll ut kamprapport 2 timer før kampstart og signer kamprapporten etter kamp. Det er ikke dommeren som har ansvaret for dette. Dommeren har kun ansvar for å godkjenne rapporten i FIKS. Husk å kontrollere at spillere som ikke har spilt kampen strykes fra kamprapporten – før signering. NFFS BREDDEREGLEMENT Sett dere godt inn i NFFs Breddereglement. Spesielt gjelder det at dere har riktig praksis på flytting av spillere mellom lag og for øvrig vet hva som kreves for at en spiller skal være spilleberettiget til alle lagets kamper. BØTER, GEBYRER OG AVGIFTER Sett dere inn i prismatrisen for gebyrer, bøter og avgifter slik at klubben deres unngår å måtte få store bøter for ting som dere som lagledere og trenere har ansvar for. Spesielt gjelder dette i forhold til kampendringer, ikke møtt til kamp, spilleberettigelse, trekk av lag osv. Hjelp din egen klubb til å unngå at den må betale mye bøter i sesongen 2018

Hvor finner vi den viktigste informasjon om det som handler om seriespillet ? Du finner all informasjon om kamper, lover og regler, banestørrelser, ballstørrelser, målstørrelser, hvem som setter opp dommere og all annen viktig informasjon knyttet til sesongen 2018 på kretsens hjemmeside eller på NFFs app «Min Fotball» www.fotball.no/trondelag Last ned denne appen

NFFs Breddereglement Sjekkliste på hva som kreves for at en spiller kan spille kamp For at en spiller skal kunne spille en kamp må flere forhold være på plass og dere som lagledere/trenere har ansvar for at dette er sjekket ut før kampen er startet Spilleren er registrert i FIKS Alle spillere som er registrert riktig finner du under «Klubbens spillere» i FIKS. Kontakt FIKS-ansvarlig i egen klubb. Spilleren står ikke i en annen klubb Alle spilleroverganger er bekreftet i FIKS. Kontakt FIKS-ansvarlig i egen klubb for å være sikker på at dette er i orden. Muntlige beskjeder på «trenernivå» er ikke å betrakte som en bekreftelse på at ting er i orden. Spilleren har sonet ferdig ilagte sanksjoner (røde/gule kort) Det er lagledere/trenere som har ansvar for å holde oversikt over antall gule/røde kort som tildeles spillere gjennom en sesong. Riktig antall spillere er flyttet mellom lag - for å forstå dette på riktig måte så tenk på følgende - Du kan ikke motta mer enn 5 spillere til ditt lag fra andre lag i klubben (samme aldersklasse/spillform) - Husk at spillerne «skal tilbake» til sitt eget lag igjen. Tenk flere kamper/uker fremover i tid. - Snakk med trenere på de andre lagene og planlegg bruken av spillere - Mellom ulike spillformer kan det flyttes et fritt antall spillere (11’er til 9’er, 9’er til 7’er, 7’er til 5’er og motsatt vei) - Kretsen tar stikkprøver på dette gjennom hele sesongen. Dette for å sikre FAIR PLAY ! Riktig bruk av overårige spillere Alle lag har mulighet til å stille med overårige spillere – må ikke søke om dette til kretsen men det betinger at klubben ikke har tilbud til spilleren i spillerens rettmessige aldersklasse. Spillerne kan kun være ett år for gammel til klassen. I 11’er og 9’er kan dere bruke to overårige spillere. I 7’er-fotball kun en spiller. En spiller som deltar som overårig kan ikke spille på lag i sin egen klasse eller høyere klasser.

Sjekkliste på hvordan vi unngår bøter Den beste måten å unngå at din klubb får bøter er at du som lagleder/trener setter deg inn i og har en god praksis på de lover og regler som gjelder. Dette er ditt ansvar som lagleder og/eller trener for et lag. Hva får man bøter for og hva er det viktigste jeg som som lagleder/trener MÅ passe på ? Ikke-spilleberettigede spillere dvs. du må sikre at alle spillere som brukes i kamp er spilleberettiget for kampen. Se forrige side for kravene til spilleberettigelse. Manglende spilleberettigelse koster både penger og poengtrekk. Ikke møtt til kamp dvs. hvis dere unnlater å reise til den «kjedelige» bortekampen. Gjennomfører alle lagets kamper – hvis ikke koster det klubben dyrt i bøter ! Kampendringsgebyr dvs. at dere endrer kamper etter at fristen for dette er gått ut. Planlegg godt og flytt kampene før 10.april/20.august Ufullstendig kamprapport i FIKS medfører at kretsen må gjøre den jobben og det koster klubben 1.000,- pr.kamprapport. Fyll ut kamprapporten og signer den etter kamp. Først da er kampen ferdig  Lykke til med sesongen 2018 !